هشدار صندوق بین المللی پول درباره بدهی های دولت یونان 	    	 			
 		 		 	  	 		به گزارش سرویس بین الملل 
خبرگزاری صدا و سیما، صندوق بین المللی پول درباره بدهی های دولت یونان هشدار داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، صندوق بین المللی پول هشدار داد وضع یونان به علت بدهی های گسترده به شدت بی ثبات شده و این کشور در بلندمدت ممکن است به مرحله انفجار برسد. این نهاد مالی بین المللی از دولت یونان درخواست کرد با سرعت بخشیدن به اصلاحات، زمینه را برای بازگشت اقتصاد این کشور به مسیر عادی فراهم کند.
خبرنگار شبکه در آتن در گزارشی با اشاره به ناتوانی دولت یونان از خرید تجهیزاتی مانند اتوبوس های جدید برای حمل و نقل عمومی گفت دولت یونان ناچار است با تعمیر و بازسازی تجهیزاتی مانند اتوبوس های قدیمی بار دیگر آنها را برای استفاده شهروندان آماده کند اما دولت آتن حتی از تداوم بازسازی این اتوبوس ها هم ناتوان است. از ناوگان دو هزار دستگاهی اتوبوس های شهری در آتن در حال حاضر تنها حدود هشتصد و پنجاه دستگاه مورد استفاده قرار می گیرند. صاحبان کارگاه های بازسازی اتوبوس های قدیمی در آتن می گویند پول لازم را برای خرید و تعمیر اتوبوس های قدیمی ندارند. بودجه بخش حمل و نقل عمومی یونان از زمان شروع بحران مالی در این کشور حدود صد میلیون دلار کاهش یافته است و انتظار می رود بودجه بخش حمل و نقل عمومی در یونان بیش از این هم کاهش یابد زیرا طلبکاران خارجی دولت آتن از آن درخواست می کنند که با کاهش هزینه های خود بتواند بخش بیشتری از بدهی های خارجی خود را بپردازد. 
خبرنگار افزود اکنون کشورها و نهادهای خارجی که به دولت یونان وام داده اند تردید دارند که دولت این کشور بتواند با وجود بدهی های سنگین به حیات خود ادامه دهد. در حال حاضر دولت یونان سیصد و پنجاه میلیارد دلار بدهکار است. این میزان بدهی تقریبا دو برابر حجم کل اقتصاد یونان است. صندوق بین المللی پول اعلام کرده است اگر کشورهایی اروپایی که به دولت یونان وام داده اند بخشی از این وام را نبخشند این کشور قادر نخواهد بود از زیربار سنگین بدهی هایش بیرون بیاید. صندوق بین المللی پول هشدار داده است که ممکن است میزان بدهی های دولت یونان به حدود سه برابر ارزش کل اقتصاد این کشور افزایش یابد.
خبرنگار در ادامه گزارش گفت در حال حاضر میزان سود بانکی در یونان حدود دو و نیم درصد است اما در آینده نزدیک و با اتمام دوره پنج ساله بازپرداخت بدهی های دولت این کشور، میزان سود بانکی در این کشور به حدود هفت درصد افزایش خواهد یافت. خودداری صندوق بین المللی پول از مشارکت در پروژه اعطای وام به دولت یونان می تواند به نافرجامی طرح اروپایی ها برای یونان منجر شود و در چنین وضعی در نهایت دولت یونان ورشکسته خواهد شد.