• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۹۶۰۱۷
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۸
اقتصادی

راهگذر سبز گمرکی ، مسیری برای ارزآوری

راهگذر یا کریدور سبز گمرکی ایران و روسیه که از ابتدای بهمن وارد مرحله آزمایشی شده در مراحل نهایی اجراست.

راهگذر سبز گمرکی ، مسیری برای ارزآوریبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ گمرک ایران اقدامات زیادی برای به نتیجه رسیدن و اجرایی شدن این کریدور انجام داده است و از همه توان خود استفاده کرد تا تجار ایرانی بتوانند محصولاتشان را به بازارهای روسیه وارد کنند. 

با وجود ظرفیت بالای صادراتی ایران تاکنون مشکلات زیادی برای صادرات وجود داشت اما در سال‌های اخیر گمرک ایران اقداماتی را در زمینه تسهیل صادرات انجام داد که یکی از آنها پیگیری و اجرایی شدن کریدور سبز گمرکی بین ایران و روسیه است.

گمرک ایران اعلام کرد : در این بخش تاکنون11 شرکت ایرانی با بهره مندی از تسهیلات این کریدور در روسیه می‌توانند کالای خود را وارد بازار این کشور کنند. 

بعد از تکمیل فهرست اطلاعات اشخاص به گمرک روسیه ارسال شد و با پیگیری‌های صورت گرفته گمرک روسیه درخواست شرکای تجاری روسی صادرکنندگان ایرانی را کرد که پس از برگزاری جلسات و هماهنگی‌های لازم اطلاعات مورد نیاز ارسال شد و گمرک روسیه اعلام کرد تعدادی از شرکت‌های معرفی شده را مورد پذیرش قرار داده است و بدین ترتیب سند اجرای پروتکل سبز گمرکی وارد مرحله آزمایشی شده است. 

قیمت‌های صادراتی کالاهای ایرانی برای گمرک روسیه ارسال شده و ترجمه قیمت و ارزش کالاهای صادراتی ایران نیز به زبان روسی قابل دسترس است تا مأموران گمرک روسیه با مراجعه به آن قیمت‌ها را براورد کنند و با اظهار گمرکی که واردکننده کالای ایرانی در گمرک مقصد انجام می‌دهد به صحت قیمت‌ها پی ببرند و روند کار تسهیل شود.

محمدی مدیر امور گمرکی شرکت شیرین عسل درباره اقدام گمرک برای اجرایی شدن کریدور سبز می‌گوید: شرکت‌های ایرانی قطعاً افزایش صادرات را تجربه خواهند کرد و گمرک روسیه نیز برای ورود کالای ایرانی تشریفات کمتری را انجام می‌دهد. 

وی با اشاره به مزیت‌های کریدور سبز گمرکی تصریح کرد: خوشبختانه با ایجاد کریدور سبز گمرکی میان ایران و روسیه شاهد افزایش تراز تجاری شرکت‌های ایرانی به‌خصوص شرکت شیرین عسل هستیم و اکنون نگاه روس‌ها نیز به ما مثبت‌تر شده و همین عامل می‌تواند تاییدیه‌های بین‌المللی را برای شرکت‌های ایرانی با سهولت بیشتری به دنبال داشته باشد. 

این مقام مسئول در شرکت شیرین عسل ادامه داد: ایجاد کریدور سبز هزینه‌های صادراتی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و ارز با سهولت بیشتر وارد کشور می‌شود.

هنوز این پروژه به صورت صد در صد اجرایی نشده اما پیش‌بینی می‌شود تا اجرای کامل آن مراودات ایران با روسیه افزایش زیادی داشته باشد. 

محمدی با اشاره به برخی موانع صادرات در داخل کشور افزود: اکنون بیشتر کالاها برای صادرات باید از مسیر ورود موقت که یک نوع تسهیلات دیگر گمرکی است استفاده کنند در حالی که با ایجاد نظام رتبه‌بندی شرکت‌ها می‌توان از مسیر سبز استفاده کرد.

در این صورت هزینه‌های گمرک نیز کاهش می‌یابد، به دلیل اینکه زمان کمتری برای بررسی خواهد گذاشت. 

وی تأکید کرد : شرکت‌هایی که صادرات زیادی دارند براساس نظام رتبه‌بندی درجه بالایی دریافت کرده و می‌توانند از این اقدام بهره‌مند شوند.
از سوی دیگر همایون عجمی، مدیر زنجیره تأمین صادرات شرکت کاله به اقدامات گمرک برای تسهیل صادرات و ایجاد کریدور سبز اشاره کرد و گفت: نامه‌نگاری‌های شرکت کاله با طرف روسیه انجام شده و اسامی مشتریان نیز به گمرک ایران و هم گمرک روسیه ارسال شده است.
 
وی افزود: شرکت کاله هفته‌ای 3 سفارش از روسیه دارد که با استفاده از مسیر سبز گمرکی می‌تواند با سهولت بیشتری محصولات خود را به کشورهای دیگر از جمله روسیه صادر کند. 

عجمی ادامه داد: مهمترین مشکلی که اکنون در بخش صادرات وجود دارد گمرک داغستان کشور آذربایجان است که پلمب‌های ایران را باز می‌کند و صورت جلسه‌ای تحویل راننده نمی‌دهد. در همین حال طرف روس نیز نسبت به این موضوع منتقد است و لاشه پلمب را نیز از راننده درخواست می‌کند. با ایجاد کریدور سبز گمرکی این مشکلات از سر راه شرکت برداشته شده و حتماً هزینه‌های صادراتی ما را کم خواهد کرد. 

این مقام مسئول در شرکت کاله اضافه کرد: چندی پیش که کریدور سبز گمرکی هنوز اجرایی نشده بود ، تعدادی کانتینر در روسیه به دلیل همین موضوعات مانده بودند که هزینه هر کدام حدود 800 دلار شده بود. مجموع کانتینرها حدود 44000 دلار شد که به شرکت ضرر زد.

از سوی دیگر مسیر سبز گمرکی برخی هزینه‌های آزمایشی و نمونه‌ای ما را نیز کاهش می‌دهد و امیدوارم هرچه زودتر بتوانیم از این اقدام خوب گمرک استفاده کنیم و بهره ببریم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳۰ آذر ۱۴۰۴
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
همکاری زنجان و اسپانیا؛ نانوکامپوزیتی برای تبدیل گاز سمی H₂S به هیدروژن
زنجان؛ قطب مهم معدنی با ۲۷۰ معدن فعال و ۱۱۲ پروانه اکتشاف
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
ورود ۴۳ میلیون متر مکعب آب در اثر فعالیت دو سامانه بارشی اخیر به سدهای استان
بازگشت بانوان کرمانی از رقابت های کشوری با خوشرنگ ترین مدال ها
آغاز هفته دهم رقابت‌های لیگ دسته دوم با شکست بندر آستارا در ماهشهر
آزادسازی ۲۵ هکتار از اراضی حریم رودخانه‌های آذربایجان‌شرقی
توزیع ۱۲۰ بسته معیشتی بین مددجویان بهزیستی در پویش یلدای مهربانی
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی خراسان جنوبی
پژو پارس سرقتي از رفسنجان در بم توقيف شد
جای خالی زغال سنگ در سبد انرژی ایران
تأخیر در آغاز به‌کار ادارات و مدارس فریدونشهرو مدارس گلپایگان
ماندگاری سرمای هوا در سمنان
مدارس ۵ شهرستان خراسان شمالی یکشنبه غیرحضوری شد
برنامه های یلدایی در قاب تلویزیون لرستان
کشف محموله سوخت قاچاق در رشت
نمایشگاه بین المللی کتاب استان کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
پوشش ۲۸۰ هزار کیلومتر راه در شش روز اخیر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)