• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۲۶۹۴۱
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۶
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

حرکت بازار سرمایه در مسیر استاندارد‌های بین المللی

نشست بررسی بهبود ریزساختارهای بازار سرمایه در سال جاری برگزار و تاکید شد بازار سرمایه در مسیر استاندارد های بین المللی حرکت می کند.

حرکت بازار سرمایه در مسیر استاندارد های بین المللیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، در این نشست، موضوع هایی همچون اصلاح قوانین مربوط به دامنه نوسان، حجم مبنا و صورت‌های مالی بررسی شد.
روح اله میرصانعی، دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار گفت: با توجه به اعلام خبر اصلاح قوانین بازار سرمایه و رفع محدودیت‌ها از سوی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، بررسی اقدامات سازمان بورس ضروری بود. بر همین اساس، برگزاری نشست بررسی بهبود ریزساختاهای بازار سرمایه در سال ۹۶ در دستور کار کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار قرار گرفت.
وی ادامه داد: محدودیت‌های بازار مانند دامنه نوسان و حجم مبنا سال‌ها است بازار سرمایه را با مشکلاتی مواجه کرده است. این محدودیت‌ها مانع افزایش عمق تحلیل در بازار سرمایه و همچنین مانع فعالیت حرفه‌ای تحلیل گران است.
میرصانعی ادامه داد: محدودیت‌های بازار سرمایه، نقدشوندگی در بورس را کاهش، توقف نماد‌ها را طولانی و صف نشینی در بازار را رقم زده بود. این فرایند با استانداردهای بین المللی فاصله دارد و بازار را برای رسیدن به نقطه تعادل با چالش روبرو می‌کند.
دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار ادامه داد: به نظر می‌رسد اقدامات سازمان در این زمینه بتواند مشکلات مذکور را برطرف و توسعه بازار سرمایه را به همراه داشته باشد.
در ادامه این نشست، عضو هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به صحبت‌های رییس سازمان درباره بهبود ریزساختارها، گفت: در این راستا، اقدامات و مطالعات گسترده‌ای انجام شده و این موارد در جلسات متعددی بررسی شده است.
فلاح پور با اشاره به اینکه اعضای هیات مدیره سازمان بورس به دلیل فعالیت گذشته خود در بازار سرمایه با همه مشکلات بورس آشنا هستند، ادامه داد: هر چند در شرایط کنونی باید به دستورالعمل‌های فعلی ملزم باشیم، اما اصلاح برخی قوانین و رفع مشکلات امری ضروری می‌رسید. امروز سازمان بورس رفع محدودیت‌ها و اصلاح قوانین را رسالت خود می‌داند که البته تحقق آن به زمان نیاز دارد.
وی ادامه داد: جهت گیری‌ها و رویکردهای سال ۹۶ بر این محور استوار است که محدودیت هایی که نقشی در تصمیم نهاد ناظر ندارد و بنابر مقتضیات زمانی و در برخی سال‌ها مدنظر قرار گرفته است، اصلاح شوند.
عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرایط تغییر کرده و بورس‌ها و کانون به بلوغ رسیده اند، از همین رو سازمان بورس در نظر دارد تا بر اساس تجربه سایر کشورهای پیشرفته، محدودیت‌ها را کاهش و نقش نظارتی کانون‌ها را افزایش دهد.
رییس مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس به اهمیت بین الملی شدن بازار سرمایه کشور اشاره کرد و گفت: محدودیت‌های موجود مانع حرکت بورس ایران در مسیر جهانی و برای سرمایه گذاران خارجی نا آشنا است. از این رو، تطبیق با مدل‌های بین المللی یکی از ضرورت‌های امروز بازار سرمایه است.
وی افزود: یکی دیگر از مشکلات بازار سرمایه مساله نقدینگی است و اصلاح محدودیت‌ها ریسک سرمایه گذاری را کاهش خواهد داد.
فلاح پور به توقف نماد‌ها اشاره کرد و گفت: بسته بودن طولانی مدت نماد‌ها بر خلاف سایر کشور‌ها است و اصلاح دستورالعمل آن باید مطابق با استانداردهای جهانی صورت گیرد.
وی با اشاره به دستور رییس سازمان بورس مبنی بر اصلاح قوانین و رفع محدودیت‌ها گفت:: اصلاح دستورالعمل‌ها و مقررات زدایی در دستور کار قرار گرفت. پس از بررسی‌ها در مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار، به این نتیجه رسیدیم که سه دستورالعمل معاملات، افشای اطلاعات و پذیرش در این روند نیازمند تغییراتی هستند.
رئیس مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس تصریح کرد: قاعده‌مند شدن و شفاف سازی نوسان‌های نامتعارف با جهت مثبت و منفی برای کاهش زمان توقف نماد‌ها از مواردی است که مورد بررسی قرار گفت.
وی افزود: در زمان نوسانات نامتعارف نمادها، سمت مثبت جهت گیری شرکت‌ها از شفاف سازی خوبی برخوردار بود، اما سمت منفی عمل شفاف سازی با سرعت مناسبی انجام نمی‌شد؛ بنابراین برای این موضوع قاعده‌ای پیشنهاد شده است. در این شرایط نماد یک نصفه روز بسته و حداکثر روز معاملاتی آینده بازگشایی می‌شود. اما در صورت عدم ارایه به موقع اطلاعات مالی بورس‌ها به سرمایه گذاران موضوع را اطلاع خواهند داد.
عضو هیئت مدیره سازمان بورس به مورد بعدی اشاره و خاطرنشان کرد: حال چنانچه نماد نامتعارف تغییر قیمت داشته باشد، شرکت باید کنفرانس خبری (حتی به صورت مجازی) برگزار کند. در این شرایط نماد چند روزی متوقف میشود و پس از ۳ تا ۵ روز نماد بازگشایی می‌شود.
تمام این فرایند به صورت مکانیزه شده انجام می‌شود و اختیارات بیشتری مطابق استانداردهای بین المللی در اختیار بورس‌ها قرار خواهد گرفت.
فلاح پور تصریح کرد: دلیل دیگر توقف نمادها، اطلاعات ندادن شرکت‌ها است. بر اساس دستورالعمل فعلی، تا زمانی که شرکت اطلاعات ندهد، نماد متوقف خواهد ماند. اما در تجربه‌های خارجی، شرکت‌ها در فهرست تماشا قرار می‌گیرند و افرادی که سهام این شرکت را خریداری می‌کنند از وضعیت اطلاع رسانی آن آگاهی دارند. در عین حال، برخوردهایی با شرکت صورت میگیرد. اما نقد شوندگی شرکت متوقف نمی‌شود تا حقوق سهام دار خرد پایمال نشود. اما اگر روند عدم اطلاع رسانی ادامه دار شود، پس از ۱۲ ماه، شرکت وارد روند لغو پذیرش می‌شود.
در این صورت، نماد در این ۱۲ ماه متوقف نخواهد ماند و سهام داران نیز از شرایط شرکت مطلع خواهند بود.
وی ابراز داشت: بخشی از توقف‌های طولانی مدت نمادها، بابت پیش بینی سود بود. به منظور کاهش مدت زمان توقف نماد در چنین شرایطی، بر روی این موضوع مطالعاتی انجام شد. در برخی کشور‌ها این روند اجبار نیست و در برخی کشور‌ها ممنوع است.
رییس مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس گفت: مطالعات نشان می‌دهد که شرکت می‌تواند به جای پیش بینی سود، گزارشی را تحت عنوان تحلیل مدیریت، در هر دوره به همراه صورت‌های مالی به بازار منعکس کنند و مدیریت چشم انداز آینده را ترسیم می‌کند. بنابراین، بازار بر اساس مفروضات ارایه شده، تحلیل‌های خود را انجام می‌دهد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: رفع محدودیت‌ها و اصلاح قوانین و مقررات، کارایی کارگزاری ها، بورس‌ها و تحلیل گران را افزایش خواهد داد و همچنین مدت زمان توقف نماد‌ها را کاهش خواهد داد.
فلاح پور، به ضرورت معرفی بازار گردان‌ها اشاره کرد و گفت: شرکت هایی که به تازگی وارد بازار سرمایه خواهند شد، ملزم به معرفی بازارگردان شده اند و تمام اقدامات مذکور با همفکری فعالان بازار سرمایه و صاحبنظران این حوزه انجام خواهد شد و بدون همکاری و همدلی آن‌ها این مهم محقق نمی‌شود.
در ادامه دکتر سید احمد عراقچی عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، به اهمیت رفع محدودیت‌های بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: اعمال دامنه نوسان پویا و تغییرات در حجم مبنا مستلزم به روز رسانی در سامانه معاملات است.
عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: همکاری خوبی بین شرکت مدیریت فناوری و آتوس وجود دارد و امید می‌رود در نیمه‌های تابستان، سامانه جدید فعال شود.
 
ارزش خالص معاملات بورس به ۳۰۰ میلیارد تومان رسید

کارشناس بازار سرمایه در برنامه روی خط بازار رادیو اقتصاد گفت: میانگین ارزش خالص معاملات در اردیبهشت ماه به ۲۸۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است. سید سلمان نصیرزاده با اشاره به اینکه ارزش خالص معاملات به عنوان یک نماگر پیش نگر برای حرکت‌های آتی بازار است، افزود: ارزش خالص معاملات بورس و فرا بورس از بیست و هفتم فرورین روند کاهشی به خود گرفته است.
کارشناس بازار سرمایه گفت: ارزش خالص معاملات نسبت به فروردین و اسفنده ماه سال گذشته به ترتیب ۲۰ و ۳۶ درصد رشد پیدا کرده است.
وی افزود: ارزش خالص معاملات این علامت را می‌دهد نقدینگی که از دوماه گذشته وارد بازار شده همچنان ماندگاری داشته است و حرکت بازار یک حرکت متوقف شده‌ای نیست.
نصیرزاده در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه عمده سهامداران بورس نهادهای دولتی و نیمه دولتی هستند، اظهار داشت: در چند ساله اخیر این نهاد‌ها در بازار سهام کمترین فعالیت را داشته اند.
وی گفت: عمده سرمایه و نقدینگی که وارد بازار شده از محل فعالان بازار سهام یا از محل اعتبار بوده از این جهت هیجان‌ها نیز به نسبت در بازار بسیار زیادتر است.
کارشناس بورس افزود: وقتی رقم نقدینگی محدود باشد در بازه‌های این چنینی که بازار دچار تردید و وقفه می‌شود این نقدینگی به سهام‌های کوچک‌تر برای انتفاع کوتاه مدت میل می‌کند.
نصیر زاده یادآورشد: وجود بازار‌ها و نهادهای مالی کارآمد از ویژگی‌های کشورهای توسعه یافته است که ضمن ایفای نقش مهم در اقتصاد این کشور‌ها زمینه ساز رشد اقتصادی و توسعه این ممالک نیز هستند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف و توقیف پنج هزار جفت کفش احتکار شده در اصفهان
رونمایی از کتاب «بحران در اقتصاد رژیم صهیونیستی»
درخشش کرمان در مسابقات قهرمانی فوتبال ۵ نفره جوانان کشور
لزوم تبیین حقیقت انقلاب برای دانشجویان، با گفت‌وگوی صمیمانه و روشنگری
افزایش ساعت کار پایانه مرزی لطف آباد خراسان رضوی
ورود دو سامانه بارشی به مازندران طی یک هفته آینده
از اجرایی شدن طرح کارت امید مادران تا شناسایی ۱۲ هزار زوج نابارور در استان
تعطیلی دو مرکز غیرمجاز دندان‌پزشکی و خدمات زیبایی در آبادان
پیگیری اصلاح نقاط حادثه‌خیز و ایمن‌سازی جاده‌های کرمان
گرامیداشت هفته امور تربیتی در گرگان
محرومیت ۴ بازیکن شاغل در لیگ حرفه‌ای بسکتبال
رمضان؛ ماه رحمت و مغفرت و ماه انفاق و مهربانی
مشارکت ۱۸ درصدی خیرین در مدرسه‌سازی
تشدید نظارت بر بازار زنجان در آستانه نوروز و ماه مبارک رمضان
تکریم خانواده شهید بهروز خاکسار در سلماس
همت خیران در ساخت بزرگترین کتابخانه روستایی کشور
هشدار طوفان و کاهش کیفیت هوا در کرمان
تجلیل از دانش‌آموز فعال محیط‌زیست در تکاب
تاج: توسعه فوتبال بانوان یک ضرورت است
رای کمیته انضباطی والیبال درباره شکایت شهداب یزد از قلیچ نیازی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
بیانیه بسیج دانشجویی خواجه نصیر درباره اتفاقات اخیر دانشگاه‌ها
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه
کمپین «همه ما ایران هستیم» در برزیل
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
اعلام قیمت تضمینی پیله ابریشم
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۸ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۶ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
پاکستان رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمی‌شناسد  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
حضور جوانان در راهیان نور افزایش چشمگیری داشته است  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
نتایج بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات شورا‌ها درهمدان  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)