• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۰۴۶۶۶
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۱۸
اقتصادی » مسکن

معماری ؛ مسیری هموار برای درک و ساماندهی مسائل اجتماعی

معماران نباید و نمی‌توانند به بی توازن در فضای جامعه بی‌توجه باشند.

معماری ؛ مسیری هموار برای درک و ساماندهی مسائل اجتماعیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، دکتر حامد مظاهریان ، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی و مولف کتاب‌شناسی منابع زبان‌های اروپایی در حوزه هنر، معماری و باستان شناسی و کتاب فناوری‌های نوین ساختمانی در آستانه روز معماری (ایران) مصادف با سالروز تولد شیخ بهایی به بیان نقطه‌نظرات خود راجع به معماری و نقد آن و چالش‌هایی که دنیای معاصر با آن مواجه بوده و معماران و شهرسازان را به حل آن فرا می‌خواند پرداخته است.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در نقد معماری معاصر و چالش‌هایی که نظام معماری و به دنبال آن، نظام شهرسازی کشور دارد، می‌گوید: معماری را از دو دیدگاه می‌توان بررسی کرد. نخست معماری به عنوان پدیده‌ای انتزاعی که می‌تواند انسان را شگفت‌زده کند، فرم‌های زیبا بیافریند و پیچیدگی‌های ساختاری را خلق کند.
دیدگاه دیگر تلفیق نگاه تخصصی با نگاه اجتماعی را دنبال کرده و به معماری به مثابه یک راه‌حل برای مسائل اجتماعی که انسان معاصر با آن روبه‌روست و شیوه زندگی‌اش را متاثر کرده است نگاه می‌کند.
مظاهریان معتقد است: در دیدگاه اول، معماری به تولید و تولد بناهای فاخر، ایجاد هویت و خلق فرم‌های تحسین برانگیز می‌رسد. در دیدگاه دوم، معماری در خدمت جامعه و مردم قرار می‌گیرد و هدف معماری این می‌شود که بتواند زندگی انسان‌ را سامان دهد و به افزایش کیفیت زندگی کمک کند و در هر جایی که زندگی اجتماعی‌ شهروندان دچار وقفه و مشکل شده به جستجوی راه حل معمارانه بپردازد.
به گفته این معمار، این دو دیدگاه (نگاه با محوریت خلق فرم و نگاه دو جانبه معمارانه و اجتماعی) دو سوی یک پاره‌خط هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی می‌گوید: معماری قادر است به بخش مهمی از مسائل بنیادین شهرها پاسخ دهد اگر معماران دغدغه مسایل شهری و اجتماعی را در اولویت قرار داده با نگاه تخصصی و از منظر اجتماعی به موضوعات و مسائل بپردازند.
در این صورت می‌توان دانش معماری را برای حل مسایل پیش‌رو به خدمت گرفت.
به همین دلیل، اهمیت به دیدگاه‌های اجتماعی محور در کنار تخصص، هنر و زیبایی شناسی معمارانه و رعایت تعادل در این دو نوع نگاه می‌تواند راه‌حلی برای مسائل امروز شهرها باشد.
وی گرایش گسترده معماران در سال‌های اخیر به تشکیل گروه‌های مطالبه‌گر اجتماعی را ارزشمند برمی‌شمارد و سخن گفتن معماران از دغدغه‌های مردم و زیست‌پذیری در شهرها را تحولی نو در عرصه مشارکت اجتماعی آنان می‌داند.
از دیدگاه وی، گام بعدی شاید می‌بایست بر گفتگو با مردم و نه تنها گفتگو از آنان متمرکز شود. به بیان دیگر، وی تبادل اندیشه در این‌باره را بسیار موثر می‌داند.
مظاهریان در پاسخ به این پرسش که معماری به‌مثابه یک راه‌حل می‌تواند در جامعه مورد پذیرش باشد؟ اینگونه پاسخ می‌دهد: اگر معماران به گفتگو با مردم اهمیت بدهند و زبان آنان در ارایه راه‌حل‌های معمارانه به بخش قابل‌انجام مسایل شهری را بپذیرند، جامعه نگاه متفاوتی به معماری و معماران خواهد داشت.
معماران با نگاه تخصصی خود می‌توانند راه‌حل‌هایی برای مسائل اجتماعی از قبیل عدم‌توازن شهری و منطقه‌ای ارایه کنند و کیفیت زندگی شهروندان را ارتقا دهند.
اینکه چطور می‌توان فضاهای عمومی شهر را به‌سامان کرد و حتی اینکه در مواقع بحران، چگونه معماری می‌تواند نجات بخش باشد، همه نیاز به گفتگو دارد.
وی تصریح می‌کند: باید بتوانیم این درک را به وجود آوریم که هنوز از ظرفیت تخصصی معماری در حل مسائل اجتماعی به نحو قابل‌قبولی استفاده نشده است.
مظاهریان از معماران خواست به گفتگو با مردم و از مردم اهمیت دهند و علاوه بر انضباط‌های درون دیسیپلینی رایج به دنبال یافتن راه‌حل‌هایی برای افزایش کیفیت زندگی شهروندان باشند؛ همانگونه که پدران معمار سرزمین مان عمل می‌کردند.

معماران آسمان را به ما هدیه خواهند داد

وزیر راه و شهرسازی در بخشی از پیامی که به مناسبت روز معمار صادر کرده، آورده است: بی‌گمان معماران ایران با کاربست دانش تاریخی زیست سرزمینی، دانش همسازی و هماوایی با زیست بوم پیرامونی و دانش فن و فناوری زمانه، آسمان را به ما هدیه خواهند داد و سیمرغ را بر زمین خواهند نشاند.
 عباس اخوندی افزوده است : معماری برگردان وضعیت تفکر در یک جامعه است. سازگاری، نظم و سادگی معماری بیانگر یکپارچگی و توان ملی در شناخت مسائل کشور و حل آنها است. تناسب، رنگ، زیبایی و چشم‌نوازی معماری نشان از روح لطیف، روابط انسانی، حرکت روان و تابش نور عشق و مهربانی در جامعه دارد. خردِ تاریخی خود را در پنجره معماری رو به روشنایی و سازگار با زیست‌بوم نشان می‌دهد و صلابت و برندگی اندیشه ملی خود را در بی‌پیرایگی معماری متجلی می کند.
در روز معمار باید در آیینه شهرهای ایران، معماری ایران را یکبار دیگر با هم نگاه کنیم. 
معمار با لوازم ابتدایی فضایی را خلق می‌کند که فرح بخش و شادی‌افزا است. 
بی‌گمان معماران ایران با کاربست دانش تاریخی زیست سرزمینی، دانش همسازی و هماوایی با زیست بوم پیرامونی و دانش فن و فناوری زمانه، آسمان را به ما هدیه خواهند داد و سیمرغ را بر زمین خواهند نشاند.






بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)