• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۶۱۲۰۲
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۸
بین الملل » غرب آسیا
در پی آزادی کامل شهر البعاج؛

تثبیت حضور بسیج مردمی عراق در مرز با سوریه

شهر البعاج نقطه آغاز حمله داعش به موصل در سال 2014 به شمار می آمد و گفته می شود ابوبکر البغدادی بین روستاهای مختلف در صحرای اطراف این شهر در تردد است

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه الحیات؛ نیروهای «بسیج مردمی» عراق سیطره خود را بر شهر البعاج که «کاخ خلافت» و همچنین گذرگاه اصلی داعش بین عراق و سوریه به شمار می آمد اعلام و حضور خود را در مرز بین دو کشور تثبیت کردند.  
شهر البعاج همچنین پایگاه همیشگی این سازمان و نقطه آغاز حمله آن به موصل در سال 2014 به شمار می آمد و گفته می شود ابوبکر البغدادی سرکرده داعش بین روستاهای مختلف در صحرای اطراف این شهر در تردد است.  
ابومهدی المهندس معاون رئیس سازمان بسیج مردمی عراق تاکید کرد: «عملیات آزادسازی دومین شهرستان بزرگ عراق عملیاتی ویژه بود و تنها چند ساعت طول کشید و نیروهای ما از سه محور به مرکز البعاج یورش بردند و تلفات و خسارتهای سنگینی به داعش وارد کردند.»  
به علت پیچیدگیهایی جغرافیایی و مهار مسیرها، ارتفاعات و تونلهای طبیعی که تا مسافتهای طولانی ادامه دارد، داعش و پیش از آن القاعده آن را به عنوان مرکزی برای آموزش و پایگاهی برای جابجایی بین سوریه و شهرهای عراق انتخاب کرده بود چرا که البعاج از طریق مناطق بیابانی به شهرستان الحضر مرتبط است و از غرب به استان صلاح الدین می رسد و از جنوب نیز تا استان الانبار کشیده شده است.  
پس از سیطره بسیج مردمی بر البعاج، افراد مسلح داعش که در برخی از محله های غرب موصل می جنگند با دشواری های زیادی برای فرار به طرف مرز سوریه مواجه شده اند.  
سرلشکر رائد جودت فرمانده پلیس فدرال عراق نیز روز گذشته در بیانیه ای اعلام کرد نیروهای او «60 درصد از محله الزنجیلی را پس از یورش از چند محور به طرف باب سنجار به کنترل خود درآوردند و 23 تروریست را به هلاکت رساندند و سیطره خود را بر مقر گروه عاملان انتحاری تثبیت و چندین کمربند انفجاری کشف و ضبط کردند.»   
وی افزود: «تلاشها برای نجات صدها خانواده تحت محاصره و انتقال آنها از طریق دالانهای امن به طرف اردوگاه آوارگان افزایش یافته است.»  
یک منبع امنیتی خبر داد: «تروریستهای این سازمان حملاتی علیه نیروهای پلیس در مناطق باب الجدید ، باب الطوب و باب لکش و همچنین ورزشگاه موصل انجام دادند و برای شکستن محاصره از دو طرف جنوبی و غربی تلاش می کنند.»   
سرلشکر ستاد عبدالوهاب الساعدی فرمانده سازمان مبارزه با تروریسم عراق نیز تاکید کرد: «در عملیات پاکسازی محله الصحه 120 تروریست کشته شدند.»  
نجم الجبوری فرمانده عملیات نینوا نیز اعلام کرد: «حضور نظامی داعش در موصل به پایان رسیده و تنها شش درصد غرب موصل در کنترل داعش است.»   
فرمانده عملیات مشترک در بیانیه ای اخبار نادرست رسانه ها را درباره استفاده از فسفر در این نبرد تکذیب کرد و افزود: «شمار زیادی از شهروندان به طرف نیروهای ما آمدند تا از آنها برابر تک تیراندازهای داعش که در بیمارستان مستقر هستند محافظت شود و ما از ائتلاف بین المللی برای انجام حملات با بمب دودزا درخواست کمک کردیم تا از آن به عنوان پوششی برای پنهان شدن از چشم تک تیراندازها استفاده شود و غیرنظامیان بتوانند خروجی امن داشته باشند که این اقدام با موفقیت انجام شد.»  
وی اضافه کرد: «این حملات پیش از این در همین نبرد مورد استفاده قرار گرفته بود.»  
از سوی دیگر وزارت دفاع عراق اعلام کرد شماری زیادی از عاملان انتحاری داعش در حمله ای هوایی در الانبار به هلاکت رسیدند و شماری از اعضای این سازمان و «بسیج عشایری» در درگیریها در جنوب تکریت مرکز استان صلاح الدین کشته شدند.  
وزارت دفاع عراق در بیانیه ای افزود فرماندهی نیروی هوایی «بر اساس اطلاعات دقیق از اداره کل اطلاعات و امنیت ، حمله ای هوایی انجام داد و شمار زیادی از عاملان انتحاری در القائم را به هلاکت رساند. آنها قصد داشتند حملاتی را به مناطقی در الرمادی ، هیت و کبیسه در استان الانبار انجام دهند.»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو زمین‌لرزه پیاپی وراوی شهرستان مهر را لرزاند
پیش بازی‌های روز دوم از هفته دهم لیگ برتر فوتبال
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
کاهش ۵۰ درصدی آب ورودی سد‌های خراسان شمالی 
آمادگی می‌تواند پایلوت طرح ملی حکمرانی داده و آموزش مدیران هوشمند باشد
مضرات نوشیدن آب سرد برای بدن
جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
خبرنگار صداوسیما جایگاه نخست رویداد رسانه‌ای «ن» را به‌دست آورد
امشب، آخرین مهلت ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۵
گلایه اهالی روستای طَورِه شوط از عدم تکمیل مدرسه
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (شانزدهم آبان ۱۴۰۴)
آغاز لیگ برتر بدمینتون مردان کشور با نمایش قدرت تیم‌های برتر
آغاز لیگ برتر بدمینتون بانوان کشور با گرامیداشت یاد زنده‌یاد صابر کاظمی
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)