• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۹۱۶۴۲
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

دیابت هر 8 ثانیه جان یک نفر را می‌گیرد

هزار و یک، هزار و دو، تا هزار و هشت بشمارید! دقیقا هر هشت ثانیه یک نفر در جهان به علت دیابت جان خود را از دست داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ هزار و یک، هزار و دو، تا هزار و هشت بشمارید! دقیقا هر هشت ثانیه یک نفر در جهان به علت دیابت جان خود را از دست داد؛ بیماری که می‌توان با کنترل تغذیه از آن جلوگیری کرد، بیماری که در هر 10 ثانیه دو نفر به آن مبتلا می‌شوند.

دیابت بر اثر قطع تولید انسولین و یا عدم کارکرد مناسب آن در بدن به وجود می‌آید؛ انسولین هورمونی است که مواد غذایی قندی، نشاسته و… را در بدن به انرژی تبدیل می کند.

تاکنون علت بروز این بیماری کشف نشده است ولی گمان می‌رود که زمینه مساعد ژنتیکی و عوامل محیطی همچون چاقی و بی تحرکی در ابتلا به این بیماری نقش موثری داشته باشد.

متخصصان می‌تواند با آزمایش قند خون ناشتا (FBS) و یا قند خون دو ساعته (OGTT)، که معیاری از عملکرد لوزالمعده و ترشح انسولین است تعیین کند که آیا شما در دوره دیابت پنهان قرار دارید و یا به طور کامل به دیابت مبتلا گشته‌اید.

در صورتی که آزمایش قند خون ناشتای شما، عددی بین 100 تا 125 باشد نشانگر آن است که شما در دوره دیابت پنهان قرار دارید و چنانچه این رقم 126 یا بیشتر از آن باشد بیانگر ابتلای کامل دیابت است.

در آزمایش قند خون دو ساعته، ابتدا به صورت ناشتا و سپس دو ساعت بعد از نوشیدن75 گرم پودر گلوکز، میزان گلوکز موجود در خون شما اندازه گیری می شود؛ چنانچه نتیجه این آزمایش عددی بین 140 تا 199 باشد، بیانگر دیابت پنهان و اگر 200 یا بیشتر از آن باشد، ابتلایتان به دیابت را نشان می دهد.

هم اکنون در جهان بیش از 400 میلیون نفر به دیابت مبتلا هستند که پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال 2035 به بیش از 600 میلیون نفر افزایش ‌‌یابد.

در ایران نیز بیش از 11 درصد جمعیت بالغ را دیابتی‌ها تشکیل می‌دهند که نیمی از آن‌ها از دیابت خود هنوز بی‌اطلاع هستند.

سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت در مصاحبه با خبرنگار ما با اشاره به آمار 400 میلیون نفری مبتلایان جهانی دیابت گفت: در حال حاضر آمار مبتلایان به بیماری دیابت رو به افزایش است و در کشور ما حدود 5 میلیون نفر به دیابت مبتلا هستند که در چهار دهه گذشته چهار برابر شده است.

وی تاکید می کند: اگر روزی 30 دقیقه پیاده روی داشته باشیم و ورزش کنیم می‌توانیم از ابتلای 20 درصد مردم که شاید دچار دیابت شوند جلوگیری کنیم.

علی اکبر سیاری معاون بهداشتی وزیر بهداشت نیز به موضوع کنترل وزن تاکید دارد و می‌گوید: 25 تا 30 میلیون نفر در ایران و حدود یک میلیارد نفر در جهان اضافه وزن و چاقی دارند؛ توده بدنی یا همان وزن بر حسب کیلوگرم تقسیم بر مجذور عدد قد به متر، اگر 25 تا 30 باشد خوب است و اگر بیشتر از 30 را نشان دهد چاقی محسوب می‌شود.

سیاری تاکید کرد: آن‌هایی که دیابت دارند باید سالانه 4 بار به مراکز بهداشتی و مراقبان نظام سلامت شهر و روستاها مراجعه کنند.

معاون بهداشتی وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تشخیص دیرهنگام دیابت به اختلالات چشمی و کلیه نیز مبتلا خواهد شد افزود: در هر 20 ثانیه در دنیا یک پا به علت دیابت قطع می‌شود که با ورزش، رژیم غذایی و خودمراقبتی این موضوع قابل پیشگیری است.

علی ربانی رئیس انجمن غدد اطفال ایران متوسط هزینه درمان یک بیمار دیابتی یا بیمار بستری شده در ایران را در خوش‌بینانه‌ترین حالت بین 2 میلیون تومان در سال عنوان کرد و گفت: در مجموع معادل یک هزار و 472 میلیارد تومان هزینه بستری این بیماران در کشور می‌شود که این مبلغ در بدبینانه‌ترین حالت می‌تواند به 11 هزار میلیارد تومان نیز برسد.

 وی افزود: از مجموع یک صد بیمار دیابتی در ایران 30 نفر آن ها بستری می‌شوند و این در حالی است که هزینه بخش درمان سرپایی بیشتر است. 

ربانی گفت: برای پیشگیری از دیابت نوع 2 باید از عواملی مانند تحرک نداشتن، مصرف مواد غذایی نامناسب مانند فست‌فودها و قرار گرفتن در محیط‌های استر‌س‌زا خودداری شود.

به گفته رئیس انجمن غدد اطفال ایران، حدود 10 درصد بیماران دیابتی در کشور کودک هستند و این مسأله رو به افزایش است چرا که چاقی نسبت به گذشته بیشتر شده است. 

در حالی که آمار مبتلایان به دیابت در سال 2030 در جهان4/4 درصد برآورد می‌شود، این آمار هم اکنون در ایران 7/7 درصد است، حال سوال این جاست وقتی می شود با رعایت موارد تغذیه ای، ورزش و تغییر سبک زندگی سلامت خود را حفظ کرد و از درد و هزینه های سنگین مالی به خود، خانواده و دولت جلوگیری کرد، چرا پیشگیری را مقدم بر درمان نمی دانیم ؟!

گزارش از: مریم صادقی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مختومه شدن بیش از ۶ هزار پرونده مسن در لرستان
پیشرفت طرح‌های کلان قم با جدیت دنبال می‌شود
ضرورت نظارت بر کیفیت نان در نانوایی‌های لرستان
استاندار گیلان خبر داد: مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات لوندویل آستارا
نقش کلیدی بسیج در مدیریت ناترازی انرژی در استان قم
مدارس نوبت صبح هویزه غیرحضوری شد
کاهش کیفیت هوا در سمنان
اطلاعیه قطعی گاز در شهرستان بویراحمد
افتتاح نمایشگاه بزرگ آبی و خاکی بسیجیان فاطمی در اهواز
اختتامیه نمایشگاه استانی پایگاههای اسوه در خرم آباد
مهار آتش در دو جبهه از جنگل‌های الیت
گفتگوی تلفنی مسئولان استان قم با مردم درمرکزسامد
سوگواری عزاداران فاطمی در مسجد خاتم الانبیاء کیش
اجرای ۴ طرح راهبردی از سوی بسیج شوش در هفته بسیج
بسته خبر‌های کوتاه یکم آذر در یک نگاه
میزبانی دانش آموزان لرستانی از شهید گمنام
عملیات اطفاء حریق در جنگل‌های الیت
حکایت قصه دور و دراز افتتاح ورزشگاه تختی کهک در بسته «به کسی برنخوره»
حذف چهار صفر از پول ملی
پیام استاندار لرستان به‌مناسبت هفته بسیج
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
دستور پیگیری کیفری سهامدار اصلی بانک آینده صادر شد
تداوم وضعیت قرمزی هوای کلانشهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیر حضوری شدن مدارس در سه شهر و برخی روستاهای استان مرکزی
نخبه زنجانی؛ از سکوی قهرمانی ورزشی تا صدرنشینی در کنکور دکتری
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ آذر ۱۴۰۴
اشتغال ۱۰۰ نفری در دل گلخانه های طارم
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)