• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۹۰۲۰۸
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰
اقتصاد مقاومتی(1):

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال"اقتصاد مقاومتی،تولیدواشتغال"

نام گذاری سال 1396 به عنوان " اقتصاد مقاومتی؛‌ تولید و اشتغال" در ادامه نام گذاری سال1395 در رویکردی راهبردی برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی است.

پژوهش خبری صدا وسیما:نام گذاری سال 1396 به عنوان " اقتصاد مقاومتی؛‌ تولید و اشتغال" در ادامه نام گذاری سال1395 در رویکردی راهبردی برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی می باشد. حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع انبوه زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی(ع)، فرمودند:" دشمن در تبلیغات وسیع خود به‌دنبال نسبت دادن کمبودهای معیشتی و اقتصادی به نظام جمهوری اسلامی است تا این‌گونه وانمود کند که نظام اسلامی قادر به حل مشکلات و گره‌گشایی از زندگی مردم نیست."

همچنین در قسمت دیگری از صحبت های ایشان در خصوص خلاء های اقتصادی امروز کشور بیان شده است که:"«بیکاری به‌خصوص بیکاری جوانان تحصیلکرده» و «مشکلات معیشتی مردم به‌ویژه طبقات ضعیف» دو مشکل اصلی در عرصه اقتصادی است و مردم از لحاظ معیشت دچار مشکل هستند و مشکلات معیشتی تبعات اجتماعی و فرهنگی را در پی دارد و دشمن نیز برروی همین مسائل متمرکز می‌شود."

برای اینکه نظام اسلامی بتواند با نقشه های دشمن هوشمندانه برخورد کند، می بایست گره های اصلی مشکلات اقتصادی کشور را شناسایی کرده و اقدام به برطرف کردن آنها نماید به اذعان بسیاری از کارشناسان گره های اصلی اقتصادی کشور ،«رکود تولید» و «بیکاری» است که در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ، راه‌حل این مشکلات آورده شده است. که نتیجه حل این مشکلات رونق تولید و اشتغال می باشد.چنانچه برخی از فواید رونق گرفتن تولید ملی، نیز در فرمایشات مقام معظم رهبری در حرم مطهر عنوان شده است.در نتیجه ایشان هدف نظام اسلامی را، "پیشرفت همه‌جانبه، استقلال از قدرت‌های سلطه‌گر جهانی، شکوفایی استعدادها، رهایی کشور از آسیب‌های اجتماعی و عزت و امنیت و اقتدار ملی" بیان کردند و برای رسیدن به آن نیز در راستای سیاست­های اقتصادی سال گذشته نقشه راهی برای رونق تولید و به تبع آن اشتغال ترسیم کردند. که در دوبخش رونق تولید و اشتغال، قابل رصد کردن می باشد. بخش اول نیز در هفت محور تقسیم بندی شده است.

مدیریت پژوهش­ های خبری معاونت سیاسی تلاش دارد اقدامات مسئولان رادر خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری، در خصوص تولید و اشتغال -در سال 1396 –را رصد کرده و در قالب گزارش­های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.

مهم ترین محورهای مهم و برجسته مورد بررسی در19/ 01/ 96 الی 23/ 01/ 96 عبارتند از:

در رصد هفته مورد بررسی، از محورهای تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری به موارد ذیل پرداخته شده است:

"دخالت دادن مردم در کار تولید" ، "گسترش صادرات و طرف های صادراتی " ، "تامین امنیت سرمایه گذاری " ، "ثبات سیاست ها و قوانین و حذف قوانین دست و پاگیر" ، "جلوگیری از واردات کالاهایی که یا در داخل تولید می­شوند یا قابل تولید کردن است." ، " مبارزه با باندهای قاچاق" ، " اشتغال " .

و مهم ترین محورهای رصد شده از نکات فوق عبارتند از:

*بخش خصوصی موتور محرک صادرات صنعت آب و برق است و وزارت نیرو به عنوان پشتیبان این بخش در دولت و مجلس از آنان حمایت خواهد کرد

*فرهنگ‌سازی و نهادینه کردن حمایت از کالای داخلی مهم‌ترین گام در تحقق اقتصاد مقاومتی است که این مهم با پشتیبانی مردمی و تولید کالای باکیفیت محقق خواهد شد

*راه اندازی 50 هزار واحد تولیدی (صنایع تبدیلی) کوچک با بیش از 100 هزار فرصت شغلی در سال جاری

*نوین سازی ماشین آلات صنعتی در انتظار اقدامات فوری دولت - با نوسازی صنایع، بازدهی تولید افزایش قابل توجهی پیدا می‌کند.

*امضای 54 قرارداد به ارزش یک میلیارد و 340 میلیون دلار با سازندگان داخلی صنعت نفت / راهبرد وزارت نفت استفاده از ساخت داخل به شرط افزایش کیفیت .

*بانک صنعت و معدن تا 19 فروردین امسال 2 هزار و 90 میلیارد تومان تسهیلات در جهت طرح رونق تولید و به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی به صنایع کوچک و متوسط کشور پرداخت کرده است.

*حمایت از تولید داخلی باید بیشتر معطوف به تولید صادراتی باشد، بنابراین باید مراقب باشیم که به بهانه حمایت از تولید داخلی به روابط تجاری خود با دنیا آسیب نزنیم.

*قراردادهای جدید نفتی موجب جذب بیش از ۸۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی می‌شودو این یعنی رونق در تولید و اشتغال .

*توسعه کسب و کار پوشاک ایرانی در دستور این اتحادیه در سال جاری قرار گرفته و می توانیم سرمایه های زیادی را جذب کنیم. تولید پوشاک صادرات محور می‌شود .

*بازار ایران به روی شرکت‌ها و کشورهایی باز خواهد بود که در تولید مشارکت کنند . حمایت های مادی و معنوی ما از شرکت های خارجی به شرط تولید مشترک .

*افزایش تعرفه‌های وارداتی یکی از بهترین مسیرها برای مقابله با واردات انبوه کالای خارجی است و دست اندر کاران باید برای اجرای آن چاره‌اندیشی کنند.

*از ورود کالاهای مشابه تولید داخل مانند پوشاک، کیف، کفش، میوه، خشکبار و اقلامی از این قبیل به صورت ملوانی و گذرمرزی ممانعت شود.

*ایدرو براساس مصوبه‌ای که به تصویب وزارت صنعت، معدن و تجارت رسیده و طی یک برنامه استراتژیک ۱۰ ساله قصد دارد مانع سفارش کشتی‌های بزرگ به خارج از ایران شود.

*تعرفه های وارداتی برای کالاهای مصرفی واقعا ضروری است زیرا این کالاها را می توان در داخل کشور تولید کرد و نیازی برای وارد کردن با نرخ ارزان نیست.

*اجرایی شدن قرارداد خرید 100 فروند ایرباس، حدود 4 هزار فرصت شغلی به طور مستقیم در صعنت به وجود می آورد.

*اگر تاسیس و راه اندازی بنگاه های کوچک را یکی از راهکارهای مقابله با بیکاری بدانیم، بی شک تجارت خارجی، حائز یکی از بزرگترین ظرفیت ها برای جذب جوانان و ایجاد شغل است.

*در استان تهران ظرفیت افراد تحصیلکرده بیشتر است در حوزه اقتصاد مقاومتی نیز بحث دانش‌بنیان را دنبال می‌کنیم که به‌طور حتم کمک به اشتغالزایی افراد تحصیلکرده می‌کند.

الف) رونق تولید

در این بخش سعی شده است به محورهای هفتگاه رونق تولید که از بیانات مقام معظم رهبری استخراج شده، پرداخته شود:

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال

پژوهش خبری صدا وسیما// گروه اقتصاد

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
بازگشت ۹ معدن غیرفعال به چرخه تولید در استان زنجان
حضور گروه تواشیح زنجان در کاروان قرآنی حج تمتع ۱۴۰۵
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ بهمن ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
واکنش عراقچی به دروغ پردازی‌های رسانه صهیونیستی
بارش پراکنده باران در سمنان
همدلی و اتحاد در روستا‌های همیشه بیدار گیلان
نجات دو بیمار با علایم‌ حمله قلبی با تلاش به موقع امدادگران
قدردانی خانواده شهدا از حضور حماسی مردم البرز در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
هوای بارانی شهرکرد
حضور گسترده مردم روستا‌های کهگیلویه و بویراحمد در راهپیمایی ۲۲ بهمن
شکست هیرکان رشت در رقابت‌های لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
جلوه‌های از حضور باشکوه ساکنان و گردشگران در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
افتتاح آموزشگاه خیرساز وکیلی در نیشابور
روستانشینان همپای سراسر البرز با آرمان های انقلاب اسلامی تجدید پیمان کردند
رونمایی از ماشین‌آلات مشارکتی و اهدایی به دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌های استان
تهران هنوز قلب تپنده حماسه است
محکومیت واحد صنفی تیرچه بلوک در رشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
بازی سپاهان-الاهلی، امروز در قطر
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
تصاویر هوایی از حضور حماسی مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن
مسیر‌های راهپیمایی ۲۲ بهمن استان مازندران
لیگ قهرمانان آسیا دو؛ سپاهان بازی بُرده مقابل الاهلی را مساوی کرد
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
بازتاب گسترده حضور ایرانیان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)