• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۲۶۲۸۱
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۶ - ۰۵:۴۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

خنثی سازی حملات سایبری در حوزه سلامت

دبیر کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت از خنثی سازی یک حمله سایبری در حوزه بهداشتی-درمانی کشور خبر داد.

بیو سایبر، تهدیدها و هشدارهابه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه خبر، پیرحسین کولیوند در برنامه تیتر امشب چهارشنبه 28 تیر 96 از شبکه خبر گفت: چندی پیش حملاتی در عرصه سایبری به بخش بهداشتی ما شد، اما با توجه و استفاده از توصیه ها و هشدارهای قبلی سازمان پدافند غیر عامل این حمله کنترل و خنثی شد و خوشبختانه آسیبی ندیدم. 
دبیر کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت افزود: در حوزه بهداشت و درمان کشور، زیرساخت های مختلفی وجود دارد که هر یک هدف حمله قرار گیرد و با آن مقابله نشود، می تواند خسارات فراوان و جبران نشدنی وارد کند.
در ابتدای این برنامه غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، با بیان برخی از انواع حملات سایبری در حوزه بهداشت و درمان به ذکر مصادیق پرداخت و گفت: به عنوان مثال دستگاه های رایانه ای بیمارستانی که علائم حیاتی بیمار از قبلی ضربان قلب یا فشار خون را نشان می دهند، می توانند دچار اخلال شده و اطلاعات غلط نمایش دهند. 
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه استفاده از فناوری سایبری در عرصه های متنوع حوزه بهداشت مفید است، به ذکر نمونه هایی از کاربرد نرم افزارهای این حوزه پرداخت و گفت: این فناوری در معاینه و تشخیص بیماری و صدور دستور پزشک از راه دور به روند کار سرعت می بخشد و با آرشیو اطلاعات و در دسترس قرار دادن اطلاعات قبلی امکان مقایسه بیماری و ویروس جدید با نمونه های قبلی را فراهم می کند و به پزشک در شناسایی سریع عامل بیماری کمک می کند.
جلالی افزود: ما همواره دنبال آن بودیم که از فناوری سایبر در حوزه سلامت بخوبی استفاده کنیم اما  اگر تنها به فکر وارد کردن تجهیزات و فناوری از هر کشوری باشیم و بدون ملاحظه آن را بکار گیریم، این فناوری مفید می تواند تهدیدهایی به همراه داشته باشد، اما اگر از قبل مطالعه و بررسی داشته باشیم می توانیم نکات آسیب زا را شناسایی و رفع کنیم.
رئیس سازمان پدافندغیرعامل ادامه داد: به عنوان مثال همه سرورهای گوشی های هوشمند در خارج از کشور است و امکان سو استفاده از اطلاعات کاربران، حتی برای اعمال تروریستی وجود دارد.
جلالی در پاسخ به سوالی درباره موضوع "هارپ" گفت: تحقیقات حکایت از آن دارد که این موضوع از حد تئوری بالاتر نرفته است. اینکه برخی از قدرت های سایبری مانند امریکا بتوانند با تاباندن اشعه به لایه اوزون یا بخش های دیگر اتمسفر، تغییرات آب و هوایی و اقلیمی بوجود آورند، هنوز ثابت نشده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشورمان افزود: خود امریکا صحراهای خشک و بی آب متعددی دارد و چنانچه به این امکان دست یابد، باید  آنجاها را آباد کند. به هر روی این موضوع جایی اثبات نشده و دیده نشده که تغییرات عامدانه اقلیمی شکل گرفته باشد.
جلالی خاطرنشان کرد: با این حال ما وجود تحقیقات در این زمینه را ممکن می دانیم و بررسی هایی نیز انجام داده ایم.
وی ادامه داد: در یک تحقیق ما به مدت 5 سال مناطقی را زیر نظر گرفتیم و عکس های هوایی و اطلاعات آب و هوایی یک منطقه را بررسی کردیم و دیدم در برخی سال ها این مناطق کلا برفی است و بعضی سال ها  کلا خشک می شود. این موضوع مشکوک به نظر آمد و این سوال مطرح شد که چطور است که در ارتفاع 3 هزار متری در یک منطقه جغرافیایی، در آنسوی مرز (ترکیه) برف سنگین بیاید، اما در این سوی مرز (بخش ایران همان منطقه) هیچ برفی نیاید.
جلالی افزود: برخی عقیده دارند که اسرائیل و ترکیه همکاری در این زمینه کرده اند. این موضوع هنوز رسما جایی مطرح نشده است، اما در مراکز علمی ما به عنوان یک فرضیه بررسی می شود.
جلالی با اشاره به اینکه در سند 2020 امریکا تاکید شده است که دنیا باید با فناوری سایبر کنترل شود، تصریح کرد: همین تاکید نشان می دهد که فضای سایبر یک بنگاه خیریه نیست و ما باید هوشیارانه عمل کنیم.
کولیوند با بیان اینکه با ورود فناوری سایبری به حوزه بهداشت و درمان کشور تحول مفیدی ایجاد شده است، تصریح کرد: نمونه بارز آن، استفاده از تجهیزات سایبری برای کمک به افراد دچار سکته های حاد قلبی است.
او اضافه کرد: در تجهیزات تعبیه شده در آمبولانس ها، به محض گرفتن نوار قلب، اطلاعات از طریق دو سیمکارت جداگانه به مراکز درمانی مربوطه ارسال می شود و ضمن اینکه نخستین مرکز درمانی مورد نیاز مشخص می شود، اطلاعات حیاتی و اصلی بیمار پیش از رسیدن او به درمانگاه در دسترس پزشکان قرار می گیرد.
کولیوند افزود: این فناوری باعث می شود بیمار بسیار سریعتر به امکانات درمانی رسانده شود و ضمن افزایش شانس زنده ماندن او، عوارض جانبی سکته نیز تا حد زیادی کاهش یابد.
دبیر کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت اضافه کرد: این یک نمونه از مزایا و فرصت های فناوری سایبری در حوزه بهداشت است، اما اگر حمله ای در این عرصه صورت گیرد، تمام سیستم های ما مانند تولید دارو، تشخیص طبی، داروسازی و ... آسیب می بیند.
وی افزود: علت اینکه در حملات قبلی آسیبی به زیرساخت های ما نرسیده، هوشمندی سیستم ماست. 
کولیوند با بیان اینکه سازمان پدافند غیرعامل با دقت و هوشیاری این موضوعات را رصد می کند، گفت: هر لحظه ممکن است حملات جدیدتری با شکل های نوین و ناشناس صورت گیرد و ما باید آماده باشیم با حملات، قبل از رخ دادنشان آشنا باشیم. به همین علت همایش می گذاریم، آموزش می دهیم و تجزیه تحلیل و آینده نگری می کنیم.
کولیوند، تکیه به منابع و توانمندی های داخل، اعتمادسازی و اطمینان بخشی به مردم و توجه جدی به توصیه های بزرگان، به ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی را مهمترین نکات در ایجاد امنیت در فضای سایبری و بهره مندی از مزایای آن دانست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای طرح دورت بگردم یزد من با محوریت علمی آموزشی
پایان هفته دوم لیگ برتر تفنگ و تپانچه بانوان
بومی سازی داروی سرکوب‌کننده سیستم ایمنی
پخش زنده بسکتبال یورو لیگ و سریال «بازرس مورس» از قاب سیما
تأمین نهاده‌ها و تلاش برای حل کمبود سوخت کشاورزی
پیاده‌سازی ۳۵۰ ساعت صوتی از خاطرات شهدا در بردسکن
تاریخ جنگ تحمیلی؛ کتاب عزت و افتخار
عضویت ایران در هیئت مدیره کنوانسیون میناماتا در مورد جیوه
استقامت و وحدت کلمه، رمز پیروزی ملت ایران
امام جمعه شیراز: تنها راه پیشرفت، قدرتمند شدن کشور است
بسیج نیرو‌های کارگری و ده‌ها دستگاه ماشین آلات تخصصی خدمات شهری
عنوان سومی کشور از آن اسکیت بازان قمی
تصادف مرگبار خودرو با پل عابر در محور شاندیز-مشهد
ذات آمریکا و رژیم صهیونیستی قابل تغییر نیست
تولید باکیفیت و دانش همراه با تعهد، مسیر اقتدار ایران برابر دشمنان
اتحاد، انسجام و همبستگی رمز موفقیت امروز کشور
جهش علمی ایران حاصل امید و تلاش جوانان ایرانی
صرفه‌جویی و تغییر الگوی مصرف ، یکی از مصادیق حیاتی امر به معروف قلمداد می‌شود.
اجرای طرح نظارت ویژه بر کالا‌های سلامت‌محور در استان بوشهر 
تغییر از درون خود؛ منجر به آغاز تحول جامعه خواهد شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)