• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۶۳۰۱۰
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۰
سیاسی » عمومی
وزیر خارجه عراق در گفتگوی اختصاصی:

پیامهایی بین ایران و عربستان رد و بدل کرده ام

وزیر امور خارجه عراق درباره میانجی گری این کشور در روابط ایران و عربستان گفت: این اقدامات از سال گذشته ادامه دارد و من پیام هایی میان دوکشور رد و بدل کرده ام.

ابراهیم جعفری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: بارها رسما رفتار دولت ترکیه در تجاوز به خاک عراق را محکوم کرده ایم و شکایاتی نیز به شورای امنیت، اتحادیه عرب و سازمان کنفرانس اسلامی ارائه کرده ایم که متاسفانه تاکنون بی نتیجه بوده است. 

وی  گفت: در مذاکرات اخیر مقامات ترکیه و عراق، ترک ها قول دادند نیروهای خود را از عراق خارج کنند و ما منتظر اقدامات عملی آنها هستیم.
وزیر خارجه عراق تاکید کرد: از دولت ترکیه وعده های متعددی مبنی بر عقب نشینی از خاک عراق دریافت کرده ایم و در توافق اخیر هم بر این موضوع تاکید شده، اما تنها سخن گفتن کافی نیست و ما منتظر اقدام عملی این کشور هستیم.

وی افزود: ما در عین رعایت حسن همجواری با همسایگانمان با قدرت از حاکمیت ملی خود دفاع می کنیم و به هیچ کشوری اجازه نقض حاکمیت عراق را نخواهیم داد.

جعفری در پاسخ به این سوال که آیا در توافق اخیر، تاریخ مشخصی برای خروج نیروهای ترکیه از خاک عراق مشخص شده است اظهار داشت: آنها تاریخ مشخصی برای خروج نیروهایشان از عراق اعلام نکرده اند، اما ما از همه اهرم ها در سطح دولت های عربی و کشورهای اسلامی و همچنین جامعه بین المللی استفاده خواهیم کرد تا نیروهای ترکیه را از خاک عراق بیرون کنیم.

وی در ادامه این گفتگو با اشاره به اوضاع موصل گفت: به زودی آخرین پایگاه داعش در موصل فرو خواهد ریخت. 

وزیر خارجه عراق همچنین در خصوص سرنوشت داعشی ها بعد از آزادسازی موصل اظهار داشت: تعیین تکلیف و تصمیم در باره سرنوشت داعشی های تسلیم شده و یا دستگیر شده با دستگاه قضایی عراق خواهد بود و اجرای عدالت در برخورد با آنها در اولویت است. 

وی تاکید کرد: البته جنایتکارانی که در موصل و عراق حمام خون راه انداخته اند به سزای اعمال خود خواهند رسید.

جعفری در باره مسدود کردن مسیرهای تروریست ها به عراق گفت: همکاری های امنیتی و اطلاعاتی خوبی میان ایران، سوریه، عراق و روسیه وجود دارد و این همکاری امنیتی میان چهار کشور داعش را تحت فشار قرار داده و اقدامات نظامی آنها را محدود کرده است. 

وزیر امور خارجه عراق خطاب به دولت های حامی تروریست ها تصریح کرد: پیام ما این است که آنها به حمایت های خود از داعش و تروریست ها خاتمه دهند و خطر داعش را جدی بگیرند.

وی افزود: داعش با هرکس حتی حامیان خود اختلاف نظر داشته باشد به گفتگو متوسل نمی شود بلکه با خشونت و اقدامات جنایتکارانه پاسخ می دهد و این باید برای کشورهای حامی داعش درس عبرت باشد.

ابراهیم جعفری در ادامه این گفتگو در باره روابط عراق و عربستان گفت: تلاش می کنیم روابط دو کشور بهبود یابد. 

وی افزود: روابط ما با کشورهای همسایه بر اساس واقعیت های منطقه و احترام به حاکمیت ملی و عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر تعریف شده است و امیدواریم این روابط با احترام به حقوق یکدیگر گسترش یابد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود
وزیر امور خارجه عراق همچنین در مورد میانجی گری این کشور در روابط ایران و عربستان اظهار داشت: این اقدامات از سال گذشته ادامه دارد و من پیام هایی میان دوکشور رد و بدل کرده ام زیرا عربستان و ایران در غرب و شرق عراق قرار دارند و هر گونه بحران در روابط ایران و عربستان، عراق را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد و نزدیکی روابط این کشورها به نفع عراق نیز خواهد بود.

وی در مورد اینکه آیا در این سفر حامل پیامی ازجانب دولت عربستان بوده است یا خیر گفت: پیام کتبی، خیر؛ اما من پیام هایی شفاهی را طی ماه های اخیر میان مسئولان این کشورها رد و بدل کرده ام و تلاش خواهیم کرد مواضع آنها را به هم نزدیک کنیم. 

جعفری همچنین در باره جوسازی رسانه ای علیه روابط دوستانه ایران و عراق اظهار داشت: این مسئله حاصل کار رسانه های مغرض است که تلاش می کنند روابط دوستانه دو کشور را به عنوان تهدید شیعه در منطقه جلوه دهند؛ غافل از اینکه اشتراکات فرهنگی و مذهبی دو کشور و همسویی سیاست های منطقه ای و همچنین تهدیدات مشرک ایران و عراق آنها را به هم نزدیک کرده است.

وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران نخستین کشوری بود که دولت عراق را به رسمیت شناخت و در حمله داعش به خاک عراق نیز از ما حمایت عملی کرد، بنابراین ما دست هر کشور دیگری را که اینگونه رفتار کند و به حاکمیت ملی و منافع مردم عراق احترام بگذارد صمیمانه می فشریم. 

جعفری افزود: امروز ایران در عراق به ما کمک مستشاری می دهد و این کمک بر اساس درخواست رسمی دولت عراق است، همچنانکه دیگر کشور ها نیز در این امور فعال هستند.

وی در مورد خاطراتش از اعدام صدام گفت: صدام یک روز قبل از تحویل به نیروهای عراقی از امریکایی ها خواسته بود که او را به دولت عراق تحویل ندهند که امریکایی ها گفته بودند دیگر فرصت از دست رفته است، صدام به امریکایی ها وعده داده بود که اگر مرا اعدام نکنید در سه مورد با شما همکاری خواهم کرد: اول مقابله با ایران در منطقه، دوم در اختیار قرار دادن امتیاز نفت عراق و سوم مبارزه با القاعده و تروریسم در منطقه که دیگر فرصت معامله گذشته بود و صدام به جزای اعمال خود رسید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
خبر‌هایی از برگزاری جلسه هماهنگی اعزام دانش آموزان دامغانی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برگزاری مسابقه خانوادگی پدل بورد گرامیداشت روز کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)