• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۲۷۷۹۲
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۲
اقتصادی » مسکن

افزایش ترانزیت ریلی و تکمیل راه آهن آستارا - آستارا

رئیس کمیته ترانزیت راه آهن گفت: بخش صادرات از طریق راه آهن در یازده ماه نخست امسال، رشد 55 درصدی داشته و 10 میلیون تن کالا جابجا شده است.

افزایش ترانزیت ریلی و تکمیل راه آهن آستارا -آستارا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ «حسین عاشوری» در یازدهمین نشست کمیته ترانزیت افزود : عمده ترین محصولات صادراتی در این مدت سیمان، سنگ آهن، زغال سنگ و کاشی بود که سیمان با برخورداری از بیشترین سهم به ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان، پاکستان و ترکیه صادر شد.
 
وی درباره کالاهای وارداتی گفت : گندم، سنگ معدن روی، پنبه، کود سولفات، کنجاله و جو از محمولات وارداتی است.
 
عاشوری اضافه کرد: قزاقستان، ازبکستان، ترکمنستان و ترکیه مبادی اصلی وارداتی بودند و2 میلیون و 300 هزار تن کالا در این مدت وارد شده است.

* رشد ترانزیت همه اقلام بجز گوگرد ترکمنستان
عضو هیئت مدیره راه آهن گفت: در این مدت محصولات ترانزیت شده شامل کود، پنبه، سوخت، صفحات چوبی، گوگرد، سنگ معدن، شمش آلومینیوم و کانتینر بود که در همه اقلام بجز گوگرد ترکمنستان با رشد ترانزیت روبرو شدیم.
 
وی افزود: کشورهای آسیای میانه مانند ازبکستان و ترکمنستان بیشترین سهم را در تناژ حمل و نقل ترانزیتی به عنوان کشور مبدا به خود اختصاص داده اند.
 
عاشوری بر توسعه ترانزیت بین هند و روسیه از طریق راهگذر شمال- جنوب، جذب بارهای خلیج فارس به دریای سیاه از طریق ایران- جمهوری آذربایجان- گرجستان و همچنین جذب محمولات نفتی ترانزیتی
 
عراق تاکید کرد و گفت: تا دو هفته آینده برای بازنگری درباره تعرفه و همچنین کوتاه تر شدن زمان سیر برای ترانزیت جلسه مشترک سه جانبه با کشورهای روسیه و جمهوری آذربایجان برگزار می کنیم.
 
عاشوری از بهره برداری از محور ریلی آستارا- آستارا تا 2 ماه آینده خبر داد و گفت: برای فعال سازی راهگذر اینچه برون نیز با همکاری سازمان همکاری اقتصادی اکو نشست سه جانبه ای بین راه آهن های ایران، ترکمنستان و قزاقستان برگزار شد.
 
وی اضافه کرد: خوشبختانه قدم های خوبی در بحث کاهش تعرفه برداشته شده است که از آن جمله می توان به تفاهمنامه ایران و قزاقستان برای جذب بار و اعطای تخفیف به حمل کالای صادراتی و ترانزیتی اشاره کرد.
 
رییس کمیته ترانزیت راه آهن فعال ترین مرزهای کشور در امر ترانزیت، صادرات و واردات را سرخس، بندرعباس، رازی، اینچه برون، جلفا و میرجاوه اعلام کرد و گفت: در 11 ماه گذشته مرزهای رازی و میرجاوه رشد خوبی را در این سه بخش داشتند.
 
به گفته وی، 96 شرکت در حمل و نقل ترانزیت فعالیت دارند که 93 درصد حمل و نقل با 20 شرکت فعال محقق شده است.
 
گمرک ایران در آخرین گزارش عملکرد تجارت خارجی کشور اعلام کرد در 10 ماهه امسال صادرات غیرنفتی به 35 میلیارد و 270 میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 8.4 درصد افزایش یافت و نشان از تراز مثبت تجاری است.

* تکمیل هشت و نیم کیلومتر ریل آستارا - آستارا در جمهوری آذربایجان
مدیرعامل راه آهن جمهوری آذربایجان هم گفته است : راه آهن آستارا - آستارا به سبب جایگاه خاص و ممتاز در منطقه، همکاری های اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان را گسترش می دهد.
 
جاوید قربان اف افزود: با اتصال راه آهن آستارا-آستارا بیشتر کالاهای صادراتی و وارداتی کشورهای اروپایی به سرعت حمل و نقل خواهد شد.
 
راه آهن آستارا-آستارا روابط اقتصادی کشورهای منطقه را تسهیل می کند و تکمیل کننده کریدور شمال-جنوب است و کالاهایی که از خلیج فارس به بندرعباس وارد می شود، با این خط ریلی به روسیه و اروپای شرقی حمل و نقل خواهد شد.
 
جاوید قربان اف با بیان اینکه شرکت های اروپایی از این طرح ریلی بین المللی نهایت بهره برداری را خواهند کرد، اظهار داشت : شرکت های اروپایی به صورت جدی پیگیر تکمیل این طرح هستند تا با استفاده از آن در حوزه وسیع بین المللی به تجارت بپردازند.
 
وی ادامه داد: این خط ریلی قدرت اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان را نشان می دهد و از این طریق سود کلانی نصیب دو کشور خواهد شد.
 
وی با اشاره به تکمیل هشت و نیم کیلومتر ریل آستارا - آستارا در جمهوری آذربایجان، تصریح کرد: این خط با اتصال به راه آهن رشت، نقش اساسی خود را در حوزه اقتصاد ایفا خواهد کرد.
 
جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در ابتدای سال جاری به منظور توسعه همکاری های اقتصادی، به ایجاد ارتباط ریلی بین دو کشور متعهد شده بودند و جمهوری آذربایجان با احداث هشت و نیم کیلومتر خط ریلی، قطار خود را به مرز ایران در آستارا رساند و ادامه این طرح با امتداد دو و نیم کیلومتر و بارانداز مربوطه در آستارای ایران اجرا می شود و به عنوان دروازه اقتصادی ایران و اوراسیا قرار است بزودی به بهره برداری برسد.
 
شهرستان مرزی بندر آستارا با 86 هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان قرار دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت ۱۵ میلیون گل نرگس در پلدختر لرستان
آغاز برداشت کُنار از باغات جنوب سیستان و بلوچستان
ممنوعیت تردد شناور‌های مسافربری از بندر کیش به چارک و آفتاب، ۲۰ بهمن
لحظه شماری لرستانی‌ها برای خلق حماسه‌ای ماندگار در ۲۲ بهمن
نخستین خانه صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان در چابهار افتتاح شد
تجلیل از ۲۲ زنده‌نام و چهره ماندگار در تبریز
ثبت بارش در ۶۲ ایستگاه هواشناسی و بارانسنجی سیستان و بلوچستان
دیدار با خانواده شهید هادی صادق پشتیری در صومعه سرا
پیشرفت مطلوب مرحله دوم بهسازی بارانداز‌های بندر امام خمینی
از بحران تا فرصت؛ ضرورت اجرا و عملیاتی نمودن روش‌های مختلف استحصال آب و جمع‌آوری بارش‌ها
ورزشی‌های نوزدهم بهمن ماه در استان سمنان
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
ایمن سازی بیش از ۸ هزار رأس دام سنگین علیه بیماری لمپی‌اسکین در رامهرمز
تجلیل از طوایف پیشرو در پویش نه به تیراندازی در شوش 
برگزاری مسابقات تیراندازی نیرو‌های نظامی و انتظامی بندر ماهشهر+فیلم
بسته خبر‌های کوتاه ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
برپایی جشن تولد فرزندان شاهد خوزستان+فیلم
مرکز ۱۲۲ آبفای قم از مراکز برتر کشور
بیانیه مجمع بسیجیان خوزستان به مناسبت سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی
پیشرفت ۶۲ درصدی طرح جمع آوری گاز‌های مشعل در میدان نفتی آغاجاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست
اعلام میزان بارش ها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
کشاورز زنجانی در جمع کشاورزان نمونه باغبانی کشور قرار گرفت
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
سرلشکر موسوی: ایران مقتدرانه به هرتجاوزی پاسخ می‌دهد
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)