• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۲۱۲۴۵
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۱
وبگردی؛

استفاده از دوربین تلفن همراه برای جلوگیری از کوری

محققان شرکت Peek، یکی از شرکت های حامی سیستم های سلامت در دنیا ابزاری ساخته است که می توان با آن از طریق تلفن همراه از شبکیه و پشت شبکیه چشم تصویر برداری کرد.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛ دانشمندان شرکت Peek یکی از شرکت های اجتماعی فعال در ساخت تجهیزات پزشکی که وظیفه آن ارائه ابزار و دانش مورد نیاز برای ترویج بهداشت عمومی است، موفق به ساخت ابزاری شده اند که با استفاده از آن می توان از بروز انواع کوری ها در افراد که قابل مقابله هستند، جلوگیری کرد. 
در این ابزار از دوربین تلفن همراه هوشمند برای تصویر برداری شبکیه استفاده می شود. این وسیله برای افزایش دقت مراقبت های چشمی توسط آزمایش و تصویر برداری از چشم افراد کاربرد دارد.دکتر اندرو بستاوروس بنیان گذار و مدیر عامل شرکت Peek، در مراسم معرفی ابزار تولید این شرکت که Peek Retina نام دارد در دانشکده بهداشت و طب گرمسیری لندن، در راه رسیدن به این هدف با چالش های عظیمی مواجه بوده ایم. هر چند هم اکنون در مسیر و نقطه درستی هستیم اما برای رسیدن به هدف نهایی راه درازی در پیش است.
استفاده از دوربین تلفن همراه برای جلوگیری از کوری
این شرکت از این ابزار به عنوان ابزاری با استفاده ساده و کاربردی یاد شده است. با استفاده از این ابزار حتی می توان اعصاب و ماهیچه های چشم را نیز بررسی نمود.
شرکت Peek در آخرین اخبار خود در خصوص این ابزار به این نکته اشاره کرده است که در واقع وجود راه ساده و آسان برای بررسی و عکس برداری چشم یکی از پیش زمینه های جدی برای بررسی سلامت چشم است. اما امروزه به دلیل عدم وجود وسایل و ابزاری که حمل و استفاده از آن ها ساده باشد، این پیش زمینه اصلی برای مراقبت های چشمی در دسترس همگان قرار ندارد. این شرکت در ادامه افزوده است که ابزار طراحی شده توسط این شرکت می تواند تاثیر بسزایی در جلوگیری از بروز کوری با استفاده از بر طرف کردن موانع دسترسی به ابزار مناسب برای آزمایش چشم، شبکیه و عملکرد آن ها است. 
این شرکت منتظر دریافت هر گونه نقطه نظر از سمت کارشناسان، پزشکان و پژوهشگران در این زمینه است.ابزار طراحی شده توسط شرکت Peek که به Peek Retina مشهور است، بر روی دوربین تلفن همراه قرار می گیرد و از این طریق کاربر می تواند از پشت شبکیه چشم تصویر برداری کند و بدون نیاز به هر گونه دوربین چشم پزشکی، شبکیه و پشت شبکیه را مورد بررسی قرار دهد.به منظور بررسی و آزمایش چشم، قرنیه چشم می بایست بزرگ تر شود.
 برای استفاده از ابزار Peek Retina در بررسی چشم نیز می بایست قرنیه چشم بزرگ تر شود. اما در کشورهای مختلف قوانین گوناگونی در خصوص استفاده از قطره های مخصوص بزرگ مردن قرنیه چشم وجود دارد. وقتی قرنیه چشم بزرگ تر شود، کاربر می تواند بدون نیاز به داشتن سطح مهارتی بالا در تصویر برداری از چشم، با استفاده از ابزار Peek Retina، عکس برداری را انجام دهد. البته این نکته قابل توجه است که برای تحلیل و بررسی تصاویر وجود یک متخصص بسیار الزامی است.
شرکت Peek علاوه بر کاربر روی پروژه Peek Retina بر روی پروژه های بزرگ دیگری از جمله Peek Acuity مشغول فعالیت است. در واقع Peek Acuity نوعی اپلیکیشن به منظور سنجش بینایی افراد است که از ارائه آن یعنی سال گذشته میلادی، در بیش از ۱۰۰ کشور دنیا د حال استفاده است. این اپلیکیشن می تواند حتی توسط متخصصانی که در حوزه هایی به غیر از حوزه سلامت مشغول کار هستند نیز مورد استفاده قرار گیرد. 
از طرفی بر خلاف روش قدیمی و سنتی سنجش بینایی چشم که همان روش استفاده از الفبای بینایی بوده است، این اپلیکیشن نیاز به فضای بزرگی برای سنجش بینایی در افراد ندارد و از این رو به دلیل عدم نیاز به فضای بزرگ می توان از آن در هر مکانی استفاده کرد و بنابراین بینایی تعداد بیشتری از افراد را می توان توسط آن مورد بررسی قرار داد.
یکی از قابلیت های مهم اپلیکیشن Peek Acuity که در واقع برای نشان دادن تفاوت میان آنچه فرد دچار اختلال بیماری و آنچه فرد با بینایی سالم می بیند به کار می رود، Peek Sim نام دارد.از طرفی یکی از برنامه های مهم شرکت Peek در کشورهایی مثل کنیا، بتسوانا و هند بررسی بینایی بیش از ۱۰۰ هزار کودک در سن دبستان با استفاده از ابزار و اپلیکیشن های ساخت این شرکت است که نتیجه آن شناسایی کودکان دچار اختلال بینایی و تحت درمان قرار گرفتن این دسته از کودکان بوده است.از طرفی این شرکت از نتایج حاصله از این بررسی ها برای گسترش و بهبود برنامه های خود در زمینه سلامت و همچنین بهبود عملکرد ابزار و اپلیکیشن های ساخت این شرکت استفاده کرده است.
شرکت Peek در واقع بعد از سفرهای دکتر باستواروس برای انتقال تجهیزات بینایی سنجی و چشم پزشکی به جوامع شهری و روستایی کنیا در راستای جمع آوری داده برای ارائه تز دکتری در دانشکده بهداشت و طب گرمسیری لندن شکل گرفته است.دکتر باستواروس در همایشی که در دانشکده بهداشت و طب گرمسیری لندن برگزار شده بود مراتب قدردانی خود از همکاران و پزشکانی مه وی را در رسیدن به هدفش کمک کرده اند این گونه ابراز کرده است: ما قدردان زحمات و تلاش های آن دسته از دوستان و همکارانی که از ما برای رسیدن به هدفمان و عملی کردن ایده هایمان حمایت و پشتیبانی کرده اند، هستیم. 
هدف ما ادامه این مسیر، یادگیری بیشتر و گسترش و بهبود کیفیت ابزار و دانشی است که بهیاران و در واقع سیستم مراقبت و بهداشت برای کمک به جلوگیری از وقوع کوری های قابل پیش گیری در افراد مختلف جامعه به آن نیاز دارند.
هر چند در حال حاضر تعداد افراد مبتلا به کوری در جامعه بسیار زیاد است اما محققان شرکت Peek بر ادامه راه خود تاکید دارند.در حال حاضر ابزار Peek Retina با قیمت ۲۱۶ پوند از طریق وب سایت های مربوطه قابل خریداری است. از طرفی کاربران می توانند به اپلیکیشن Peek Acuity از طریق فروشگاه اپلیکیشن پلی استور به صورت رایگان دسترسی داشته باشند.





بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فرهنگ در خدمت بی فرهنگی
پرتغال با گلباران ارمنستان به جام جهانی رسید
هواشناسی اصفهان هشدار سطح زرد صادر کرد
پیام تسلیت رییس جمهور در پی درگذشت مادر شهیدان معینی نجف آبادی
قطع آب اداره‌های دولتی پر مصرف
افقی روشن برای توسعه ی شمال کشور و همسایگان خزر
­بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۴ نشان رنگارنگ ایران در روز دوم پیکار‌های تکواندو
بازداشت ۲ کلاهبردار حرفه‌ای در تبریز
طراحی مینی تراکتور در دهگلان
اجلاس استانداران خزر، فرصت طلایی برای توسعه اقتصاد و کریدور شمال–جنوب
بوی یار مهربان در فرسش الیگودرز
تکواندو بازی های همبستگی اسلامی؛ نشان نقره به یلدا رسید
آغاز اصلاح یک موسسه اعتباری ناتراز
تجلیل از بانوی قهرمان آسیا
توسعه مراودات فرهنگی بین ایران و قزاقستان
بدرقه شبانه کاروان اهالی بهشت در اصفهان
نارضایتی اکثر آمریکایی‌ها از عملکرد اداره مهاجرت این کشور
نیاز آموزش و پرورش مهاباد به ساخت ۴۰۳ کلاس درس جدید
الزام یکی از هتل‌های انزلی به ساخت تصفیه‌خانه استاندارد
جریمه یک شرکت تولید فولاد در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
شیراز لرزید
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
بارش نخستین برف در چهارمحال و بختیاری و لغزندگی جاده‌ها
هوای اصفهان سالم شد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
خانه حکیمیان؛ روایت معماری و اصالت در قلب زنجان
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
آغاز فعالیت نخستین شرکت هواپیمایی بومی در فرودگاه شهید بهشتی اصفهان
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۴ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)