• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۳۹۱۰۷
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۹
اقتصادی » صنعت

نیاز ۱۸ میلیارد دلاری سرمایه گذاری در زنجیره معدن و صنایع معدنی

مدیر برنامه ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو گفت: در برنامه ششم به ۱۸ میلیارد دلار سرمایه گذاری در زنجیره معدن و صنایع معدنی نیاز داریم.

نیاز ۱۸ میلیارد دلاری سرمایه گذاری در زنجیره معدن و صنایع معدنیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، امیر صباغ در اجلاس مدیران ایمیدرو با موضوع «نقش دولت در توسعه معدن و صنایع معدنی» ضمن اشاره به اینکه در زنجیره تولید، ارزش افزوده زیادی ایجاد می‌شود، گفت: در زنجیره فولاد، ارزش افزوده سنگ آهن ۱۵ دلاری را با فرآوری (تبدیل به کنسانتره، گندله و سپس ورق سبک خودرو) می‌توان به ۱۲۰۰ دلار رساند. همچنین می‌توان بوکسیت ۶۰ دلار استخراجی را با تبدیل به پودر آلومینا و شمش آلومینیوم و سپس به فویل آلومینیوم به ۶۰۰۰ دلار ارزش افزوده تبدیل کرد.
وی ادامه داد: در بخش اشتغال نیز، در بخش استخراج سنگ آهن اشتغال مستقیم ۱۵۰ نفر است که با ایجاد صنایع پایین دستی به ۵ هزار نفر می‌رسد. در نتیجه تن‌ها با سرمایه گذاری است که می‌توان در بخش معدن و صنایع معدنی ارزش افزوده و اشتغال ایجاد کرد و کشور را به توسعه یافته تبدیل کرد.
همچنین، برای اینکه دولت بتواند در مسیر اقتصاد مقاومتی حرکت کند، نیازمند سرمایه گذاری است.
مدیر برنامه ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو گفت: وقتی رشد اقتصادی داریم، شاهد رشد تولیدات صنعتی هستیم و وقتی این روند کاهش می‌یابد، رشد اقتصادی کم می‌شود.
برای رشد اقتصادی ۸ درصد باید ۱۵ درصد رشد سرمایه گذاری داشته باشیم. دولت نیز در این زمینه نقش کلیدی دارد.
وی ادامه داد: برای رشد زنجیره ارزش، نیاز به زیرساخت، سیستم حمل و نقل جهانی، ذخایر جدید اکتشافی و مکانیزم‌های جدید دنیا برای کاهش ریسک تجارت داریم.
در برنامه ششم نیاز به ۱۸ میلیارد دلار سرمایه گذاری در زنجیره معدن و صنایع معدنی شامل پروژه‌های زیرساختی داریم و در برنامه چشم انداز نیز نیاز به ۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری داریم تا بتوانیم به هدف چشم انداز در این حوزه (شامل ۵۵ میلیون تن فولاد، ۱. ۲ میلیون تن آلومینیوم و ۴۴۰ هزار تن مس) دست یابیم.

نقش پررنگ دولت و سازمان‌های توسعه‌ای


صباغ ضمن اشاره به سخنان پرفسور چانگ، اقتصاددان دانشگاه کمبریج اظهار داشت: ایشان معتقد است در توسعه چین، بسیار پر رنگ بوده و نباید تن‌ها به بخش خصوصی اکتفا کرد. دولت باید در فرآیند توسعه دخالت کند و تن‌ها تسهیل کسب و کار و ایجاد فضای مناسب برای بخش خصوصی، برای دستیابی به تنوع اقتصادی و حرکت به سمت بخش هایی با ارزش افزوده بالا، کافی نیست.
وی ادامه می‌دهد: به اعتقاد وی، اگر اقتصاد را آزاد کنید فرایند متنوع سازی اقتصادی رخ نمی‌دهد، زیرا حرکت به سمت بخش‌های جدید نیازمند آموختن و اکتساب و قابلیت‌های مدیریتی و فنی جدید بوده که نمی‌تواند تحت فشار رقابت و اقتصاد بازار آزاد اتفاق بیافتد.
مدیر برنامه ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو تصریح کرد: در ایران خلاف دیدگاه مذکور مشاهده می‌شود و وقتی چالش توسعه‌ای داریم و به دولت مراجعه می‌کنیم می‌گویند سازمان‌های توسعه‌ای نقشی ندارند و بخش خصوصی برای این منظور است.
این در حالی است که دولت وظیفه دارد بخش خصوصی را ترغیب کند و روی توانمند سازی آن کمک کند.
وی ادامه داد: در واقع، شاهد عقب نشینی دولت از فرآیند توسعه در حالت کلان هستیم و این وضعیت خوبی را برای آینده متصور نمی‌کند.

۶ مدل سازمان‌های توسعه‌ای دنیا


صباغ به ۶ مدل سازمان‌های توسعه‌ای و نقش آن در تامین پروژه‌های معدنی پرداخت و گفت: مدل کشورهای آمریکای لاتین از جمله اینهاست که در آن‌ها افزایش جذابیت قوانین و مقررات به صورت رقابت پذیر با هدف جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی و ثبات اقتصادی وجود دارد.
به طوری که در حوزه معدن شیلی، ۸۰ میلیارد دلار جذب سرمایه گذاری خارجی شده است؛ بنابراین ما باید علاوه بر توافق بین المللی، قوانین و استاندارهایمان رقابت پذیر باشد و باید از مزیت انرژی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: مدل ژاپن، دومین مدل است. این کشور ذخیره معدنی ندارد و به دنبال سرمایه گذاری است و حدود ۶ سازمان توسعه‌ای بزرگ تشکیل داده است.
آن‌ها با ابزار مالی قوی، توانسته اند نرخ بهره پایینی بگیرند و در کشورهای دیگر سرمایه گذاری کرده اند و توانسته اند ذخایر مورد نیاز معدنی را برای کشور خود تامین کنند.
در مدل عربستان، طی چند سال گذشته در بخش معدن، فوق العاده کار کرده اند و تا سال ۲۰۳۰ برنامه ریزی کرده اند که سهم معدن در تولید ناخالص داخلی افزایش و سهم نفت کاهش یابد. دولت نیز به عنوان سهامدار و تضمین کننده وام سازمان‌های توسعه‌ای همزمان با ماهیت خصوصی شرکت وارد شده است.
مدیر برنامه ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو در ادامه به مدل ایتالیا و نقش سازمان توسعه‌ای آن در بخش معدن اشاره کرد و اظهار داشت: دارایی‌های دولت به یک سازمان توسعه‌ای سرمایه گذاری در پروژه‌ها از محل سود واگذار شده و این دولت، ۲۶۵ میلیارد دلار در اختیار سازمان توسعه‌ای (CDP) قرار داده است.
بیمه ساچه نیز سهام دار اصلی آن است و ۱۵۰ سال نیز سابقه دارد.
وی افزود: در مدل سازمان توسعه چین (ساساک)، دولت مرکزی ۴۰ درصد جی دی پی چین را در اختیار دارد.
۷۳۱ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی چین توسط ساساک راهبری شده است. این سازمان ۱۰۲ هلدینگ دارد و زیر نظر رئیس جمهور چین فعالیت می‌کند و کاملا مستقل از سیاست گذار است.
صباغ به مدل سازمان توسعه‌ای ایران اشاره کرد و گفت: در ایمیدرو، ابتدا مدل ایتالیا بررسی شد و دارایی‌های مبارکه، ذوب آهن، فولاد خوزستان، ایرالکو و شرکت‌های بزرگ معدنی را به ایمیدرو دادند و از سود سهام شرکت‌های بزرگ سرمایه گذاری شد.
به طوری که از سال ۸۱ تا ۸۴، ۱۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های توسعه سرمایه گذاری کردیم. در دولت‌های نهم و دهم، به سمت تضعیف این سازمان رفتند و تن‌ها ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کرد.
در سال ۹۲ نیز هیچ طرحی افتتاح نشد که حاکی از نبود سرمایه گذاری در سال‌های قبل از آن است.
وی ادامه داد: نگاه دولت به سازمان‌های توسعه‌ای پس از اصل ۴۴ متفاوت شد.
اینکه گفته شد پس از این، بخش خصوصی وارد میدان شود، اما واقعیت این است که برای این منظور نیاز به حمایت دولت دارد و ایمیدرو به عنوان بازوی اجرایی آن است و لازمه رشد اقتصادی ۸ درصد، نیاز به سرمایه گذاری ۱۵ درصدی است که بخشی از آن مربوط به بخش خصوصی است و دولت نیز باید در این زمینه اقدام کند.

حذف شرایط سرمایه گذاری در ایمیدرو

مدیر برنامه ریزی و نظارت راهبردی ایمیدرو اذعان کرد: وضعیت ایمیدرو اکنون نسبت به سال ۸۱ تغییر کرده است به طوری که قبلا مدیریت دارایی و خصوصی سازی شرکت‌ها و بازگشت منابع به ایمیدرو برای سرمایه گذاری، دریافت سود سهام شرکت ها، امکان کنترل منابع مالی داخلی، امکان تضمین دولت در فاینانس، تضمین فاینانس از محل دارایی ایمیدرو، دریافت حق انتفاع وجود داشت، اما الان چنین شرایطی وجود ندارد.
وی ادامه داد: برای دستابی به اهداف برنامه ششم و چشم انداز، ۵ راهکار تامین منابع مالی را شناسایی کرده ایم که شامل بخش خصوصی، دولت، بورس، سرمایه گذاری خارجی و سایر است.
صباغ با بیان اینکه برجام را تن‌ها در سرمایه گذاری و توسعه نبینیم، گفت: برجام را در کاهش ریسک هم ببینیم. ظرفیت‌های برجام شامل امکان استفاده از فناوری‌های روز، مقابله با ارزان فروشی از طریق حذف دلالان و امکان استفاده از مکانیزم‌های جدید فروش است.
 
موافقت با تقسیط بدهی متقاضیان صندوق بیمه معدنی
 
مدیر عامل صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت‌های معدنی از موافقت رئیس هیات عامل ایمیدرو با تقسیط بدهی متقاضیان این صندوق خبر داد.
 محمدرضا عربی مزرعه شاهی اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی سال‌های گذشته که منجر به ایجاد وضعیت نامساعد نقدینگی برای فعالان حوزه معدن شده و با توجه به درخواست‌های مکرر متقاضیان و بدهکاران صندوق، هیات مدیره صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت‌های معدنی مقرر کرد که بدهی این گونه متقاضیان تا شهریور ۹۷ و با لحاظ سود بانکی مربوطه تقسیط شود.
متقاضیان دارای بدهی به صندوق می‌توانند با هماهنگی و مراجعه به صندوق نسبت تعیین تکلیف و تقسیط دهی خود اقدام کنند.
وی ادامه داد: خوشبختانه این اقدام با موافقت مهدی کرباسیان، رئیس هیات عامل ایمیدرو، مواجه و قرار شد به زودی اجرایی شود. مدت تقسیط نیز حدود ۱۴ ماه خواهد بود.
مدیر عامل صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت‌های معدنی تصریح کرد: بانک‌های طرف همکار این صندوق از ابتدای امسال، ۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات برای پرداخت به متقاضیان مصوب کرده اند.
وی ادامه داد: در حال امضای تفاهم نامه با صندوق کارآفرینی امید برای ارائه وام‌های خرد به واحدهای کوچک و متوسط معدنی هستیم.
عربی مزرعه شاهی خاطرنشان کرد: از ابتدای تیرماه، میز استان‌ها دایر شده و متقاضیان می‌توانند پرونده مربوط به صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت‌های معدنی خود را در استان‌های ذیربط تشکیل دهند. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
۱۰ کیلومتر از فاز اول خط۲ قطارشهری تبریز سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد
معرفی داوران جایزه شهید آوینی جشنواره سینماحقیقت
برگزاری یادواره شهدای دانشجو در الیگودرز
سرمربی الدحیل: مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای ۲ تیم باشد
کام شیرین کاله مازندران با شکست شگفتی ساز لیگ برتر بسکتبال
رفع بحران برق صنایع معدنی با همکاری ایمیدرو و صندوق توسعه ملی
نجات ۲۲مادر در سیل
نقش مؤثر خیرین و سمن‌ها در کاهش آسیب‌های اجتماعی استان
کشف خودرو سرقتی و دستگیری سارق در کمتر از ۲۴ ساعت در تالش
رایگان شدن معاینه فنی تاکسی‌های تبریز
برپایی بازارچه صنایع دستی و مشاغل خانگی در عباس‌آباد
باخت بانوان والیبالیست مس رفسنجان برابر مدافع عنوان قهرمانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
شب چله و حافظ خوانی
دلتنگی سرلشکر موسوی برای فرمانده شهید «محمد باقری»
لزوم جمع آوری تابلو‌های بدون مجوز سطح شهر تبریز
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)