• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۰۵۲۵۵
تاریخ انتشار: ۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۱
وبگردی

تصاویر خیره‌کننده ناسا از سیاره مشتری

تلسکوپ شمالی رصدخانه ناسا که در منطقه هاوایی قرار دارد تصاویری خیره‌کننده از سیاره مشتری رصد کرده که در آن شاهد ذرات مه مانندی بر روی سطح وسیعی از این سیاره هستیم.

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما؛  به نقل از سایت کلیک فضاپیما جونو مدت‌ها است به دور سیاره مشتری می‌چرخد. تلسکوپ Gemini تصاویری با وضوح بالا برای کمک به کشف این سیاره غول‌پیکر به فضاپیما جونو ارائه داده. گلن اورتون پژوهشگر اصلی تحقیقات اپتیکی تلسکوپ Gemini در آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا ایالات متحده آمریکا در این باره می‌گوید: ستاره‌شناسان و محققان علم نجوم با استفاده از تلسکوپ شمالی Gemini در منطقه هاوایی به گنجینه‌ای از وقایع جالب در مورد جو سیاره مشتری دسترسی پیدا کرده‌اند.

تصاویر خیره‌کننده ناسا از سیاره مشتری

علاوه بر تصاویری که با استفاده از اپتیک تطبیقی گرفته شده است، مایکل وونگ از دانشگاه برکلی کالیفرنیا در ایالات متحده از یک فیلتر با طول موج طولانی بر روی تلسکوپ استفاده کرده تا به مشاهده کدورت ابر بر روی سیاره غول‌پیکر مشتری بپردازد. مایکل وونگ می‌گوید این مشاهدات جریان‌های عمودی را ردیابی می‌کند که به هیچ وجه نمی‌توان آن‌ها را اندازه‌گیری کرد. این جریان‌های عمودی عبارتند از: روشنایی آب و هوا و گردش کلی در جو مشتری. تصویر زیر سیاره مشتری را نشان می‌دهد که توسط یک تلسکوپ قدرتمند مجهز به فیلتر مادون قرمز حساس به درجه حرارت گرفته شده است. این مشاهده در تاریخ ۱۴ ژانویه سال ۲۰۱۷ با استفاده از تلسکوپ سوبارو در هاوایی انجام شده است.

تصاویر خیره‌کننده ناسا از سیاره مشتری

آقای اورتون می‌گوید: رویداد‌هایی مانند این تصاویر نشان می‌دهد که هنوز در مورد جو سیاره مشتری به اطلاعات کافی دست پیدا نکرده‌ایم و نیاز به تحقیقات وسیع‌تری در این زمینه داریم. او در ادامه صحبت‌هایش به ترکیب مشاهدات و تحقیقات زمین و فضاپیمای جونو اشاره می‌کند که در کاوش سیاره مشتری کمک به‌سزایی خواهد کرد. جونو به عنوان دومین فضاپیمای ساخت انسان در مدار سیاره مشتری در هر بار از چرخش خود مجموعه‌ای شگفت‌انگیز از تصاویر این سیاره را به زمین مخابره می‌کند. فضاپیمای روباتیک و بدون سرنشین ناسا یعنی جونو با ارسال تصاویری باور نکردنی از سطح سیاره مشتری، بسیاری از دانشمندان را شگفت‌زده کرده است. فضاپیمای ۱ میلیارد دلاری جونو در طول ۵ سال است که به نزدیکی این غول گازی رسیده و اکنون در فاصله ۷۱۵ هزار کیلومتری زمین قرار دارد.

تصاویر خیره‌کننده ناسا از سیاره مشتری

دانشمندان با استفاده از تجهیزات و دوربین‌های کار گذاشته شده در جونو، موفق شدند مجموعه‌ای از تصاویر شگفت‌انگیز قطب‌های این سیاره را به ثبت برسانند. تماشای رودخانه‌ آمونیاک، گردبادهای معروف در سطح سیاره، شفق‌های مرموز و عبور از میان ابرهای گازی ضخیم در نوع خود بی نظیر بوده است. اولین چرخش جونو در مدار سیاره مشتری، ۵۳٫۵ روز به طور انجامید. ناسا در ابتدا قصد داشت که این مدت زمان را به ۲ هفته کاهش دهد، اما این عملیات به دلیل محدودیت‌های شناخته شده در موتورهای جونو، رد شد. در ماه May سال ۲۰۱۷ دانشمندان مسئول ماموریت فضاپیمای جونو در سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا) اعلام کردند که توفندهایی بزرگ را در قطب‌های مشتری مشاهده کرده‌اند. این توفندها مانند توفندهای استوایی بوده و هر کدام با اندازه‌ای نزدیک به زمین، همگی همزمان در کنار هم دیده می‌شوند. این موضوع باعث به چالش کشیده شدن همه فرضیه‌های مورد علاقه سیاره‌شناسان در مورد چگونگی کارکرد مشتری می‌شود. این بار در آینده نزدیک فضاپیمای جونو ناسا به طور مستقیم بر روی نقطه قرمز رنگ بزرگ سیاره مشتری قرار خواهد گرفت که این نقطه به احتمال زیاد طوفان گازی ۱۶۰۰۰ کیلومتری را در بر خواهد داشت این رویداد اولین دیدگاه نزدیک انسان از ویژگی‌های سیاره سرخ رنگ مشتری خواهد بود. طوفان‌های گازی از سال ۱۸۳۰ در این سیاره موجود بوده و احتمالا تا چندین سال بعد نیز باقی بمانند. طول عمر این طوفان‌ها نزدیک به ۳۵۰ سال است.

تصاویر خیره‌کننده ناسا از سیاره مشتری

اسکات بولتون محقق اصلی فضاپیما جونو از موسسه تحقیقات جنوب غربی سن آنتونیو می‌گوید: نقطه مرموز قرمز رنگ بزرگ سیاره مشتری، احتمالا یکی از مشهور‌ترین ویژگی‌های سیاره مشتری است. طوفان‌های گازی برجسته‌ای در طول قرن‌ها بر روی بزرگترین سیاره منظومه شمسی رخ داده است. حالا فضاپیمای جونو و ابزار علمی نفوذی‌اش به داخل نقطه قرمز رنگ سیاره مشتری شیرجه خواهد کرد تا ریشه‌های عمیق طوفان‌های گازی را بررسی و ارزیابی کند. بدون شک این عملیات اطلاعات بسیاری درباره چگونگی تشکیل طوفان‌های گازی و نحوه فعال‌سازی و عملکرد آن‌ها به محققان و دانشمندان ارائه خواهد داد. در آینده نه چندان دور، انسان‌ها تصاویر بسیار نزدیک،دقیق و با کیفیتی را از طوفان‌های گازی موجود در سیاره مشتری مشاهده خواهند کرد. این نتایج و تصاویر متسلزم موفقیت بودن عملیات فضاپیمای جونو است. گردش بعدی فضاپیمای جونو، در ۱۱ جولای ۲۰۱۷ اتفاق خواهد افتاد؛ البته باید این نکته را نیز مدنظر داشت که این فضاپیما، تا همیشه ماموریت خود را ادامه نخواهد داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای برنامه اصلاح نظام اداری در زنجان با محور شفافیت و بهره‌وری
برپایی نمایشگاه کتاب در فرهنگسرای امام خمینی
پیام تبریک استاندار لرستان بمناسبت گرامیداشت روز پرستار 
اوقات شرعی اهواز، ۶ آبان ۱۴۰۴
قالیباف: «مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر امر جناحی است
تجلیل از پرستاران نمونه بیمارستان شهید محلاتی تبریز
کارزار حقوقی ایران در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها
ضرورت تشکیل کمیته تدوین سند جامع اشتغال آذربایجان شرقی
قاری زنجانی در جمع برگزیدگان دوره ارتقای قاریان ممتاز
سلیمان زاده: نخستین بار در تاریخ بسکتبال سه نفره دختران به مدال رسیدیم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
پلمب کلینیک غیرمجاز دامپزشکی در تبریز
ارائه خدمات درمانی به بیماران با حضور ۸۳ پرستار در بیمارستان کیش
همایش توسعه بهداشت جمعی و احیای قلبی ریوی
اوسمار ویرا رسما سرمربی پرسپولیس شد
نواخته شدن زنگ پدافند غیرعامل در مدارس آذربایجان شرقی
صعود تیم ملی تنیس روی میز ایران به جمع ۸ تیم برتر مسابقات قزاقستان
پیش بینی وزش باد شدید در سمنان
ساماندهی سگ‌های بلاصاحب و کنترل آنها در سطح شهر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آلودگی هوای مشهد رو به افزایش است
پیروزی المپیاکوس در شب درخشش طارمی
افزایش تعداد مصدومان تصادف دو اتوبوس در جاده مخصوص کرج به ۲۶ نفر
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد
لحظه «تصمیم»؛ وقتی عقربه‌های ساعت بیمارستان بعثت از حرکت ایستاده بود
کارگروه ویژه رسیدگی به مطالبات پرستاران تشکیل شد
اعلام اسامی برترین‌های چهل و هشتمین دوره مسابقه های سراسری قرآن
نتایج روز هشتم بازی‌های آسیایی جوانان؛ بحرین
تحقق ۶۰ درصد توسعه شبکه فیبر نوری تا پایان دولت چهاردهم
سرقت مسلحانه از طلافروشی در رودان
ریابکوف: روسیه شانه به شانه در کنار ایران ایستاده است
بازدید رئیس مجلس از جشنواره همام، ویژه آثار هنرمندان توان یاب
کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان؛ رحمانی به مدال برنز رسید
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت
فروش اینترنتی بلیت بازی فجر سپاسی و استقلال  (۱۴ نظر)
مرمت و احیای بنای تاریخی سه‌گوش اهواز  (۲ نظر)
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
فرصت ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۵ برای اولویت‌های جدید فراهم شد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
حمله احتمالی دشمن ناکام‌تر از دفاع مقدس ۱۲ روزه خواهد بود  (۱ نظر)
زادگاه مبین عظیمی غرق در جشن و شادی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
اروپا می‌خواهد به هر قیمتی جنگ اوکراین را ادامه دهد  (۱ نظر)
آسفالت معابر شهرستان کهگیلویه در دستور کار  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
انتشار اسناد جدیدی از لانه جاسوسی برای اولین بار  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)