• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۱۴۵۹۴
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۷
اقتصادی » آب و انرژی

انتقاد رئیس انجمن سازندگان تجهیزات نفت از صندوق توسعه ملی

رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت: صندوق توسعه ملی به کسانی وام می دهد که کالاهای خارجی خرید کنند.

انتقاد رئیس انجمن سازندگان تجهیزات نفت از صندوق توسعه ملیبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، رضا خیامیان در نشست خبری افزود: اگرچه صندوق توسعه ملی برای توانمندسازی بخش خصوصی ایجاد شده، اما در عمل در این مسیر حرکت نمی‌کند که بر خلاف همه معیارهای طراحی شده برای این صندوق است.
وی اضافه کرد: با یک چهارم پولی که این صندوق به پتروشیمی‌ها برای خرید بسته‌ای از تجهیزات خارجی اختصاص می‌دهد شرکت‌های داخلی می‌توانند از طریق برقراری ارتباط با شرکت‌های خارجی این نیاز را برآورده کنند و به جای چند شرکت محدود پتروشیمی، شرکت‌های زیادی ایجاد و یا نیاز شرکت‌های موجود رفع شود.
خیامیان با اشاره به در پیش بودن بیست و دومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در روزهای آینده گفت: در این نمایشگاه ۸۳۳ شرکت خارجی و هزار شرکت ایرانی حضور دارد که البته پیام حضور پرتعداد شرکت‌های خارجی این است که می‌خواهند فقط کالا به ایران بفروشند.
وی افزود: مسئولان طرح‌ها و مسئولان شرکت نفت باید به شرکت‌های خارجی بفهمانند در صورتی می‌توانند در ایران کالا بفروشند که با یک تولید کننده واقعی ایرانی جوینت شوند، اما زمانی که به راحتی در ایران کالا می‌فروشند مشارکتی با شرکت‌های ایرانی انجام نمی‌دهند.
رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ارتقای دانش مدیریت، کیفیت تولید و اعمال استانداردهای بین المللی در تولید را از مزایای مشارکت و همکاری شرکت‌های خارجی در زمینه تجهیزات صنعت نفت بر شمرد و گفت: هم اکنون، چون استانداردهای لازم را نداریم نمی‌توانیم کالاهای ساخت داخل را صادر کنیم، اما اگر مشارکت در ساخت تجهیزات صنعت نفت با شرکت‌های خارجی شکل بگیرد می‌توانیم با استفاده از نام و نشان این شرکت‌ها در صادرات هم موفق عمل کنیم.
خیامیان افزود: زمانی که درآمدهای ارزیمان زیاد بود به همان نسبت خرید خارجی زیادی داشتیم، اکنون هم که پول نداریم باز هم می‌گویند فاینانس کنید که این در حقیقت یعنی کالای خارجی بخریم.
وی گفت: ما با فاینانس مخالف نیستیم، اما به شرطی که قانون استفاده حداکثری از توانمندی شرکت‌های ایرانی رعایت شود، اما با وجود ۲۰ میلیارد دلار فاینانسی که با چین داریم، در عمل برای دریافت پول خودمان از چین باید از این کشور کالا بخریم، ضمن اینکه شرکت‌های پتروشیمی که بیشتر از فاینانس استفاده می‌کنند خصولتی هستند و به راحتی همه کالاهای خود را به جای تأمین از داخل از طریق فاینانس از خارج می‌خرند.
خیامیان افزود: وظیفه ما ایجاد کار و اشتغال برای جوانان ایرانی و وظیفه‌ای برای اشتغال جوانان چینی نداریم و در حالی که باید از خیل عظیم نیروی انسانی تحصیل کرده ایرانی استفاده کنیم با از دست رفتن فرصت‌های اشتغال برای این جوانان، آن‌ها ترغیب به خروج از کشور می‌شوند. البته این نکته را باید دانست که بهترین جا برای اشتغال و موتور محرک سایر صنایع، صنعت نفت است.
وی با اشاره به تسهیلات رونق تولید گفت: این رویکرد اقدام خوبی برای کمک به واحدهای تولیدی مشکل دار بود، اما در عمل مشکلی از واحدهای مشکل دار حل نشد و بنگاه هایی که به راحتی می‌توانستند وام بگیرند از این تسهیلات بهره‌مند شدند چرا که منابع مال بانک بود و اگر دولت بخواهد کمکی به تولید کند از منابع تخصیصی خود کمک کند.
رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت همچنین افزود: سازندگان داخلی برای ساخت ده گروه کالایی پرمصرف صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ۵۰۰ میلیارد تومان و ۲۵ میلیون یورو قرارداد بستند و ۲۵۰ میلیون یورو قرارداد جدید نیز در حال نهایی شدن است البته شرط این قرارداد‌ها جوینت شدن با شرکت‌های خارجی، انتقال دانش فنی و همکاری با دانشگاه هاست که اگر این شرایط محقق شود، تحول اساسی در ساخت تجهیزات داخلی صنعت نفت صورت خواهد گرفت.
خیامیان با اشاره به قراردادهای جدید نفتی (IPC) گفت: در این قرارداد از مشاوره انجمن استفاده می‌شود و یکی از مزایای آن این است که اگر در مشارکت خارجی درصد ساخت داخل افزایش یابد تا ۱۰ درصد قرارداد تشویق و اگر درصد ساخت داخل از حد تعیین شده کمتر شود، تنبیه خواهند شد.
وی ادامه داد: اگر قراردادهای IPC اجرایی شود فرصت اشتغال برای ۱۰۰ هزار جوان تحصیل کرده فراهم می‌شود.
خیامیان با بیان اینکه بناست در برنامه ششم توسعه ۲۰۰ میلیارد دلار در صنعت نفت سرمایه گذاری شود گفت: ۶۰ درصد این میزان یعنی ۱۲۰ میلیارد دلار صرف تجهیزات شود که اگر نیمی از آن ساخت داخل باشد ۶۰ میلیارد دلار می‌شود ضمن اینکه حدود ۳۶ میلیارد دلار می‌توانیم در بازار عراق ساخت تجهیزات انجام دهیم و چهار میلیارد دلار هم در دیگر کشورهای همسایه، که در مجموع ۱۰۰ میلیارد دلار بازار ساخت تجهیزات صنعت نفت جلوی سازندگان تجهیزات داخلی قرار دارد که سهم سالانه آن ۲۰ میلیارد دلار خواهد بود.
وی با بیان اینکه با دو میلیارد دلار بازاری که اکنون در اختیار سازندگان تجهیزات صنعت نفت قرار دارد ۶۰ هزار اشتغال ایجاد شده است افزود: با بازار ۱۰۰ میلیارد دلاری که در این پنج سال سازندگان تجهیزات داخلی خواهند داشت حداقل ۲۰۰ هزار جوان تحصیل کرده در این بخش مشغول به کار خواهند شد که البته اشتغال در دیگر بخش‌ها مانند بهره وری، مقوله دیگری است.
بیست و دومین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ۱۶ تا ۱۹ اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
طنین جمع خوانی کلام وحی در مسجد جامع مراغه
افتخار آفرینی داور کاراته چهارمحال و بختیاری
ثبت‌نام نخبگان برای جذب به عنوان هیئت علمی از امروز
هفته ۱۱ لیگ برتر هندبال بانوان؛ پیروزی صدرنشین‌ها و شکست استقلال در خانه
«کمان» روایت هشت سال یادداشت روزانه است
هفته ۱۴ لیگ برتر هندبال مردان؛ صدرنشینی مس کرمان در روز پیروزی سپاهان
آخرین مهلت رسیدگی به صلاحیت نامزد‌های انتخابات شورا‌های اسلامی
برتری مدعیان در هفته بیست و چهارم لیگ برتر فوتسال ایران
سحری کامل و افطار سبک؛ رمز حفظ سلامت روزه‌داران در ماه رمضان
پایش عملکرد بیمارستان‌های ارومیه در مدیریت پسماند‌های عفونی
پیش‌بینی بارندگی پراکنده در شمال کشور
تشریح مسائل کلان و راهبردی استان سیستان و بلوچستان
فشار مذاکراتی و جنگ روانی؛ دو دلیل تحرکات نظامی آمریکاست
دستگیری سه حفار غیرمجاز در سلطانیه
پیش‌بینی تحقق بیش از ۸۰ درصدی اعتبارات عمرانی زنجان تا پایان سال
حادثه برای یک فروند هواپیمای آموزشی در نوبران
درخشش هنرمند زنجانی در جایزه ملی «روایت پیشرفت»
دستگیری عامل آتش سوزی تالاب انزلی
ثبت‌نام بیش از ۴ هزار داوطلب انتخابات شورا‌های روستا؛ تمدید مهلت ثبت‌نام تا پایان امروز
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
آذربایجان غربی سردتر می‌شود
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
اوقات شرعی اهواز، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
یارانه بهمن‌ماه دهک‌های ۴ تا ۹ واریز شد
تمرین آزادسازی کشتی ربوده شده در رزمایش ایران و روسیه
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
پیش بینی رگبار باران در برخی مناطق
پایان موفق رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه در جنوب ایران
۸۰۰۰ آشپزخانه مهدوی آماده طبخ غذای گرم برای نیازمندان در ماه رمضان
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)