• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۳۱۷۷۹
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۱
بین الملل » تحلیلی

نیروهای عراقی برای احداث پل روی رود دجله تلاش می‌کنند

به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صداوسیما خبرگزاری فرانسه در گزارشی از موصل به قلم ساره حسین نوشت: نیروهای عراقی در بخش غربی این شهر برای احداث پلی حیاتی بر روی رود دجله به منظور ارتباط با بخش شرقی موصل که ماه گذشته باز پس گرفته شد با هدف فشار و تسریع در روند بازپس گیری کامل این شهر تلاش می کنند.   
نیروهای عراقی پس از یک هفته درگیریهایی که در چارچوب بازپس گیری غرب موصل صورت گرفت توانستند در این منطقه پیشروی کنند. حدود دو هزار تکفیری و نزدیک به 750 هزار غیرنظامی در این منطقه حضور دارند.   
اما پس از اینکه نیروهای عراقی پیشروی آسانی را در مناطق اطراف موصل داشتند درحال حاضر با مقاومت شدید (گروه تکفیری صهیونیستی) داعش مواجه هستند که از آخرین پایگاه خود در عراق دفاع می کند.   
یک افسر نیروهای واکنش سریع وزارت کشور عراق گفت نیروها به طرف پل چهارم که یکی از پنج پل اصلی است که دو طرف موصل را به هم متصل می کند پیشروی کردند.  
سرهنگ فلاح الوبدان از محله الجوسق در غرب موصل به فرانس پرس گفت :« ما صبح یکشنبه عملیات مهمی با پیشروی به طرف این پل داشتیم. خاکریز بزرگی را که داعشیها زیر آن تونل حفر کرده بودند پشت سر گذاشتیم ، منطقه پر از مین بود و نیروهای ما یکشنبه 44 تکفیری را کشتند.»   
نیروهای عراقی یک ماه پیش توانسته بودند بخش شرقی موصل را در چارچوب جنگی گسترده که از هفدهم اکتبر آغاز شده بود بازپس بگیرند.   
وی افزود تامین امنیت کرانه رود دجله نزدیک پل چهارم به نیروهای مهندسی اجازه می دهد پلی را به طرف دیگر ایجاد کنند تا نیروها بتوانند فشار خود را بر تکفیریها بیشتر کنند.   
الوبدان گفت :« این مسئله بسیار مهمی است چرا که ما بر منطقه این پل سیطره پیدا کرده ایم و یگان مهندسی قادر خواهد بود پلی را از طرف شرقی احداث کند تا ما بتوانیم نیروها و مهمات خود را به میدان نبرد منتقل کنیم.»   
یکی از مقامات بلند پایه پلیس فدرال عراق نیز اعلام کرد نیروهای پلیس عراق در بحبوحه درگیری های شدید با داعش ، محله ای را در بخش غربی شهر موصل تحت کنترل خود درآوردند.  
فرمانده یگان کماندوهای پلیس فدرال عراق گفت نیروهایش صبح روز یکشنبه وارد محله طیران شدند و اکنون کنترل کامل آن را به دست دارند.   
وی افزود تروریست های داعش دست کم 10 خودروی بمب گذاری شده را در محل مستقر کردند اما 9 خودرو پیش از رسیدن به هدف منفجر شدند.  
این مقام تاکید کرد در انفجار دهمین خودروی بمب گذاری شده دو پلیس کشته و پنج نفر دیگر زخمی شدند و نیروهای پلیس نیز دو تروریست را بازداشت کردند که یکی از آنها عراقی بود و دیگری به زبان روسی صحبت می کرد.   
احداث پل زیر آتش جنگ ، عملیاتی پیچیده و خطرناک است اما این نیروهای عراقی توسط آمریکاییها آموزش دیده اند و توانسته اند از این راهبرد در درگیریهای گذشته بر ضد تکفیریها استفاده کنند.   
نصب پل نظامی با کمک نیروهای آمریکایی نقطه عطفی در جنگ بازپس گیری شهر الرمادی یکی از بزرگترین پایگاههای تکفیریها در غرب عراق به شمار آمد که سال گذشته انجام شد.  
نیروهای مبارزه با تروریسم که بیشتر آنها در درگیریها بر ضد داعش برای بازپس گیری شرق موصل حضور داشتند از جمعه عملیات یورش به محله المامون در غرب موصل را آغاز کردند.   
نیروهای ائتلاف بین المللی به فرماندهی واشنگتن با افزایش حضور میدانی خود در هفته های اخیر ، حمایت خود را از عراق به منظور بازپس گیری مناطق گسترده ای که تکفیریها در سال 2014 به کنترل خود درآورده اند بیشتر کرده اند.  
(به اصطلاح) ائتلاف بین المللی رسما به استقرار مربیان نظامی و مستشاران اقدام کرده است و علاوه بر این برخی از نظامیان نیز در خطوط درگیری در کنار نیروهای عراقی در عملیاتی که از نوزدهم فوریه آغاز شده است حضور دارند.  
مساحت بخش غربی موصل از شرق آن کمتر است اما محله های آن قدیمی و مملو از جمعیت است و همچنین پایگاه سنتی تکفیریها به شمار می آید.  
در همین بخش از موصل بود که ابوبکر البغدادی سرکرده داعش از یکی از مساجد آن برپایی «خلافت» خود را در سال 2014 اعلام کرد.   
حدود 750 هزار نفر در غرب موصل ساکن هستند که تکفیریها در برخی محله ها از آنها برای دفاع از آخرین پایگاه خود در عراق به عنوان سپر انسانی استفاده می کنند.   
یک منبع امنیتی در عراق روز جمعه گفته بود داعش از گاز سمی کلر برای ممانعت از پیشروی نیروهای عراقی در بخش غربی موصل استفاده کرده است.  
این منبع امنیتی که خواست نامش فاش نشود افزود :«داعش با گاز سمی کلر به نیروهای عراقی که قصد داشتند برای آزادسازی پادگان الغزلانی در جنوب غرب موصل اقدام کنند، حمله کرده است».   
وی تصریح کرد :« در حمله هواپیماهای بدون سرنشین داعش با استفاده از بمب های حاوی گاز کلر ، چهار نفر از نیروهای عراقی آسیب دیدند.»  
براساس این گزارش ، علاوه بر حمله هوایی داعش ، تاکنون چهار خودرو بمب گذاری شده حاوی گاز سمی کلر به سوی نیروهای عراقی که قصد داشتند پادگان الغزلانی را آزاد کنند فرستاده است.   
این منبع ادامه داد:«نیروهای عراقی موفق شدند سه خودروی بمب گذاری شده که حاوی گاز کلر بود را منفجر کنند، ولی خودروی چهارم در میان نیروهای عراقی منفجر شد و باعث کشته و زخمی شدن شماری از نیروهای عراقی شد». 
عناصر داعش تاکنون بارها از گاز کلر و خردل استفاده کرده اند.   
سخنگوی شورای نروژی آوارگان به فرانس پرس گفت :«  در هفته دوم نبرد بازپس گیری غرب موصل ما در خصوص 800 هزار نفر یا حدود این تعداد که همچنان در شرایط بسیار فاجعه بار تحت محاصره قرار دارند نگرانیم.»   
وی افزود :« اطلاعاتی دریافت کردیم که نشان می دهد مردم دانه پرندگان را می خورند چرا که هیچ چیز دیگری ندارند.»   
برخی از ساکنان غرب موصل تاکید کردند کمبود مواد غذایی و بالا رفتن قیمتها موجب شده است خانواده ها تنها یک وعده غذای ساده در روز بخورند.  
منابع بیمارستانی به جان باختن برخی در اثر کمبود مواد غذایی و دارو اشاره کردند.   
از سوی دیگر سازمان ملل متحد برای اسکان دست کم 250 هزار نفر از آوارگان غرب موصل برنامه ریزی می کند اما نبود گذرگاههای امن موجب شده است تاکنون تنها صدها نفر بتوانند فرار کنند.  
ساکنان موصل از چند ماه پیش در شرایط بسیار سختی زندگی می کنند که روز به روز وخیمتر می شود.   
برخی از ساکنان در تماس تلفنی گفتند مواد غذایی آنها تقریبا تمام شده است و بسیاری از خانواده ها تنها یک وعده بسیار ساده در روز غذا می خورند.   
منابعی بیمارستانی از موارد مرگ به علت کمبود مواد غذایی و خدمات بهداشتی و درمانی خبر دادند و این درحالی است که تکفیریها بیمارستانها را در کنترل خود دارند و با کمبود مواد غذایی نیز مواجه نیستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خاموشی ۲۰ فلر نفتی در خوزستان
عزاداری مردم کیش در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت دکتر مرتضی رضیعی
مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در قرارگاه منطقه‌ای کربلا
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
دیدار بسیجیان پلدختر با نماینده ولی فقیه در لرستان
همایش فاطمی هیئت‌های مذهبی دانش‌آموزی زنجان
تکمیل و پایش اطلاعات انبارها و مراکز نگهداری کالا در شهریار
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
تشکیل کمیسیون هنر و رسانه بنیاد شهید
تاکید نمایندگان مجلس بر افتتاح بیمارستان شهدای اسلامشهر تا دهه فجر
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تجلی غربت مادر در نمایش آیینی خیر کثیر
بیشه لرستان در مسیر ثبت جهانی
کوه‌پیمایی بسیجیان و صعود به قله‌ی گرین دلفان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
پیچیدن عطر شهید گمنام در زنجان
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
محل اختفای این صهیونیست‌ها را فاش کنید ۱۰ هزار دلار نقد جایزه بگیرید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)