• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۳۵۹۵۰
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۹
اقتصادی » مسکن

افت کیفیت و منزلت شهرها ، بزرگترین چالش معماری و شهرسازی

معاون وزیر راه و شهرسازی از افت کیفیت و منزلت شهرها به عنوان بزرگترین چالش امروز در حوزه معماری و شهرسازی یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی محمدسعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در همایش ملی معماری و شهرسازی از نظریه تا عمل گفت : درحقیقت نداشتن مدیریتی مناسب و الگوی صحیح جمعیتی برای توسعه متوازن در شهرها دلیل پیدایش این بحران بوده و نتایج آن در ابعاد و عرصه‌های مختلف بروز کرده است.
ویافزود : با توجه به نتایج بررسی‌ها و مطالعات به دست آمده تحولات جمعیتی با روندی انفجاری در دهه‌های گذشته مسیر خود را طی کرده و همچنین متأثر از آن شهرها نیز دچار وضعیتی بسیار بحرانی در گسترش خود شده‌اند.
ایزدی در ادامه شهرهایی مانند مشهد، تهران، کاشان و سبزوار را نمونه‌ای از شهرهای با توسعه نامتوازن معرفی کرد و گفت: درحقیقت عدم وجود مدیریتی مناسب و الگوی صحیح جمعیتی برای توسعه متوازن در شهرها دلیل پیدایش این بحران بوده که نتایج آن در ابعاد و عرصه‌های مختلف دیده می‌شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه مسائلی از جمله فقر شهری، بحران زیست‌ محیطی، کاهش تاب‌آوری شهرها، ناکارآمدی حمل و نقل و بحران هویت را از چالش‌های فعلی در حوزه شهرسازی اعلام کرد و گفت: متأسفانه در حال حاضر می‌توانیم ابعاد متفاوت فقر شهری از جمله فقر مسکن، فقر اجتماعی، فقز بهداشتی و ... را در این مناطق ببینیم، مناطقی که بالغ بر 130 هزار هکتار از مساحت شهرهای کشور را به خود اختصاص داده و جمعیتی 19 میلیون نفری را در خود جای‌ داده‌اند.
مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با بیان اینکه پهنه‌های فقر شهری نه تنها با فاصله بسیار زیادی از سرانه استانداردهای شهری قرار دارند بلکه از شاخص‌های متوسط شهری نیز پایین‌تر هستند ، گفت: ما در زمان فعلی می‌توانیم این عدم تعادل را در مقیاس کشوری نیز مشاهده کنیم چراکه تراکم جمعیت در نیمه شرقی و غربی کشور بسیار متفاوت بوده و عدم تعادل در توزیع جمعیت و استفاده از فرصت‌ها و ظرفیت‌ها را به طور واضح نشان می‌دهد.
ایزدی با تأکید بر اینکه بحران عدم تعادل در عرصه‌های دیگر کشور مانند زیرساخت‌ها و خدمات نیز دیده می‌شود ، گفت : گسترش آسیب‌های اجتماعی نمونه‌ای دیگر از چالش‌
های بزرگ این توسعه نامتوازن در مناطق ناکارامد بوده که به شدن امنیت این نواحی را به مخاطره انداخته است.
وی در ادامه سخنان خود چالش زیست‌محیطی را یکی دیگر از مشکلات ناشی از عدم تعادل جمعیتی در شهرها دانست و گفت : این مشکلی است که هم‌اکنون نتایج آن ازجمله فرسایش خاک، آلودگی هوا، تخریب زیست‌بوم‌ها، افزایش پسماندهای شهری، خشکسالی و ... را در سطح شهرها می‌توانیم ببینیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی شاخص ایمنی را یکی از نکات به شدت مغفول مانده در مناطق ناکارآمد در کشور نام برد و گفت : در واقع شهرهای فعلی در کشور دارای پایین‌ترین سطح ایمنی است و در زمان بروز حادثه آسیب و خسارات بالایی را متحمل می‌شوند.
وی با تأکید براینکه ایران جزو یکی از 10 کشور بلاخیز جهان به شمار می‌رود ، گفت: نکته مهم آن است که 90 درصد مردم کشور در خطر خسارات و آسیب‌های ناشی از بلایای طبیعی و حوادث در کشور هستند، نکته‌ای که باید در برنامه‌ریزی و طرح‌ریزی‌های امروز مورد توجه قرار بگیرد.
ایزدی ؛ ناکارآمدی نظام جابه‌جایی حمل و نقل و همچنین بحران هویت را نمونه‌ای دیگر از چالش‌ های درگیر در این مناطق دانست و گفت : بدون شک ما امروز میراث ملموس به جای مانده از گذشتگان خود را از دست داده و چیزی برای انتقال به آیندگان نداریم، آنچه در زمان فعلی به عنوان معماری و ساختمان در شهرها می‌بینیم هیچ‌گونه وجه مشترکی با گذشته نداشته و برگی از تاریخ و میراث ما نخواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچینین خاطرنشان کرد: تردیدی ندارم که طرح‌های جامع و تفصیلی توانسته‌اند تا کنون مدیریت خوبی را برای شهرهای ما داشته و به نوعی توسعه آن‌ها را هدفمند کنند ولی نکته مهم آن است که این طرح‌ها دیگر پاسخگوی شرایط حاکم بر شهرها نیستند و نیازهای فعلی نوع دیگری از برنامه‌ریزی‌ها را طلب می‌کند.
مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با اشاره به این مطلب که ایمنی، هویت و امنیت جایی در طرح های امروز کشور نداشته و باید برنامه‌های جامع‌تری جایگزین آن‌ها شود ، گفت : طرح‌های قبلی عمدتا کمی و دارای تحلیل‌های ریاضی بودند و توجهی به کیفیت در شهرها که امروز کمبود آن در فضای زندگی شهری احساس می‌شود، نداشتند.
ایزدی با بیان اینکه برای به کارگیری طرح و برنامه‌های جدید نیازمند برنامه‌ریزی بنیادین، فرایند تدریجی و آماده کردن نهادها و ساختار حرفه هستیم ، گفت : ما باید در مواجهه با رویکرد جدید انگاره‌های خود در رسانه‌ها را تغییر دهیم و رنسانس جدید در طرح‌ریزی شهری ایجاد کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی سیاست بازآفرینی شهری را رویکر دولت یازدهم در رسیدگی به چالش‌ها و مشکلات موجود اعلام کرد و افزود : در این رویکرد به مسائل مختلف شهری اعم از ابعاد اقتصادی، زیست‌محیطی و فرهنگی به صورت همزمان توجه شده و سعی می‌شود تا از تمرکز بر روی یک مسئله خاص پرهیز شود.
ایزدی تلاش برای کاهش فقر شهری، ارتقای تاب‌آوری شهری و تحقق حکمروایی شهری را از اهداف مهم سیاست بازآفرینی دانست و اضافه کرد: این الگو می‌تواند در حوزه‌های حفاظت، نوسازی و توانمندسازی تأثیرگذار و کارآمد باشد.
وی همچنین بازنگری بر نقش کنشگران و حرکت به سوی مشارکت مردمی را از دیگر مباحث مورد توجه رویکرد بازآفرینی شهری اعلام کرد و گفت : خوشبختانه سند ملی بازآفرین در این راستا تدوین و به عنوان مرجعی برای هم‌راستا کردن نگاه‌ها و فعالیت‌ها به این بخش مورد توجه قرار گرفته است.
این مقام مسئول اضافه کرد: ستاد ملی بازآفرینی نیز در گام بعدی برای تحقق این سیاست با مشارکت نمایندگان 20 دستگاه تشکیل و به بررسی مشکلات و صدور مصوبات منطبق با اقتصاد مقاومتی در این حوزه پرداخته است.
ایزدی در پایان طرح‌ریزی شهری با دو برنامه کلان و نگاه پایین به بالا را دو روش اصلی در این رویکرد اعلام کرد و گفت: راه‌اندازی نهاد توسعه محله، تلاش برای ارتقای توانمندهای اقتصادی و اجتماعی، بهبود زیرساخت‌ها، توسعه فضاهای عمومی و تجهیز آنها و بهره‌برداری از ساختمان‌های ارزشمند با کاربری‌های جدید از جمله اقدامات انجام شده توسط وزارت راه و شهرسازی تا کنون در این حوزه به شمار می‌رود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری چهارمین رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج در لنده
درخشش دانش آموزان خراسان جنوبی در جشنواره پژوهشگران
آغاز ثبت سفارش ثبت سفارش برنج، جو و ذرت از فردا
آغاز توزیع علوفه و دان برای حیات وحش در برخی شهرستان‌های خراسان جنوبی
توزیع بیش از پنجاه و یک هزار تن نهاده‌های دامی درخراسان شمالی
حضور داور چهارمحال و بختیاری در دوره داوری درجه یک اسکیت کشور
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (یازدهم آذرماه ۱۴۰۴)
مسابقات بین‌المللی اسکی؛ ناکامی ۲ نماینده ایران در مارپیچ کوچک
درخشش اصفهانی‌ها در مسابقات جهانی کیوکوشین ماتسوشیما
۵ هزار نخ سیگار قاچاق در سملقان کشف شد
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق سمنان و شاهرود
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (یازدهم آذر ۱۴۰۴)
معرفی ۲ رقم جدید نخود دیم پاییزه
گلایه شهروند خبرنگار شوط از وضعیت راه روستایی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آذر
شکوه ایثار ، مراسمی برای مادران و همسران شهدای جاویدالاثر زنجان
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
پرداخت ۸.۵ میلیارد تومان تسهیلات به بافندگان مستقل زنجانی
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
اصلاح سهمیه سوخت و سوالات فراوان مردم
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشینگتن برای فشار بر کاراکاس
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۴ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)