• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۲۴۶۱۱
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۶ - ۰۱:۴۲
بین الملل » آمریکا
ارنست مونیز در گفتگو با سی ان ان؛

توافق اتمی با ایران به نفع همگان است

وزیر پیشین انرژی آمریکا اذعان کرد: به صراحت می گویم وجود توافق اتمی ایران و پایبندی به آن به نفع همگان است.

ارنست مونیز: توافق اتمی با ایران به نفع همگان استبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، مجری سی ان ان در مقدمه گفتگو با وزیر انرژی پیشین آمریکا گفت: دولت ترامپ دومین بار در شش ماه اخیر به کنگره اعلام کرد که ایران به توافق اتمی پایبند بوده است. از طرف دیگر دولت ترامپ اعلام کرد که ایران اگر چه به توافق اتمی پایبند بوده است اما  به روح توافق هسته ای پایبند نبوده است.  امروز دولت ترامپ تحریم های جدیدی ضد ایران به خاطر برنامه موشکی بالستیک آن و حمایت از گروههای تروریستی وضع کرد. باید ببینیم که در نود روز اخیر چه روی داده است که دولت ترامپ عمل کردن ایران به مفاد توافق اتمی را تایید کرده است.
در ادامه ارنست مونیز وزیر انرژی پیشین آمریکا در پاسخ به این سوال مجری سی ان ان که پرسید: تایید اینکه ایران به توافق اتمی پایبند بوده است از طرف دولت ترامپ موضوعی بحث برانگیز است. رئیس جمهور ترامپ حتی از شما هم انتقاد کرده است. واکنش شما چیست،گفت: البته هیچ موضوع محرمانه ای در اینجا وجود ندارد. ما همیشه گفته ایم که این توافق اتمی برای از بین بردن تهدید ناشی از وجود تسلیحات اتمی وضع شده است. این توافق در رسیدن به این هدف موفق بوده است. این توافق با قرار دادن معیارهای راستی آزمایی و با حضور بازرسان بین المللی به اهداف استاندارد خود دست پیدا کرده است. ما از روز نخست اعلام کرده ایم که خواسته ایم که این تهدید را از بین ببریم و آنگاه اعلام کرده ایم که می خواهیم که فشار را بر ایران حفظ و در رابطه با دیگر فعالیت های ایران افزایش دهیم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود تصویر
وی در ادامه در پاسخ سوالی مبنی بر این که  شما اعلام می کنید  این توافق به منزله برد است و امنیت را برای همگان به ارمغان آورده است. اما دولت ترامپ به سوریه، عراق و یمن توجه می کند و اعلام می کند که توافق اتمی به ایران قدرت مالی لازم را برای افزایش نفوذ خود در منطقه و جهان داده است، نظر شما چیست،گفت:البته توافق محدودیت های زیادی بر آنها در حیطه برنامه اتمی ایجاد کرد. معیارهای راستی آزمایی بی سابقه ای بر آنها وضع شد و آنها شاهد رفع بخشی از تحریم های خود بودند.تحریم های مرتبط با بخش اتمی رفع شدند. دولت آمریکا هم در زمان دولت اوباما و حالا در زمان دولت ترامپ تحریم های بیشتری در حیطه های غیراتمی ضد ایران وضع کرده است. مشکل ما با ایران در منطقه در ابتدا با موضوع اتمی آغاز می شود. این موضوع به دهه ها پیش و تقریبا به سال 1979 باز می گردد.
وزیر انرژی پیشین آمریکا در پاسخ به این سوال که :دولت ترامپ اعلام کرده است که ممکن است که از توافق اتمی هم خارج شود اگر آنها از توافق اتمی خارج شوند آنگاه چه روی خواهد داد،گفت: اول از همه باید بگویم که من از خروج از توافق اتمی حمایت نمی کنم.خروج از توافق اتمی تنها یک اقدام یکجانبه است و دیگر کشورها این کار را انجام نخواهند داد. تحریمهایی که ما پیش تر ضد ایران وضع کردیم به این خاطر موثر بودند که جامعه بین المللی با ما درباره آنها متحد و هم نظر بودند.اگر ما از توافق اتمی خارج شویم آنگاه شاهد اجماع جهانی دوباره ضد ایران نخواهیم بود و اگر ایران از توافق اتمی خارج شود آنگاه آنها بار دیگر با تحریم های بین المللی روبرو خواهند شد. به صراحت بگویم این به نفع همگان است که به توافق پایبند باشند اما ما باید با همپیمانان و دوستان خود در منطقه خلیج(فارس) و اسرائیل و همپیمانان خود در ناتو مسائل بزرگ دیگری را که داریم حل و فصل کنیم.به نظرم ایرانی ها به خاطر فعالیت های خود از لبنان تا یمن محدودیت مالی ندارند.آنها حتی پیش از توافق هم در منطقه موثر بودند.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که :آیا معتقدید که دولت ترامپ بار دیگر پایبندی ایران به توافق اتمی را تایید خواهد کرد،گفت:به نظرم دولت باید پایبندی ایران به توافق را تایید کند. دلیل تایید آنها هم باید  نظر بازرسان بین المللی باشد.آنها باید به نظرات آژانس بین المللی انرژی اتمی تکیه کنند. ما به این آژانس اجازه بازرسی های بی سابقه از فعالیت های و مراکز اتمی ایران را داده ایم.
وی افزود:معتقدم که ایران همچنان به این توافق پایبند خواهد بود زیرا این موضوع به نفع این کشور است.به نظرم وجود این توافق به نفع ما هم است. من نمی توانم پیش بینی شخصی داشته باشم اما این یک واقعیت است.
 ارنست مونیز به عنوان وزیر انرژی آمریکا در دوران اوباما در مذاکرات اتمی با ایران حضور داشت.
مونیز درباره کره شمالی هم گفت:به نظر من آمریکا باید وارد مذاکراتی چند جانبه با کره شمالی شود تا موضوع موشکی و اتمی این کشور را حل و فصل کند. باید این موضوع را به شما یادآوری کنم که مذاکرات اتمی ایران هم یک مذاکرات چند جانبه بود. به نظرم لازم است که مذاکرات شش جانبه هم در رابطه با کره شمالی برگزار شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
بازدید مدیرکل بازرسی لرستان از فعالیت برخی ادارات کوهدشت
پیش بینی کاهش کیفیت هوا در سمنان
نشست تخصصی شعر انتظار در مسجد جمکران برگزار شد
تشدید نظارت تیم های تعزیرات حکومتی در چهارمحال و بختیاری
بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی معادن خراسان جنوبی، در میز اقتصاد شبکه خبر
برپایی سوگواره کوچه بنی‌هاشم با اجرای چهار تئاتر زنده در قم
اعزام ورزشکار چهارمحال و بختیاری به رقابت های همبستگی کشورهای اسلامی
سرمایه‌گذاری ۵۵ هزار میلیاردی در قزوین؛ تنها ۱ درصد بودجه دولتی، ۹۹ درصد از ظرفیت سرمایه‌گذاران
برگزاری نشست شورای تحول جهانی شدن خرم آباد
انعقاد تفاهمنامه ساخت نیروگاه‌های سه مگاواتی خورشیدی کشور در قم
بسته خبر‌های کوتاه ۱۹ آبان ۱۴۰۴
معرفی برترین‌های مسابقات دارت گرامیداشت روز کیش ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
لاریجانی: پیامی به آمریکا ندادیم
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)