• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۵۱۴۴۲
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰
بین الملل » تحلیلی

اختلاف بر سر بازنویسی قانون اساسی کره جنوبی

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، سیاستمداران کره جنوبی در چارچوب تلاش برای تضمین اینکه کشورشان بار دیگر شاهد روی کار آمدن رئیس جمهوری مانند پارک گئون- های نباشد،‌ بر سر لزوم اصلاح و بازنویسی قانون اساسی سی ساله این کشور دچار اختلاف شده اند. 
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس از سئول، برخی از احزاب از جمله محافظه کاران که تلاش می کنند از پارک گئون های فاصله بگیرند، می گویند مردم کره علاوه بر انتخاب یک رئیس جمهور جدید در اوایل ماه مه،‌ باید به قانون اساسی جدید کشور نیز رای دهند. به گفته آنها برکناری تکان دهنده خانم پارک، که ممکن است به ارتکاب اخاذی و رشوه خواری نیز  متهم شود، نشان می دهد قانون اساسی برای رئیس جمهور اختیارات بیش از اندازه ای قرار داده است که وی می تواند به راحتی از آن سوء‌استفاده کند و بازخواست هم نشود. 
پیشنهاد آنان برای قانون اساسی جدید مبتنی بر تقسیم قدرت است، جایی که قدرت رئیس جمهور به رسیدگی به امور خارجی و امنیت ملی محدود می شود و رسیدگی به امور داخلی به نخست وزیری محول خواهد شد که توسط پارلمان انتخاب می شود.
با این همه حزب لیبرال وابسته به مون جائه این، که بر اساس نظرسنجی ها از چهره های مطرح برای تصدی ریاست جمهوری بعدی کره جنوبی محسوب می شود، ضمن مخالفت با بازنگری سریع در قانون اساسی،‌ احزاب رقیب را به توطئه چینی برای کوتاه کردن مسیر دستیابی خود به قدرت متهم کرده است. 
مباحثات درباره لزوم بازنویسی قانون اساسی در شرایطی مطرح شده است که قانونگذاران می گویند در چارچوب تلاش تاریخی برای حفظ قانون اساسی و از آنجایی که پارک گئون های، به شدت قانون اساسی مصوب سال 1987را نقض کرده است، وی را استیضاح کرده اند. در سال 1987 دولت نظامی چون دو هووان، سرانجام پس از ماهها اعتراضات گسترده،‌ در برابر خواست معترضان مبنی بر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تسلیم شد. 
همچنین پس از اقدام دادگاه قانون اساسی کره جنوبی در برکناری پارک و لزوم برگزاری انتخابات جدید طی مهلت دو ماهه، سرنوشت قانون اساسی کره جنوبی در کانون مباحثات سیاسی در این کشور قرار گرفته است. 
در هر حال هر گونه اصلاح قانون اساسی کره جنوبی مستلزم جلب حمایت دو سوم از نمایندگان پارلمان سیصد نفری کره جنوبی و نیز به پرسش گذاردن آن در طی یک همه پرسی ملی است. 
مون جائه این که احتمالا از سوی حزب دموکراتیک، بزرگترین حزب در پارلمان برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری نامزد می شود، اعلام کرده است با مذاکره در خصوص بازنگری در مفاد قانون اساسی مشکلی ندارد ولی با هرگونه تغییراتی که قبل یا به طور همزمان با انتخابات بعدی ریاست جمهوری اعمال گردد مخالف است. به گفته وی دو ماه زمان بسیار اندکی برای بازنویسی و اصلاح مناسب قانون اساسی به منظور تبیین اصول بنیادین قدرت و اداره کشور ونیز تعریف حقوق اساسی شهروندان است. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آئین قدردانی از نام‌آوران فرهنگی و هنری سیستان و بلوچستان
چهار نماینده ایران رقبای خود را شناختند
بررسی مشکلات تعاونی های مسکن مردم قروه
تساوی ذوب آهن مقابل چادر ملوی اردکان
پیگیری حقوقی جنایات دشمن صهیونی وآمریکا در جنگ ۱۲ روزه
پیام تبریک وزیر ورزش به ثریا آقایی پس از عضویت در کمیسیون ورزشکاران کمیته بین‌المللی المپیک
مراسم تکریم مادران و همسران شهدا در خرمشهر
نشست فعالان سیاسی کهگیلویه و بویراحمد با رئیس جمهور
واژگونی مرگبار خودرو در جاده سراوان-رشت
خیبر خرم آباد و شمس آذر قزوین به تساوی رضایت دادند
رونمایی از پلاک‌های هوشمند در چشمه‌شیرین شهرستان بدره
تجلیل از مادران و همسران شهدا در بندرعباس
انفجار در منزل مسکونی سبزوار با دو مصدوم
بازگشت کاروان دانش آموزان کیش از مناطق عملیاتی جنوب غرب
با دستور رئیس حوزه قضایی جازموریان، مطب متخلف پلمب شد
راه اندازی اولین پلتفرم همسان‌گزینی با الگوی روان‌شناختی
اجرای طرح سما کارت در سمنان
زن امروز جامعه ایران پویا و به دنبال کسب مدارج بالاست
موگرینی استعفا کرد
راه اندازی کارگاه تولید دوچرخه و کفش در زندان بم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
طرح بزرگ دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه شکست خورد
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)