• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۲۴۹۰۵
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۳
سیاسی » مجلس

پیشرفت فرد و جامعه در صداقت، عقلانیت و توسعه علمی است

رئیس مجلس شورای اسلامی با تسلیت به مناسبت شهادت امام جعفر صادق به نمایندگان گفت: مکتب علمی امام صادق از چنان رونقی برخوردار بود که هزارها شخصیت برجسته در محضر ایشان در رشته های مختلف تلمذ می نمودند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، وی افزود : شیخ عطار در کتاب تذکره اولیاء در ذکر امام جعفر صادق (ع) می نویسد اگر تنها صفت او گویم به زبان و عبارت من راست نیاید که در جمله علوم و اشارات و عبارات و بی تکلف به کمال و جمله مشایخ بود و اعتماد همه بر وی و بر الهیان شیخ و محمدیان را امام بود و اهل ذوق را پیش رو و اهل عشق را پیشوا و عباد را مقدم و زهاد را مکلف و صاحب تصنیف حقایق هم در لطایف تفسیر و اسرار تنزیل بی نظیر بود.



پیشرفت فرد و جامعه در صداقت، عقلانیت و توسعه علمی است

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ایشان گفتند از صحبت با 5 کس حذر کنید نخست از دروغگویی که همیشه با وی در غرور باشید، دوم احمق که آن وقت که سود تو خواهد زیان تو بود و نداند، سوم بخیل که بهترین وقت را از تو بگیرد و چهارم بددل که در وقت حاجت تو را ضایع گذارد، پنجم فاسق که تو را به یک لقمه بفروشد و کمتر از یک لقمه، گفتند کمتر از یک لقمه چیست؟ گفت طمع در آن.

وی با اشاره به کتاب سفینه البحار به نقل از مالک ابن انس که یکی از ائمه چهارگانه اهل سنت است، تصریح کرد: من در نزد امام جعفر صادق (ع) بودم و مکرر به خدمت ایشان می رفتم مرا احترام می کرد و می فرمود تو را دوست می دارم و من از این جهت مسرور می گشتم و خدا را شکر می کردم چرا که او مردی بود که از این سه حالت بیرون نبود یا روزه داشت یا مشغول ذکر و یا در نماز بود.

دکتر لاریجانی با بیان اینکه امام جعفر صادق (ع) حدیث فراوان می فرمود و خوش محضر و پرفایده بود، گفت: انسان از مجالست با این امام فایده بسیار می برد. امام صادق (ع) به درستی دریافته بودند که پس از انحرافات گوناگون دوران اموی و عباسی چنانچه تفکر اسلامی در وجوه مختلف فقهی، کلامی، حدیثی، تدوین و تبیین نگردد از نهضت رهایی بخش اسلام چیزی باقی نخواهد ماند.

وی ادامه داد: امام صادق (ع) در بیانی نورانی فرمودند آدمی که عاقل نباشد صالح نخواهد شد این سخن صرفا در مورد افراد نیست، جامعه ای که بر مدار عقل نچرخد نمی تواند صلاح ملت را در نظر گیرد، عقلانیت در حکمرانی در منطق امام صادق کلید رستگاری جامعه است و بعد می فرماید و کسی عاقل نمی شود اگر عالم نشود.

رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: فرد و جامعه ای از روشنگری عقلانیت برخوردار می شود که در مسیر علم اندوزی قرار گیرد و در واقع در مجموع دو عبارت امام جعفر صادق (ع) توسعه علمی راه اصلاح و سعادت فرد و جامعه دانسته شده، امام جعفر صادق (ع) همچنین می فرمایند کسی که فهمید نجیب و بزرگوار می گردد، کرامت انسان و جامعه و نجابت آن ها نتیجه رشد عقلانی و علمی می دانند و فرمودند علم سپری برای انسان و جامعه است، جامعه علم محور ایمن و استوار است و صداقت باعث عزت می گردد.

دکتر لاریجانی یادآور شد: امام ادامه می دهند نادانی و جهل، ذلت و خواری است و فهم در مردم بزرگواری و شرف است، همچنین می فرمایند با آن کس که عالم به زمان خود باشد و بفهمد که در چه عصری زندگی می کند امور شبه آور و اضطراب آور به او هجوم نخواهد آورد، اجمالا در این روایت امام (ع) مبنای ترقی و مجد و عظمت و عزت و کرامت، پیشرفت فرد و جامعه را در صداقت و عقلانیت و توسعه علمی می داند.

دکتر لاریجانی اظهار داشت: امام صادق (ع) به یکی از اصحاب خود فرمودند، تو را به چیزی وصیت می کنم که به شیعیان من برسانی و ابلاغ کنی، مخصوصا تاکید فرمودند که این شش مطلب را به شیعیان برسان.

وی با اشاره به این حدیث از امام صادق(ع) افزود: اول امانتی را که به تو سپرده شده ادا کنی و در امانت خیانت نکنی، مخصوصا تاکید فرمودند که مقصود در معنای عام آن است و به معنی هر مسئولیتی است که به گردن انسان قرار می‌هند. دوم برای دیگران هم، همان را بخواهی که برای خودت می خواهی. سوم بدان کارها آخری دارد و عاقبت کارها را همیشه در نظر بگیر.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چهارم پیشامدهای ناگهانی تو را غرق نکند و از مسیر اصلی جدا نسازد. پنجم از بلند پروازی پرهیز کنی که بالا رفتن کوه ممکن است آسان باشد، اما پایین آمدنش دشوار. ششم کاری که نمی‌توانی انجام دهی، وعده ندهی.

رئیس نهاد قانونگذاری کشور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این شش نکته وصیتی است که امام صادق (ع) به شیعیان خود نمود که اساس زندگی مومنانه را بر مسئولیت شناسی، عدالتخواهی، دور اندیشی و داشتن نگاه راهبردی و میانه روی و صدق می‌داند، که بس وصیتی اعتلا بخش برای شیعیان است که اگر بدان پایبند شوند، جامعه محبان اهل بیت (ع) را به جامعه پرنشاط و شور مبدل می‌گرداند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: از خداوند می‌خواهیم که به ملت توفیق دهد که تعالیم آن پیشوای بزرگ راهنما در همه شرایط باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان کار باند سرقت سیم برق در بابلسر
گروسی: با ابلاغ طرح جامع ماکو، بازآفرینی شهری و توسعه متوازن در منطقه شتاب می‌گیرد
آغاز اجرای طرح زمستانی پلیس در استان همدان
سفر رئیس بنیاد ایران‌شناسی به بوسنی و هرزگوین
آغاز شمارش حیات وحش دنای شرقی در سرمای زمستان
اجرای طرح نهادینه‌سازی جانشین‌پروری در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان ۲ دی ۱۴۰۴
ادبیات همواره صدای زمانه خود بوده است
دیدار عادل عبدالمهدی با دو نفر از رهبران حماس
معاون وزیر: بازآفرینی شهری در مناطق آزاد باید به توانمندسازی مردم منجر شود
صلیب سرخ: افغانستان درگیر بحران انسانی است
راهداران، سربازان گمنام جبهه خدمت و ایمنی جاده‌ها هستند
هم‌صدایی کوبا و کلمبیا علیه تروریسم دریایی آمریکا
بیش از 2 میلیون خوزستانی زیر پوشش بیمه سلامت
آمریکای لاتین خواستار پایان مداخلات واشنگتن در کاراکاس شد
بر افراشته شدن پرچم عزاداری امام هادی(ع)، بر فراز گنبد رضوی
حمایت شاعر ایرانی از پویش بساز مدرسه
چمران: افزایش خودسرانه کرایه تاکسی تخلف است
هشدار درباره عملیات تروریستی داعش در ترکیه
آمار هولناک تعرض جنسی افسران پلیس انگلیس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)