• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۹۴۲۲۶
تاریخ انتشار: ۰۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۰
بین الملل » غرب آسیا
پیامد توافقات خرید تسلیحات از آمریکا و هزینه های مداخله نظامی در یمن ؛

عربستان 36 میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود را طی چهار ماه از دست داد

اقتصاد عربستان سعودی از کسری زیاد بودجه به علت کاهش قیمتهای نفت و افزایش هزینه‌های عملیات نظامی در یمن رنج می برد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد اقتصاد عربستان حدود 36 میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود را در چهار ماه اول سال 2017 از دست داده که به معمایی برای اقتصاددانان تبدیل شده و پرسشهایی را درباره چگونگی هزینه کردن این مبالغ مطرح شده است.
شبکه تلویزیونی الجزیره با اعلام این خبر افزود: اقتصاد عربستان از کسری زیاد بودجه به علت کاهش قیمتهای نفت و افزایش هزینه‌های عملیات نظامی در یمن رنج می برد.
خبرگزاری رویترز اعلام کرد مسئولان سعودی به جزئیات علل کاهش ذخایر ارزی عربستان اشاره نکردند اما با این همه، برخی گفتند این کاهش شاید علتش فعالیتهای بخش خصوصی است نه بودجه دولتی.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود تصویر
گزارشگر الجزیره در گزارشی گفت: به نظر می رسد ذخایر ارزی خالص بانک مرکزی عربستان که نشانگر قدرت این کشور در حمایت از پول خود است امسال به سمت کاهش شدید پیش می رود چرا که ذخایر ارزی خالص عربستان به کاهش خود ادامه داده و 36 میلیارد دلار در چهار ماه اول 2017 از دست رفته است.
خبرگزاری رویترز اعلام کرد این به معمایی برای اقتصاددانان و دیپلماتهایی که مسائل عربستان را پیگیری می کنند تبدیل شده و چه بسا ضربه‌ای به اعتماد در بازارهای ریاض است.
ذخایر ارزی عربستان که در اوت 2014 رکورد زده و به 737 میلیارد دلار رسیده بود در دسامبر سال گذشته میلادی با رویکرد دولت عربستان برای تبدیل به نقدینگی کردن بخشی از ذخایر ارزی به منظور پوشش کسری شدید بودجه ناشی از کاهش قیمتهای نفت به 529 میلیارد دلار کاهش یافت.
برخی تحلیلگران نیز می گویند این کاهش ناشی از هزینه های مداخله نظامی عربستان در یمن است. عربستان به صورت رسمی ارقام هزینه‌های نظامی خود در یمن را اعلام نمی کند اما منابع سعودی نیمه رسمی برآورد کرده اند که تنها هزینه حملات هوایی عربستان به یمن ، سالانه هفت میلیارد دلار است. این رقم کمی کمتر از ارزیابی های مؤسسات بین المللی است.
اقتصاد عربستان از کسری 53 میلیارد دلاری در سال کنونی میلادی رنج می برد. این کشور برای مقابله با کسری و ناتمام ماندن طرحها برای نخستین بار طی دهه های گذشته به وام گرفتن از بانکهای جهانی روی آورده که این کار، محافل اقتصادی را شوکه کرده است.
عربستان از بازارهای بین المللی اوراق قرضه به ارزش هفده میلیارد و پانصد میلیون دلار و همچنین دو ماه پیش نه میلیارد دلار صکوک گرفته است.
در حالی که ریاض هر چه بیشتر در حال گرفتن وامهای داخلی و خارجی است تا کسری بودجه خود را جبران کند، تعدادی توافقنامه نظامی به ارزش 460 میلیارد دلار با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا امضا کرد و مجوزهای سرمایه گذاری به بیست و سه شرکت از شرکتهای بزرگ آمریکایی داده است.
عربستان برای کاهش کسری بودجه به تدابیر ریاضتی و دریافت عوارض و مالیات روی آورده است که برای شهروندان و افراد مقیم در عربستان سابقه نداشته است. این کار می تواند اقتصاد عربستان را به کابوس رکودی سوق دهد که به برخی از بخشها از جمله ساخت و ساز رسیده است و برخی شرکتها مجبور شده‌اند هزاران کارگر خود را اخراج یا بسیاری از طرحهای بزرگ خود را به تأخیر بیاندازند یا لغو کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ثبت ملی ۵ اثر تاریخی استان ایلام
فردا؛ حضور مدیران کل کمیته امداد و بهزیستی آذربایجان غربی در سامانه سامد
ثبت ارومیه به عنوان نخستین شهر سلامت آذربایجان غربی
بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۲۶ طرح عمرانی، خدماتی و ورزشی در ایلام
پیام وزیر ورزش و جوانان به دختران پارالمپیاد
پیام رهبر انقلاب اسلامی به کنگره ملّی «شهدای غریب اسارت»
برد فولاد هرمزگان در لیگ برتر فوتسال
دورخیز گیتی‌پسند برای قهرمانی با شکست مس سونگون
کاهش بیش از ۱۷ درصدی طلاق در کردستان
یادواره شهدا سگز آباد + فیلم
الی بیت‌المقدس، رزمایشی برای مقابله با تهدیدها
فرازی از خطبه های نماز جمعه در شهرهای گلستان
برگزاری یادواره شهدای هویزه و ۴۵ شهید جهادگر در سبزوار
نام نویسی ۹۹ داوطلب انتخابات شورا‌های اسلامی در گیلان
رسیدگی به مشکلات بیش از ۷۰ مددجو در زندان ماکو
دستگیری متهمان زن تحت تعقیب در تبریز
اعلام هشدار زرد بارندگی در سمنان
مروری بر جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه گلستان با حضور رئیس جمهور
افتتاح ۴۱ طرح در شهرستان فارسان چهارمحال و بختیاری
خودرو‌های موجود در پارکینگ انتظامی شهرستان ماکو تعیین تکلیف می‌شوند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد
برپایی نمایشگاه روستا آباد در بندرعباس
از حماسه ۲۲ بهمن تا فرصت راهبردی انتخابات شوراها در پیش‌رو
لغو تعرفه‌های ترامپ علیه کانادا در مجلس نمایندگان
تأکید دادستان کل کشور بر أخذ خسارت از عوامل اغتشاشات
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
نیمه نهایی جام حذفی اسپانیا؛ شکست بارسا در مادرید
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
بارش‌های اخیر کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۹:۳۰ امروز
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در ۳ استان کشور
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است
شهرداری مشهد بازار ساخت و ساز را با بسته‌های حمایتی تقویت می‌کند
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۴۷ نظر)
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
حضور عروس و داماد اهوازی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)