• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۹۹۳۳۲
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۶
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
علی اکبر پورفتح الله:

حس مشارکت مردم برای اهدای خون یادگار جنگ تحمیلی است

مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: حضور مسئولانه مردم برای اهدای خون یادگار ارزشمند جنگ تحمیلی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی اکبر پورفتح الله درباره حس مشارکت و همدلی مردم در اهدای خون گفت: ما جمعیت اهدا کنندگان‌مان را مدیون دوران جنگ هستیم، زیرا در آن زمان حس همبستگی مردم باعث شد تا برای اهدای خون مراجعه کنند؛ به گونه ای که ما در سال‌های جنگ تحمیلی افزایش 7 برابری اهدای خون را نسبت به سال‌های پیش از جنگ داشتیم. 

وی افزود: نمونه دیگر، همدلی بانوان اهدا کننده خون در کشور بود که کمتر از 5 درصد است اما در 24 ساعت اول بعد از حادثه پلاسکو مراجعه بانوانی که در تهران موفق به اهدای خون شدند به 17 درصد رسید. 

پورفتح الله گفت: ما در حادثه پلاسکو نیازی به خون نداشتیم اما باید این بستر را در کشور ایجاد کنیم که مردم بتوانند مشارکت‌شان را در جایی نشان دهند و همین فرصت‌هاست که جمعیت اهدا کنندگان را برای ما می‌سازد و باید برای نسل بعدی برنامه ریزی کنیم.

مدیر عامل سازمان انتقال خون به کمبود فصلی خون و فرآورده‌های خونی در کشور اشاره کرد و افزود: به دلیل سرمای هوا مراجعه اهداکنندگان کاهش می‌یابد، از طرفی فصل زمستان به نوروز ختم می‌شود و کمبود فصلی شدیدی را در اسفند تجربه می‌کنیم در حالی که بیشترین مصرف خون ما به دنبال افزایش سفرهای نوروزی است.

وی با اشاره به عمر کوتاه برخی فراورده ها از جمله پلاکت که چهار روز دوام می‌آورد گفت: یکی از بیشترین مشکلات ما در فصل زمستان رخ می‌دهد، بنابراین پویشی با عنوان اهدای خون از یلدا تا نوروز را پیش بینی کرده ایم و در ایام فجر هم با عنوان فجر خون بخش، منتظر حضور مردم خواهیم بود.  

پورفتح الله افزود: همچنین در چهارشنبه سوری نیز با شعار سرخی خون من از تو مردم را برای اهدای خون دعوت می‌کنیم تا بتوانیم با ذخیره خونی مناسبی وارد ایام نوروز شویم. 

مدیر عامل سازمان انتقال خون ایجاد بانک سلول‌های بنیادی را از دیگر دستاوردهای سازمان انتقال خون عنوان کرد و گفت: تا کنون 8 هزار پیوند مغز استخوان انجام شده که تنها 100 مورد آن غیر خویشاوند است، این در حالی است که در دنیا 50 درصد پیوندهای مغز استخوان از غیر خویشاوند انجام می‌شود. بنابراین بخشی از هموطنان ما به سلول‌های بنیادی سازگار دسترسی ندارند که باید به سرعت بانک داوطلبان سلول‌های بنیادی را تکمیل می‌کنیم.

وی افزود: در حال حاضر 13 هزار داوطلب اهدای سلول‌های بنیادی و بند ناف در بانک سلول‌های بنیادی و 17 هزار نفر هم در بیمارستان شریعتی ثبت نام کرده اند که به بانک سلول‌های بنیادی متصل می‌شوند و مجموعا 30 هزار داوطلب اهدای سلول‌های بنیادی در کشور داریم.

مدیر عامل سازمان انتقال خون حمایت از تولید داخل را یکی از محورهای کاری این سازمان خواند و گفت: امسال برای اولین بار تمام کیسه‌های مورد نیاز انتقال خون از شرکت‌های داخلی خریداری شد و دو شرکت بزرگ با استانداردهای بین‌المللی و با نگاه به بازارهای منطقه در حوزه تولید کیسه خون فعال شدند.  

وی همچنین افزود: با همکاری دو شرکت دانش بنیان تجهیزات مرتبط با زنجیره سرد سازمان انتقال خون را نیز تأمین کرده ایم. 

پور فتح الله در ادامه به تولید پلاسما در کشور اشاره کرد و گفت: ما جزو معدود کشورهایی هستیم که به دانش تولید پلاسما دست یافته‌ایم و سازمان بهداشت جهانی در این زمینه ایران را به عنوان مدلی در جمع‌آوری پلاسما معرفی کرده است.  

وی درباره احداث پنج مرکز اهدای خون تهران که قرار بود از سوی مجمع خیرین سلامت ساخته شود نیز افزود: در حال حاضر با مساعدت شهرداری تهران در پنج نقطه تهران زمین‌هایی را به ارزش120 میلیارد تومان دریافت کردیم و بانک صنعت و معدن نیز تعهد ساخت آنها را داده است. در حال حاضر هر پنج طرح در مرحله عملیاتی هستند و قرار است تا پایان شهریور سال آینده تحویل داده شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم آیینی عصر شعر یلدایی در فریدونشهر
فعالیت ۵۳ مزرعه ماهی سردابی و گرمابی در ملایر
هدف‌گذاری پتروشیمی برای ظرفیت ۱۳۰ میلیون تنی در برنامه هفتم
سنت چله بران عروس در بین عشایر مغان
بویین میاندشت ، سردترین نقطه کشور با منفی ۲۱ درجه
معرفی اعضای کمیته فنی انتخابی تیم ملی کشتی آزاد
ظرفیت خالی ۲۰ میلیارد دلاری در صنعت پتروشیمی به‌دلیل کمبود خوراک
کشف ۷ میلیارد لوازم خانگی فاقد مجوز در مهر
تجلیل استاندار خوزستان از مقام مادران توان‌یاب
هشدار در خصوص یخ زدگی کنتور‌ها در شهر بهمن در شهرستان آباده
برگزاری همایش مدیریت مصرف انرژی با مشارکت صنعت پتروشیمی
فراخوان مشمولان اعزامي پايه خدمتي دی ماه ۱۴۰۴
بزرگداشت آیت الله شاهچراغی در تهران
بیش از ۳۴۰ مورد بازرسی از واحدهای صنفی ماه جاری در نقده
دعوت از ۱۶ بازیکن برای شرکت در اردوی تیم ملی فوتبال ساحلی ایران
کشف ۲ هزار لیتر گازوئیل فاقد مجوز در فراشبند
تجلیل از مرزبانان در نقطه صفر مرزی سلماس در آستانه شب یلدا
شب نشینی یلدا در بین عشایر فسا
هم‌اکنون آرامش در سطح استان برقرار است
اهدای جهیزیه به نوعروسان مددجو در اندیکا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۲ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
نشست بررسی راهکار‌های وحدت حوزه و دانشگاه در رشت  (۱ نظر)