• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۸۸۸۲۳
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۲

برچسب زنی "تندرو" و "میانه رو" ترفندی برای دو قطبی سازی انتخابات

مرزبندی میان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری با برچسب زدن "میانه رو" و "تندرو" ترفندی است که این روزها رسانه های بیگانه با هدف ایجاد فضای دوقطبی در انتخابات آتی بکار می برند.

برچسب زنی اسفندماه سال 1394 و دو روز مانده به برگزاری انتخابات خبرگان رهبری، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مردم نجف آباد بیانات مهمی در باره ترفندهای دشمنان انقلاب اسلامی برای ایجاد دوقطبی های دروغین و القایی در فضای انتخاباتی ایراد کردند. حضرت آیت الله خامنه ای در تبیین این ترفند دشمنان، به برچسب زنی و توصیف نامزدهای انتخاباتی به میانه رو و تندرو اشاره و همه آحاد مردم، مسوولان وسیاسیون را به هوشیاری برای خنثی سازی این ترفند دعوت کردند.
اکنون نیز که ثبت نام از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آغاز شده است و برخی از شخصیت های سیاسی و مذهبی برای نامزدی در انتخابات اعلام آمادگی کرده اند، این ترفند  در دستور کار رسانه ها ومحافل سیاسی بیگانه قرار گرفته است و این محافل سعی دارند در ذیل برچسب زنی تندرو و میانه رو به شخصیت های سیاسی حاضر،  اهداف چند منظوره ای را دنبال نمایندکه دو قطبی  سازی انتخابات در صدر این اهداف قرار گرفته و دیگر اهداف در ذیل این رویکرد القایی دنبال می شود.
بر این اساس هر چند مقام معظم رهبری در همان سخنرانی حضور گسترده مردم در انتخابات را موجب هیبت و عظمت مجدد انقلاب اسلامی در جهان دانسته و تاکید کردند: انتخابات علاوه بر نشان دادن «قدرت و عزم و ایستادگی ملی»، وفاداری، شجاعت و دلیری یک ملت بزرگ را در کارزار مقابله با اهداف غرض آلود، نشان خواهد داد، مشارکت گسترده مردم در انتخابات از منظر رسانه های بیگانه به رویارویی و اردوکشی دو جریان سیاسی تعبیر می شود که برنده شدن هر یک از این دو جریان نیز به فراخور اینکه کدام جریان در انتخابات برنده شود تفسیر و تحلیل می شود که می تواند پیامدهای مثبت ومنفی را برای معیشت آحاد مردم مترتب شود.
باید گفت از منظر محافل رسانه ای و سیاسی بیگانه متغیر اصلی در مرزبندی میان  اصولگرا و میانه رو در نحوه تعامل این دو جریان با غرب و نزدیکی به امریکا خلاصه شده و در ذیل این برداشت در مرحله اول وانمود می شود که جریان اصولگرا نگاهی منفی به رابطه با غرب دارد اما جریان میانه رو به دنبال ارتباط و برقراری رابطه است. 
در مرحله دوم و در ذیل رویکرد دو قطبی سازی،  القای شکاف در میان قوای سه گانه از یکسو و شکاف میان قوه مجریه با حاکمیت فضاسازی شده و در چنین فضای ساختگی از تقابل دولت و حاکمیت، حضور نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری معناپذیر می شود.
در مرحله سوم، رسانه بیگانه با وصل کردن ساختگی نامزدهای انتخاباتی به دولت وحاکمیت نظام، بگونه ای وانمود می کند که رهبری نظام طرفدار فلان نامزد انتخاباتی است که البته این رویکرد پس از پیروز شدن یا شکست نامزد مد نظر رسانه بیگانه، به سوژه جدیدی برای هجمه علیه حاکمیت تبدیل خواهد شد. 

در مرحله چهارم،  رسانه بیگانه با  توصیفی که از نامزد میانه رو واصولگرا داشته است به پیامدهای احتمالی پیروزی هر یک از این دو  پرداخته و می کوشد با ایجاد شکاف در میان آحاد مردم و نگران سازی آنها از وضعیت آینده کشور،  به زعم خود مردم را به سوی چهره ای هدایت نماید که به زعم رسانه در چنین فضای ساختگی به غرب نزدیک است.
نمونه هایی از این شیوه تبلیغات سیاسی را می توان در گزارش روز سه شنبه 22 فروردین ماه اسوشیتدپرس دید  که حسن روحانی رئیس جمهور را میانه رو و ابراهیم رئیسی را با عنوان یکی از روحانیون تندرو و نزدیک به آیت اله خامنه ای  توصیف می کند که در انتخابات شرکت می کنند.
شبکه هایی نظیر "من و تو"، " صدای امریکا"  و بی بی سی فارسی هم به دفعات چنین تعابیری را بکار برده و تلویزیون بی بی سی فارسی 20 فروردین ماه برای القاء وابستگی رئیسی به حاکمیت مدعی می شود:  آیا متولی آستان قدس رضوی می تواند نامزد مستقل این انتخابات باشد؟ 
رویترز نیز  در خصوص القاء هراس از پیامدهای  سیاسی و اقتصادی انتخابات در یک چنین فضای دوقطبی ساختگی گزارش میدهد:  رئیسی یک روحانی تندروی ضد غربی است و در صورت انتخاب او باید در انتظار محدودیت های بیشتر در رابطه با آزادی های اجتماعی و سیاسی در ایران بود...»
نکته اینجاست که تلاش رسانه هابرای ایجا دفضای دوقطبی و برچسب زنی به نامزدهای انتخاباتی در حالی است که   وندی شرمن عضو سابق ارشد تیم مذاکره آمریکا در گفتگوهای هسته‌ای ایران و گروه 1+5  در مصاحبه با پایگاه امریکایی کرونیکل گفته بود روحانی نیز یک تند روست نه میانه رو.
از این گذشته برای حاکمیت نظام  مهم مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود است نه اینکه کدام یک از نامزدها برنده یا بازنده شود،  در واقع  از دیدگاه حاکمیت جمهوری اسلامی همه نامزدهایی که شرایط رئیس جمهور شدن را بر اساس قانون اساسی احراز کرده اند نیروهای انقلابی و وفادار به نظام ومنافع ملی هستند و مهم در اینجا اعتماد و  رای مردم است که چه کسی را انتخاب کنند.

----------------------------
بررسی و تحلیل/ رضا محمدمراد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آیین نکوداشت سردار شهید رضا شکری پور
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ شه‌بخش دومین برنز ایران را به نام خود زد
نیرو‌های مسلح باوجود خطر، پای لانچر‌های پرتاب موشک ایستادند
شهسواری: بازی با اوگاندا دشوارتر از انتظار بود
آغازعملیات مرمت حمام تاریخی کوی خورد قمصر
مله؛ محصولی منحصر‌به‌فرد از خراسان جنوبی در آستانه ثبت جهانی
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ عبدلی: خوشحالم نخستین طلایی ایران شدم
طرح دوم مسیر چشمه‌چاهی سیروان- ورمیان در انتظار تامین اعتبار
رشد شاخص‌های عملکرد اقتصادی مناطق آزاد در هفت ماه گذشته
خام فروشی در زنجیره فولاد
آغاز آموزش رانندگان عمومی حمل و نقل در اصفهان
زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
کشف زمین خواری ۱۱ میلیاردی در فریدن
ادامه تلاش ها برای نجات کوهنورد گیلانی
اجرای طرح «اهدای کتاب به کتابخانه‌های عمومی» در زنجان
انتشار اطلاعات شخصی زمینه‌ساز سوءاستفاده مجرمان سایبری
بزرگداشت شهید رویداد تسخیر لانه جاسوسی در شاهرود
عرضه مکمل‌های سوخت در جایگاه‌های ایلام، ممنوع!
معرفی نفرات برتر رقابت‌های جودو و دفاع شخصی انتخابی گیلان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
نشست سران قوا برگزار شد
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)