• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۳۶۸۸۰
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۴
اردبیل » علمی فرهنگی

گزارش// دکتر ولایتی: ایرانیان 500 سال بر سر سفره صفویه نشسته اند

مشاور امور بین‌الملل رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: وحدت دوباره ایران بعد از اسلام و احیای تمدن آن مدیون سلسله صفویه است و بدون تردید بیش از 500 سال است که ملت ایران بر سر سفره صفویه نشسته است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر علی اکبر ولایتی که در برنامه گفتگوی ویژه شبکه سبلان سخن می گفت افزود: صفویه دو نقش عمده در تاریخ ایفاء کرد، اول ترویج و تقویت مکتب اهل بیت (ع) به طریقه حقه جعفریه اثنی عشریه است و کار بزرگ دیگر ، وحدت ایران و ایستادگی و مقاومت جانانه در مقابل خلفای ظالم خود خوانده ای بود که در کشورهای اطراف حکومت می کرند و می خواستند بنام اسلام بر ایران هم تسلط پیدا کنند.

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام که برای شرکت در همایش بین المللی «نقش صفویه در تقویت مکتب اهل بیت (ع) و احیای هویت ایرانی» به اردبیل سفر کرده بود در ادامه سخنان خود در برنامه گفتگوی ویژه شبکه سبلان بیان داشت: در آن زمان حاکمان ظالمی مانند شیبک خان ازبک یا سلطان سلیم عثمانی خود را جانشین پیامبر (ص) معرفی می کردند در حالی که سلطان سلیم قریب به 90 هزار شیعه را در ارزروم و شامات از دم شمشیر گذرانده بود و می خواست بر ایران هم مسلط شود اما سلسله غیرتمندی بنام صفویه با تکیه بر قزلباشها که متشکل از پیروان شیخ صفی و عشایر و مردم دلاور اردبیل بودند جلوی آنها سینه سپر کردند.

گزارش// دکتر ولایتی: ایرانیان 500 سال بر سر سفره صفویه نشسته اند

نقش اردبیل در وحدت ملی

دکتر ولایتی با یادآوری اینکه تا قبل از صفویه سرزمین ایران بین حداقل 15 تا 19 حکومت خود خوانده تقسیم شده بود و در واقع هیچ ایرانی در کار نبود اظهار کرد: صفویه ایران را یکپارچه کرد و اولین حکومت بعد از اسلام است که بنام ایران و شیعه سکه زد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، نویسنده کتاب «بحران تاریخی هویت ایرانی» با بیان اینکه تا قبل از تاسیس سلسله صفویه توسط شاه اسماعیل، سلسله های مسلط به ایران هیچکدام در مکاتبات سیاسی خود را پادشاه ایران نمی دانستند و این سرزمین را تنها جزوی از امپراطوری خود تلقی می کردند گفت: اما صفویه خود را پادشاه ایران خواندند و در گفتگوها و مکاتبات خود با حکومت های خارجی به روشنی از نام ایران استفاده کردند. بنابراین بازسازی و بازشناسی مجدد هویت ایران مدیون صفویه ای است که از اردبیل برخاست و از آنجا که مردم اردبیل برای ظهور و پا گرفتن این سلسله فداکاریهای زیادی انجام دادند، نقش بسیار اساسی در وحدت ملی و بازسازی مجدد هویت ایرانی ایفا کردند.

دوران اوج و شکوفایی ایران

به گزارش  خبرگزاری صدا وسیما، استاد تاریخ روابط خارجی ایران در دانشکده روابط بین‌الملل در ادامه سخنان خود افزود: دوره صفویه بااقتدارترین دوران تاریخ ایران بعد از ظهور اسلام است به گونه ای که در دوران شاه عباس صفوی ایران به یکی از ابرقدرتهای اقتصادی، نظامی و فرهنگی دنیای آن روز تبدیل شد.

نویسنده کتاب « پویایی فرهنگ و تمدن اسلام و ایران» تصریح کرد: صفویه فقط مذهب تشیع را احیا نکرد بلکه اجزای تمدنی ایرانی و اسلامی از شعر ، هنر، ریاضیات ، معماری و انواع صنایع را در ایران احیا و به توسعه آنها کمک کرد.

گزارش// دکتر ولایتی: ایرانیان 500 سال بر سر سفره صفویه نشسته اند

صفویه به ناحق مظلوم واقع شده است

دکتر ولایتی با تاکید بر لزوم انجام تحقیقات عمیق صفویه شناسی در کشور گفت: صفویه به ناحق در تاریخ معاصر مظلوم واقع شدند و در گذشته بر اثر برخی القائات ناشی از غرض یا جهالت ، چهره منفی از صفویه نشان دادند در حالی که صفویه حق بزرگی بر گردن پیروان اهل بیت (ع) و بازسازی و احیای هویت ایرانی دارند و باید این حق شناخته و قدرش معلوم شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وی با خاطرنشان کردن اینکه تشکیل حکومت صفویه و رسمی کردن مذهب شیعه ریشه در سایه کار بلند مدت علما و عرفای دوستدار اهل بیت (ع) در طول تاریخ 900 ساله از زمان ظهور اسلام تا تاسیس سلسله صفویه بوده است گفت: مرحوم شیخ صفی الدین اردبیلی شاگرد و داماد شیخ زاهد گیلانی و مرتبط با سلسله ای از علما ، فقها و عرفای شیعه بوده است و همزمان با مرحوم علامه حلی نقش بزرگی در ترویج مکتب اهل بیت (ع) داشته است.

این سیاستمدار و تاریخ شناس خاطرنشان کرد: از همان ابتدای پذیرش اسلام توسط ایرانیان، تمایل به اهل بیت (ع) وجود داشته است. بنی امیه در حکومت 80 ساله خود ضمن رجعت به سنت های اشرافی زمان جاهلیت با ظلم و ستم حکومت کردند اما مردم ایران تحمل نکردند و با هدف اینکه اهل بیت را بر سر کار بیاورند، در مقابل بنی امیه قیام و این حکومت را ساقط کردند تا اینکه در سال 132 هجری قمری در واقع بنی عباس خود را به عنوان خاندان اهل بیت جا زدند

وی ادامه داد: بعدها که ایرانیان فهمیدند بنی عباس روی دیگر سکه بنی امیه هستند در تضعیف خلافت عباسی و در نهایت ساقط کردن معتصم با... در سال 650 هجری نقش اساسی در تاریخ ایفا کردند که از آن به بعد توسعه تشییع در ایران شتاب گرفت.

دکتر ولایتی خاطرنشان کرد: برخی از مناطق مردم ایران از همان ابتدای قبول اسلام تحت تاثیر تشیع قرار گرفتند مثل کاشان ، قم و سبزه وار و ماورا النهر اسلام و حتی در مازندران و گیلان اسلام از همان ابتدا با تشیع وارد شد و با سلسله علویان در قرن سوم و چهارم هجری گسترش یافت. بنابراین کسانی که می گویند تشیع ساخته و پرداخته صفویه است یا جاهل هستند یا مغرض.

وی افزود: قبل از صفویه سلسله آل بویه در سال 334 هجری قمری بر بغداد پایتخت خلافت عباسی مسلط شد و در همان سال مراسم عزاداری محرم در خیابانهای بغداد برگزار شد و به مدت 113 سال این مراسم در بغداد رایج بود تا اینکه سلجوقیان مسلط شدند. بنایراین تشیع در ایران قرن ها قبل از صفویه ریشه داشته است.

دکتر ولایتی با خاطرنشان کردن اینکه تا پیش از ظهور صفویه همواره علمای بزرگ شیعه در اکثر دوره های تاریخی به جرم ترویج حبّ اهل بیت (ع) به شهادت می رسیدند افزود: اما کار بزرگی که صفویه انجام داد انسجام بخشی به ایران تحت لوای مذهب تشیع و رسمی کردن این مذهب بود که باعث شد سرزمینی امن برای گسترش و ترویج فقه شیعه فراهم شود.

--------------------------

گزارش: یاشار پورمجید

گزارش// دکتر ولایتی: ایرانیان 500 سال بر سر سفره صفویه نشسته اند
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
داستان یک نردبان
صعود نیما زاهدی به جدول اصلی جام جهانی شمشیربازی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
غرب پشت اعتراضات صربستان
آغاز ساخت زیر گذر شهدا در بوکان
خبر‌هایی از بررسی مشکلات بهداشت و درمان دامغان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
اختصاص ۲۵ همت اعتبار برای زیرساخت‌های عمرانی و آموزشی کردستان
افزایش قابل توجه اخراج‌ها در آمریکا
دومین پیروزی پیاپی تیم ملی والیبال مردان ایران
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
برادران خدایاری، شانه‌به‌شانه تا جاودانگی
برد چوکا در برابر شایان دیزل در تالش
مصاف تیم والیبال شهید املاکی لنگرود در برابر افق قم
گلایه اهالی شهر جعفریه قم از آسفالت نبودن مسیر مدرسه شهید سلیمانی
شورای حل اختلاف ظرفیتی برای کاهش پرونده‌های قضایی
احداث اولین زمین والیبال ساحلی در شهرکرد
روایت همدلی در دفاع ۱۲ روزه با اولین رویداد رسانه‌اى «هما»
ابلاغ ترخیص ۱۰۰ درصدی چای وارداتی
تساوی ملوان مقابل شمس آذر در بندرانزلی در خانه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
استعفا در شرایط حساس
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)