خراسان جنوبی
ثبت ملی مهارت حوله بافی خراشاد بیرجند
مهارت حوله بافی روستای خُراشاد شهرستان بیرجند در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی استان
گفت: مهارت حوله بافی روستای خُراشاد به نام توبافی یا تون بافی انجام می شود. سید احمد برآبادی افزود: تو بافی یا تون بافی، به مهارت تولید انواع پارچه های سنتی پنبه ای یا ابریشمی گفته می شود که از صنایع دستی اصیل و بومی استان است.
وی گفت: این رشته در سایر روستاها و شهرستانهای استان نیز وجود دارد اما حوله بافی خراشاد در مرحله چله کشی، بافت و نام ابزار و تجهیزات با سایر روستاهای خراسان جنوبی و دیگر استانهای کشور از قبیل خراسان شمالی، یزد، اصفهان، سمنان متفاوت است.
برآبادی افزود: مهارت حوله بافی با روش ها و تجهیزات خاص و منحصر به فرد آن و همچنین تعدد هنرمندان بافنده هنوز در روستای خراشاد به صورت پویا و زنده وجود دارد.
رشته حوله بافی (تو بافی یا تون بافی) دارای قدمت تاریخی بسیار طولانی در منطقه است و نقش مهمی در خودکفایی مردم بویژه زنان روستا ایفا می کند.
شماره ثبت ملی این رشته در فهرست میراث معنوی کشور به زودی اعلام می شود.