گرده افشانی ۸ هزار هکتار از باغهای انجیر نی ریز
گردهافشانی باغ های انجیر دیم شهرستان نی ریز به پایان رسید.

به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز گفت: گرده افشانی در سطح ۸ هزار هکتار از باغهای این شهرستان انجام شد.
داریوش طهماسبی افزود: همه ساله اوایل خردادماه، عملیات گرده افشانی در باغات انجیر توسط باغداران و با استفاده از میوههای " بر" انجیر، با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی در نی ریز انجام میشود.
وی با اشاره به اهمیت کار " بر " دهی گفت: گردهافشانی براساس استانداردهای خاص نسبت به سن درختان با مشاوره کارشناسان انجام میشود و زمانی که قطر میوه انجیرخوراکی به ۹ تا ۱۳ میلی متر برسد بهترین زمان گرده افشانی است.
طهماسبی افزود: باروری انجیر خوراکی با گردهافشانی و انتقال گرده از پرچم میوههای درخت انجیر "بر" با زنبور گردهافشان بنام " بلاستوفاگا " به سطح کلاله گلهای خامه بلند در میوه خوراکی انجام میشود.
وی گفت : درختان کهن انجیر نی ریز میراث چندصدساله مردم این شهرستان است و بیش از ۳۵ درصد امرار معاش مردم نیز از طریق باغداری انجیر تامین میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز، انواع ارقام انجیر این شهرستان را دانه سفید، پوزدنبالی، کوهکی، تومسجدی، خرمایی، ویل وحشی، شاه انجیری، قاسمی، دانهسبز، آتشی، فریدونی، آبگزی، فعل سربسته و مهارلویی برشمرد و افزود: سطح زیرکشت درخت "بر" انجیر در نی ریز کمتر از ۳ هکتار است و به همین دلیل باغداران مجبورند میوه " بر " را با هزینهی زیاد از شهرهای اطراف تامین کنند و همین موضوع سبب افزایش قیمت هر کیلو بر انجیر به حدود ۵۰ هزار تومان و ایجاد مشکل برای باغداران شده است.
طهماسبی گفت: سالانه 6 هزار و 500 تن انجیر در شهرستان نی ریز برداشت می شود.