• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۵۹۸۹۴۷
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

۳۰ فروردین روزی برای جامعه آزمایشگاهیان کشور

بی نام و نشان کار می‌کنند و خستگی ناپذیرند و گرچه در پازل تشخیص بیماری‌ها نقشی ۷۰ درصدی دارند، اما هنوز نامشان بر تقویم کشور حک نشده است و تنها در بین همکاران روزی به نامشان تعلق گرفته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، وقتی سخنی از نظام سلامت و دغدغه‌های آن پیش می‌آید همگی به یاد پزشک و پرستار می‌افتیم و کمتر کسی است که نامی از گروهی به خاطر آورد که بر اساس آمار مسئولین این حوزه نقشی ۷۰ درصدی در تشخیص بیماری‌ها دارند گروهی که به سربازان گمنام نظام سلامت معروفند.

حسن قجاوند نایب رئیس جامعه آزمایشگاهیان کشور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در همین باره گفت: خدمت به بیماران از جمله عنایات خداوند به انسان است خدمتی که گرچه در این دنیا سود و منفعت مادی به همراه نداشته باشد، اما اجر معنوی آن پشتوانه‌ای است که مایه دلگرمی و مباهات همه انسان‌های خدوم است که در کسوت آزمایشگاهی به هموطنان خود خدمت می‌کنند، افرادی که گرچه روزی در تقویم به نامشان هنوز رقم نخورده، اما در بین همکاران و فعالان حوزه سلامت ۳۰ فروردین مصادف با سالروز حکیم اسماعیل جرجانی به نامشان تعلق گرفته است.

وی ادامه داد: رشد فناوری، امروزه در تمام علوم به وضوح مشهود است تا جایی که فناوری، چهره علوم را دگرگون کرده است و از جمله حوزه‌هایی که تأثیر بسیاری از این فناوری‌ها پذیرفته، رشته علوم آزمایشگاهی است که رشدی پر شتاب‌تر از دیگر رشته‌های پزشکی در سال‌های اخیر داشته است.

قجاوند گفت: به رغم اینکه این روز همچون سال‌های گذشته با حضور مسئولان حوزه سلامت به ویژه وزیر بهداشت جشن گرفته می‌شود با این حال پس از گذشت سال‌ها هنوز در تقویم کشور ثبت نشده است.

جامعه آزمایشگاهیان کشور جدای از ثبت نشدن روزشان در تقویم مشکلات دیگری همچون سختی کار و خطراتی که در شغل‌های درمانی رخ می‌دهند دارند
وی افزود: جامعه آزمایشگاهیان کشور جدای از ثبت نشدن روزشان در تقویم مشکلات دیگری همچون سختی کار و خطراتی که در شغل‌های درمانی رخ می‌دهند دارند ضمن اینکه چند سالی است که ساعت کاری اکثر رشته‌های درمانی از جمله پرستاری کاهش داشته، اما ساعت کاری کارکنان آزمایشگاه از توجه دست اندرکاران به دور مانده است.

این در حالی است که شاغلین و کارکنان آزمایشگاه‌های طبی به عنوان یکی از گروه‌های فعال و تأثیرگذار حوزه سلامت، چند سالی می‌شود که علاوه بر مخاطراتی که سلامتی و جانشان را تهدید می‌کند، با مشکلات دیگری، چون دستمزد پایین و نامشخص بودن آینده تحصیلی مواجه هستند.

قجاوند گفت: کارکنان آزمایشگاه برای ادامه تحصیل از کاردانی به کارشناسی و از کارشناسی به کارشناسی ارشد و بالاتر باید کنکور‌های سراسری بدهند و اگر به مرتبه دکتری در رشته‌ای هم برسیم در محیط کار با افرادی مواجه می‌شویم که بدون تخصص آزمایشگاهی در رشته ما مشغول به کار می‌شوند و این شرایط نابرابر انگیزه کاری دانش آموختگان این رشته را کاهش می‌دهد.

به نظر می‌رسد مشکلات این رشته به حدی فراموش شده است که حتی طرح تحول نظام سلامت هم نتوانسته در این خصوص کارگشا باشد.

مصطفی شیرزادیان کارشناس آزمایشگاه نیز در این خصوص گفت: علم پزشکی از ابتدای روند پیشگیری و تشخصی و درمان نیازمند بازوی آزمایشگاه است و در تشخیص نخستین مشکلات و سندروم‌های جنینی نتایج آزمایشگاهی حرف اول را می‌زند، چه بسا تست‌های تشخیصی ما در آزمایشگاه با دنیا برابری می‌کند و در عرصه بین الملل هرگز از قطار پر سرعت پیشرفت پزشکی جا نمانده ایم و توانستیم در سایه تحریم‌ها بیشتر کیت‌های مورد نیاز را در داخل تولید کنیم.

تعرفه‌های آزمایشگاهی ایران ارزان‌تر از کشورهای همجوار و یک چهارم تا یک ششم تعرفه‌های مشابه در کشورهای اروپایی است
دکتر هاشمی مدنی عضو انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در این باره ادامه داد: تعرفه‌های آزمایشگاهی ایران ارزان‌تر از کشورهای همجوار و یک چهارم تا یک ششم تعرفه‌های مشابه در کشورهای اروپایی است.

وی با بیان اینکه کمترین شکایت ارسالی به نظام پزشکی مربوط به آزمایشگاه‌های تشخیصی است گفت: بیش از ۵ هزار آزمایشگاه در بخش خصوصی و دولتی در کشور داریم که به علت تعرفه‌های پایین و بدهی بیمه‌ها سالانه تعداد زیادی از این مراکز تعطیل می‌شوند.

وی ادامه داد: آینده علم پزشکی بدون توجه به آزمایشگاه روشن نخواهد بود و باید برای رفع مشکلات این حوزه تلاش کرد؛ در حال حاضر تعرفه‌های آزمایشگاه با قیمت تمام شده تعادل ندارد و بیمه‌ها بدهی خود را به آزمایشگاه‌ها پرداخت نمی‌کنند.

آزمایشگاه‌های تشخیص طبی براساس استاندارد مدیریت کیفیت اداره می‌شود و بر اساس آمار و بررسی‌های علمی این استاندارد‌ها در خصوص آزمایشگاه‌ها بسیار ریزبینانه و سخت است، اما متأسفانه یکی از چالش‌های پیش روی آزمایشگاه‌های تشخیص طبی، بخشی از همین سخت گیری‌هاست.

دکتر بوترابی رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاه نیز در این خصوص گفت: چالش‌های دیگری همچون تعرفه‌های پایین آزمایشگاهی تشخیص طبی نیز از دیگر مشکلات جدی است که در سال‌های اخیر، آزمایشگاه‌ها را درگیر ساخته است.

بوترابی ادامه داد: همچنین پرداخت بیمه‌ها با تأخیر بیش از ۸ ماه انجام می‌شود و آزمایشگاه نمی‌تواند در چنین شرایطی بسیاری از تست‌های آزمایشگاهی را انجام دهد اکنون درآمد زایی بسیاری از آزمایشگاه‌ها با مشکل مواجه و ادامه کار را با تردید همراه کرده است؛ این نگرانی زمانی تشدید می‌شود که در سال‌های اخیر تعداد زیادی از آزمایشگاه‌ها، ورشکسته و تعطیل شده‌اند.

۳۰ فروردین تنها بهانه‌ای است تا بخشی از زحمات این عزیزان بازگو و مشکلاتشان مطرح شود تا با امید به رفع این مشکلات قطار سلامت کشور پرتوان‌تر از پیش در ریل خود حرکت کند.

گزارش از طیبه کارگر
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
افزایش پوشش ابر و وزش باد در لرستان
بر پایی جشن نیمه شعبان در مسجد نیمه سوخته بروجرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
توجه ویژه به علم آموزی بعد از انقلاب در لرستان
بارش باران و رویش بذر امید در دل کشاورزان لرستانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
لرستان غرق در شادی ولادت آخرین منجی عالم بشریت
افتتاح پروژه آب‌رسانی به روستای «بدرآباد علیا» خرم‌آباد
اعزام ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد لرستان به مناطق عملیاتی جنوب
ورزشی‌های پانزدهم بهمن ماه در استان سمنان
افتتاح مرکز جامع سلامت شهرستان شاهین‌دژ
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۵ بهمن ۱۴۰۴
خبر‌هایی از برگزاری جشن های نیمه شعبان در استان سمنان
مروری بر وقایع و رویداد‌های ۱۵ بهمن ۵۷
کشف بیش از ۳۰ میلیارد ریالی احشام و طیور بدون مجوز در تالش
پیشرفت ۶۰ درصدی بلوار فرهنگ شهرکرد
بهره برداری از واحد تولیدی دمنوش های گیاهی در شاهرود
رشد تولید و اشتغالزایی با تکیه بر دانش بومی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
افتتاح خانه موسیقی تهران
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
در پیام رسان های داخلی به سازمان اطلاعات سپاه پیام دهید
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)