پخش زنده
امروز: -
قاچاق مواد غذایی در مقایسه با قاچاق کالاهای صنعتی می تواند ضرر و زیان بیشتری را به دنبال داشته باشد زیرا سلامت عمومی جامعه را تهدید می کند.
مبارزه با قاچاق کالا به یکی مهمترین بحث های اقتصادی کشور تبدیل شده است. قاچاق کالا با تضعیف بنیه تولید داخلی و دامن زدن به بیکاری ، ضربات اقتصادی فراوانی به کشور وارد می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قاچاق مواد غذایی در مقایسه با قاچاق کالاهای صنعتی می تواند ضرر و زیان بیشتری را به دنبال داشته باشد زیرا علاوه بر آسیب به تولید داخلی و نظم اقتصادی ، سلامت عمومی جامعه را نیز تهدید می کند.
برخی از اقلام غذایی قاچاق شده به داخل کشور ممکن است مشکلاتی مانند استفاده از مواد اولیه غیراستاندارد یا سرطانزا داشته باشند یا معیار قابل اعتمادی برای کنترل تاریخ تولید و مصرف آنها وجود نداشته باشد. برخی از این اقلام نظیر انواع کنسروها یا نوشابه ها ممکن است به دلیل استفاده از مواد اولیه خاص از نظر استفاده شرعی مشکل داشته باشند.
نحوه شناسایی کالاهای قاچاق
نوروزی ، کارشناس نظارتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با بیان اینکه بر اساس ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، هر کالای وارد شده به کشور باید قابل ردگیری و رهگیری باشد گفت: تمامی کالاهای سلامت محور که شامل کالاهای غذایی ، بهداشتی ، دارو و تجهیزات پزشکی می شوند باید به تایید وزارت بهداشت و درمان برسند و برچب اصالت و سلامت به آنها الصاق شود که نشان دهنده اخذ پروانه بهداشتی ورود به کشور است.
وی با بیان اینکه بر روی این برچسب اطلاعاتی مانند شناسه تجاری ، شناسۀ ردیابی و رهگیری و شناسۀ اصالت کالا قید شده است افزود: یکی از راحت ترین روشهای تشخیص قاچاق بودن کالا ، بررسی صحت شناسه اصالت یا همان کد 16 رقمی موجود در برچسب اصالت است .
این کارشناس با خاطرنشان کردن اینکه خریدار می تواند با استفاده از سه روش ، قاچاق نبودن کالا و اصالت آن را بررسی کند افزود: کدهای مندرج در برچسبی که روی هر کالا نصب می شود را می توان از طریق سایت http://www.ttac.ir ، یا از طریق سامانه پیام کوتاه 20008822 یا تلفن گویای 0216185 استعلام و صحت آن را کنترل کرد.
وی ادامه داد: همچنین بارکدهای مندرج بر روی برچسب کالا را می توان از طریق تلفن همراه هوشمند بازخوانی کرد به شرط آنکه حتما سامانه TTAC بر روی گوشی تلفن همراه نصب گردد و بدیهی است در صورت مشاهده هرگونه مغایرت در اطلاعات دریافتی با فراورده مورد بررسی و یا عدم تایید فراورده مورد نظر از طریق روشهای عنوان شده، اصالت کالا مورد تایید نمی باشد.
الویت مبارزه با قاچاق مواد غذایی
مدیر کل تعزیرات حکومتی استان اردبیل با یادآوری اینکه قاچاق کالاهای سلامت محور مثل مواد غذایی به علت ارتباط با جان مردم از حساسیت مضاعفی نسبت به سایر کالاهای قاچاق برخوردار است افزود: این کالاها با سلامت و جان مردم در ارتباط است و از وظایف نهادهای حاکمیتی است که اقدام های عملی برای کاهش عرضه کالاهای خوراکی قاچاق انجام دهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسن نجف زاده بیان کرد: مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور از مهمترین بخش های بحث مبارزه با قاچاق کالاست و تعزیرات حکومتی الویت خاصی برای رسیدگی به پرونده های مربوط به قاچاق این نوع کالاها قائل است.
وی از همکاری مشترک سه دستگاه اجرایی تعزیرات حکومتی، دانشگاه علوم پزشکی و صنعت ، معدن و تجارت برای مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور خبر داد گفت: پس از بررسی های لازم توسط توسط معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل، مشخص شده است که بالغ بر 90 درصد کالاهای غذایی قاچاق کشف شده در استان برای استفاده انسان اصلا مناسب نیستند و بعضا حتی برای مصرف حیوانات و احشام هم جواب نمی دهند.
وی از مردم خواست در صورت مشاهده کالاهای قاچاق ، موضوع را از طریق سامانه 124 سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده، پلیس 110 یا سامانه 135 تعزیرات حکومتی و همچنین شماره تلفن های 33441175 و 33455992 این اداره کل در مرکز استان اطلاع رسانی کنند.
------------------------------------
گزارش: یاشار پورمجید