• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۴۷۶۶۳
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۷
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر
حجتی:

بهره‌وری تولید در مزارع افزایش یافته است

وزیر کشاورزی : افزایش تولید محصولات کشاورزی و اقدامات انجام شده در حوزه آب و خاک باعث افزایش شش درصدی بهره‌وری در مزرعه شده است .

بهره‌وری تولید در مزارع افزایش یافته استبه گزارش خبرگزاری صداو سیما ، محمود حجتی در مراسم تقدیر از تولیدکنندگان نمونه بخش کشاورزی که در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، گفت: با وجود محدودیت‌های موجود در حوزه منابع آب و خاک با مصرف آب کمتر تولید بیشتری داشته ایم و میزان بهره‌وری از 38 درصد به 44 درصد افزایش یافته است که این مسئله سبب شده سالانه حدود 700 میلیون متر مکعب آب صرفه جویی شود.

وی گفت: اگر سالانه حدود 800 میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی مصرف شود، افزایش یک درصدی بهره‌وری در این حوزه نشان‌دهنده صرفه‌جویی 800 میلیون مترمکعبی آب در هر سال است و افزایش بهره‌وری شش درصدی آب حدود چهار میلیارد و 200 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی در بخش کشاورزی را به همراه داشته است که امیدواریم در سال‌های آینده نیز به کمک تولیدکنندگان برتر ادامه داشته باشد.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: یکی از مشکلات عمده ای که در بخش کشاورزی وجود دارد و تاکنون نتوانسته‌ایم آن را حل کنیم و می‌توان از آن به عنوان گمشده بخش کشاورزی یاد کرد، بازار و زنجیره تولید از مزرعه تا سفره‌های مردم در داخل و خارج از کشور است که متاسفانه آن طور که باید به این مسئله توجه نکرده و بازار را رها کرده‌ایم.

حجتی تصریح کرد: برخی مدیران ، طی هفت - هشت ساله دولت گذشته به بازار محصولات کشاورزی ورود پیدا کرده‌اند که متاسفانه موفق نبودند اما از مزرعه تا سفره در چهارچوب زنجیره با مشارکت تولیدکننده و حمایت دولت باید به عنوان یکی از برنامه‌های راهبردی بخش کشاورزی دیده شود و همه مسئولان به آن توجه کنند، چرا که بهترین شیوه ساماندهی محصولات کشاورزی همین روش است و بدترین آن خرید تضمینی آن از سوی دولت است.

وی افزود: اگر تولیدکنندگان نمونه کشاورزی را نسبت به متوسط تولید انواع محصولات کشاورزی مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که چندین برابر این متوسط تولید صورت گرفته است که به عنوان مثال می‌توان به افزایش سه برابری تولید گندم آبی، افزایش هفت تا 10 برابری محصولات باغی و افزایش 5 / 2 برابری ذرت دانه‌ای از سوی کشاورزان نمونه نسبت به متوسط تولید ملی اشاره کرد.

حجتی گفت: مشخص نیست چرا عده‌ای به محض افزایش تولید یک محصولی مانند گندم که با آب کمتر صورت گرفته است، مدعی می‌شوند که آب بیشتری مصرف شده و منابع آبی از دست رفته است در حالی که در گذشته همان کشاورز با آب بیشتر تولید کمتری انجام می‌داد.

محدود کردن 26 حلقه چاه غیرمجاز

وی همچنین یکی دیگر از عوامل صرفه‌جویی در مصرف آب را بسته شدن حلقه‌های چاه غیرمجاز از سوی وزارت نیرو طی سال‌های گذشته دانست و گفت: طی سال گذشته بر اساس اعلام وزارت نیرو 16 هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده است که این خود عاملی برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی به شمار می‌رود و امسال نیز بر اساس آخرین آمار موجود 10 هزار حلقه چاه غیرمجاز دیگر مسدود شده است.

وی گفت: همچنین 20 درصد صرفه‌جویی آب در بخش کشاورزی به دلیل استفاده از بذر کیفی و 35 درصد صرفه‌جویی در زمینه تولید محصولات سبزی و صیفی صورت گرفته چرا که کشت بذری آن را به کشت نشائی تبدیل کرده‌ایم.

 افزایش 44 درصدی بهره وری آب 

وزیر جهاد کشاورزی گفت: بهره وری از آب در مزارع از 38 به 44 درصد افزایش یافته و هر یک درصد صرفه جویی به معنای یک میلیارد مترمکعب صرفه جویی است.

محمود حجتی با اشاره به اینکه هنوز از وضع مطلوب فاصله داریم افزود: هنوز از منابع آب درست استفاده نمی کنیم درحالی که منابع آب در کشور ما بسیار محدود است. 

وی گفت: وزارت نیرو سال گذشته 16 هزار حلقه چاه غیرمجاز را مسدود کرد و امسال نیز 10 هزار حلقه چاه دیگر بسته شد. 

وزیر جهاد کشاورزی افزود: براساس ارزیابی های انجام شده منابع آب چاه ها کاهش یافته و کشاورزان با میزان آب بسیار کمی تولید می کنند. 

حجتی گفت: در سال زراعی گذشته چند ده هزار هکتار مزرعه گندم با استفاده از روش آبیاری نواری آبرسانی شد و این مزارع بیشترین تولید را نیز داشت. 

وی افزود: کشاورزی یک بخش بهره ور و اقتصادی است و در تمام زیربخش ها شاهد افزایش بهره وری هستیم به طوری که در این چند سال ثابت شد که این بخش با کمترین ورودی سرمایه بیشترین بازده را داشته است. 

وزیر جهاد کشاورزی گفت: استفاده از بذر زودرس و مقاوم به شوری، خشکی، سرما و انواع بیماری ها و استفاده از کشت نشایی بجای کشت بذر از مهمترین طرح هایی است که در این چند سال گذشته اجرا شده است.

حجتی افزود: با اجرای طرح های نوین آبیاری و اصلاح روش کشت مصرف آب در صیفی جات یک سوم کاهش یافته است. به طوری که 30 تا 35 درصد آب برای تولید این محصولات مصرف می شود. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
تلف شدن ببر در الیمالات
درخواست پارلمان روسیه برای محکومیت حضور نظامی آمریکا در کارائیب
اجرای هزار و ۹۸۰ اردوی جهادی از ابتدای سال تاکنون در خراسان جنوبی
مهلت معرفی نامزد‌های جایزه مصطفی (ص) تا اول اسفند۱۴۰۴
اجرای پویش مردمی مهرگردون و تأمین اقلام توان‌بخشی ویژه افراد توان‌خواه در خراسان شمالی 
تصویب ۳۳ میلیارد تومان اعتبار برای حفظ میراث آبی کهن خراسان شمالی
ضرورت بازنگری در رشته‌های دانشگاهی و نیاز بازار کار
معدوم‌سازی بیش از سه‌هزار لیتر آبلیموی فاقد مشخصات بهداشتی در مهریز
بحران پنهان شمار فزاینده افراد گم شده در انگلیس
استمرار آلودگی هوا در جنوب غرب خوزستان
حماس: سلاح مقاومت پیش از تشکیل کشور فلسطین قابل مذاکره نیست
اجرای حکم قصاص نفس قاتل پزشک یاسوجی
هشدار آلودگی سطح زرد در استان یزد
اوقات شرعی سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ به افق یزد
مردی که جانش را فدای استقلال ایران کرد
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( بیستم آبان ۱۴۰۴)
تقویم روز و اوقات شرعی بیستم آبان به افق آبادان و خرمشهر
الحاق ایران به موافقتنامه‌های وین و استراسبورگ در حوزه مالکیت معنوی
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)