• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۴۵۱۰۲
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۲
اجتماعی » حقوقی و قضایی

تاکید دادستان تهران برای رسیدگی سریع به پرونده پاکدشت

دادستان تهران فوت کودک هشت ماهه در پاکدشت را حادثه تلخی دانست که از جهت اجتماعی و اخلاقی قابل توجه و بررسی است.

تاکید دادستان تهران برای رسیدگی سریع به پرونده پاکدشتبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، دادستان تهران فوت کودک هشت ماهه در پاکدشت را حادثه تلخی دانست که از جهت اجتماعی و اخلاقی قابل توجه و بررسی است و در توضیح افزود: اینکه متهمی تا این حد دچار قساوت و بیرحمی است که در ارتکاب فعل مجرمانه خود، به اطفال کم سن و سال نیز رحم نکند و در کنار سرقت اتومبیل، حاضر شود طفلی معصوم و بیگناه را در وضعیتی رها کند که منتهی به فوت شود، به عنوان یک آسیب اجتماعی و اخلاقی قابل بررسی است. 
 
دادستان تهران سرعت عمل دادسرا در مدیریت چنین پرونده هایی را ضروری خواند و افزود: این حادثه روز پنجشنبه 29 تیر روی داده و تا روز چهارشنبه گذشته (4 مرداد) اطلاع رسانی مناسبی در این زمینه انجام نشده بود. 
 
جعفری دولت آبادی با خاطرنشان کردن ضرورت مدیریت چنین حوادثی ازجانب سرپرستان دادسراها و دادستان ها، در خصوص وظایف آنها اظهار داشت: در حوادث مهم، دادستان ها باید بر اوضاع و احوال مسلط باشند و نباید از جرایم مهم و حوادث اجتماعی عقب بمانند. 
 
وی با ابراز تاسف از وقوع چنین حادثه ای و با اشاره به تکلیف سرپرستان نواحی دادسرای تهران و دادستان ها و روسای حوزه های قضایی بخش استان تهران دایر بر اطلاع رسانی سریع درباره حوادث مهم به دادستان مرکز استان با هدف مدیریت حادثه اظهار داشت: سرپرستان دادسراها و دادستان های شهرستان ها باید به فوریت در خصوص حوادث و جرایم مرتبط با افکار عمومی و وجدان جمعی به هر نحو ممکن ورود کند تا تدابیر لازم اتخاذ شود. 
 
دادستان تهران در خصوص حادثه اخیر، با طرح سوالی در مورد علت تاخیر در کشف اتومبیل حامل طفل گفت: حسب گزارش سرپرست دادسرای جنایی، روز سه شنبه (3 مرداد) فردی رها بودن اتومبیل مسروقه در پاکدشت را به صورت تلفنی به مأموران پلیس آگاهی تهران اعلام کرده بود که انتظار می رفت پلیس زودتر از آن اتومبیل را کشف می کرد. 
 
جعفری دولت آبادی از سرپرست دادسرای جنایی تهران خواست در کمترین زمان ممکن و با رعایت حقوق متهمان به این پرونده رسیدگی کند. 
 
وی افزود: این حادثه آنچنان افکار عمومی را تحت تاثیر قرار می دهد که ایجاب می نماید در رسیدگی به آن تسریع شود. 
 
دادستان تهران با تاکید مجدد بر دادستان ها اقدام سریع و مناسب درمورد پرونده های مهم مانند کودک آزاری، آدم ربایی، فساد اقتصادی، درگیری ها و شرارت ها گفت: در چنین پرونده هایی، حتی اگر لازم باشد که مقامات قضایی تا دیروقت فعالیت کنند تا پیامدهای حادثه مدیریت شود و از ایراد خسارات بیشتر پیشگیری گردد، دادستان ها موظف به این اقدام هستند.

دادستانی تسلیم ادعاها و اظهارات بی مبنا نمی شود
 
دادسرای عمومی و انقلاب تهران گفت: دفاع فرد تحت تعقیب باید در دادگاه و در قبال دلایل مطرح شده علیه خود باشد، نه با رجزخوانی برای دستگاه قضایی. 
جعفری دولت آبادی به برخی ادعاها درخصوص وضعیت زندان ها، اشاره کرد و با اعلام اینکه رسیدگی به وضعیت زندان ها از موضوعاتی است که تقریباً در تمام جلسات هفتگی دادستانی تهران با سرپرستان و معاونان و مدیران قضایی مطرح و بررسی می شود افزود : ما بر رعایت و تامین حقوق زندانیان تاکید داریم و در این جلسه از دادستان ها و سرپرستان می خواهیم که بر این امر اهتمام ورزند، اما اینکه اشکالات موجود در زندان ها را به برخی رسیدگی های قضایی مرتبط کنیم، مناسب نیست.  
دادستان تهران افزود: دفاع فرد تحت تعقیب باید در دادگاه و در قبال دلایل مطرح شده علیه خود باشد، نه با رجزخوانی برای دستگاه قضایی. 
وی گفت: دادستانی تهران همانقدر که به قانون وفادار است، تسلیم ادعاها و اظهارات بی مبنا نمی شود و تعقیب متهمان را مطابق قانون ادامه می دهد و تاکید می شود هیچ کس در مقابل قانون مصونیت ندارد. 
جعفری دولت آبادی در ادامه جلسه به مسئله کثرت پرونده های قضایی و افزایش ورودی ها پرداخت و افزود: همه ساله ارجاع پرونده ها به مراجع قضایی تا 10 درصد افزایش می یابد؛ ضمن اینکه یک سری پرونده های قدیمی و مسن در دادسرا موجود است که باید به سرانجام برسد. 
دادستان تهران در خصوص علت افزایش چنین پرونده هایی ، به اتخاذ برخی شیوه ها از سوی قضات دادگاه ها اشاره کرد و افزود: از نقش دادگاه ها در ارسال چنین پرونده هایی به دادسرای تهران نباید غافل بود چرا که در برخی موارد، محاکم با اتخاذ یک رویکرد قضایی ، پرونده های زیادی به دادسرا اعاده می کنند؛ این در حالی است که وضعیت موجود، این میزان ورودی را تکافو نمی کند و لذا مدیریت کاهش موجودی به ویژه از طریق به سرانجام رساندن پرونده های قدیمی ضروری است. 
دادستان تهران یکی از راهکارهای مدیریت پرونده های ورودی به دادسرا را ارجاع مناسب و مطابق قانون دانست و اظهار داشت: مدیریت پرونده ها از مرحله ارجاع شروع می شود لذا سرپرستان رأساً امر ارجاع را به عهده گیرند و در صورت ضرورت، دادیار ارجاع منصوب کنند. 
جعفری دولت آبادی در ادامه با بیان اینکه حضور معاون دادستان در جامعه و میان  مردم باید ملموس باشد گفت :  چنین حضوری به معنای اقدام تبلیغاتی نیست . 
وی افزود: حضور دادستان در جامعه باید ملموس باشد و این حضور به معنای تبلیغاتی شدن اقدامات مقامات قضایی دادسرا نیست، بلکه باید به گونه ای باشد که مردم احساس کنند هر جا حادثه ای رخ می دهد یا جرمی ارتکاب می یابد، دادستان حضور دارد؛ لذا در مسائل ملی حضور دادستان، و در مسائل کمتر خطیر، حضور سرپرستان نواحی در محل حادثه به منظور مدیریت حادثه ضروری است.

دادستان تهران از صدور کیفرخواست 30 صفحه ای برای حمید بقایی خبر داد
 
دادسرای عمومی و انقلاب تهران از صدور کیفرخواست 30 صفحه ای با پنج عنوان اتهامی در مورد حمید بقایی خبر داد. 
جعفری دولت آبادی با اعلام این خبر افزود: پرونده در شرف ارسال به دادگاه است.
دادستان تهران در ادامه به فلسفه نامگذاری قضات دادسرا به «قاضی ایستاده» اشاره کرد و گفت: فلسفه این نامگذاری ضرورت حضور در جامعه است. 
وی افزود: در جرایم مهم مانند سرقت های باندی، قتل های فجیع یا زنجیره ای و خسارت های مرتبط با حقوق عامه، دادستان با حضور در صحنه، تعلیم به بازپرس، معرفی دادیاری مجرب برای دفاع از کیفرخواست و تسریع در اجرای احکام، نقش خود را ایفا می کند. 
جعفری دولت آبادی در چگونگی ایفای نقش دادستانی و تاثیر آن بر زیرمجموعه، اظهار داشت: ما سرپرستان و دادستان های پرانرژی می خواهیم و مقامات قضایی دادسرا از دو طریق در ایجاد انگیزه خدمتی در قضات تحت تصدی خود موثرند؛ نخست، آنکه سرپرستان باید مشوق و الگوی قضات باشند و دوم، ضرورت مقابله جدی و سریع با جرایم مهم است. 
وی با توصیه به سرپرستان نواحی دادسرا مبنی بر اینکه در مواقع بحران، حضور در اتاق کار کفایت نمی کند، تاکید کرد که سرپرستان باید در صحنه حوادث حضور یابند و مشکلات، کمبودها و نواقص، مانع از ایفای وظایف مقامات قضایی دادسرا در حوادث مهم نشود. 
دادستان تهران هدف از برگزاری جلسات با بازپرسان را ایجاد فضای محبت آمیز در راستای بیان مشکلات موجود در امر تحقیق و اتخاذ راهکارهایی در رفع موانع تحقیق دانست و خطاب به بازپرسان اظهار داشت: هدف اصلی، ایجاد تحول در بخش تحقیقات مقدماتی است و یافته های این جلسات که حاصل تجربه های سرپرستان دادسراها و بازپرسان است، در قالب دستورالعملی مشتمل بر شیوه های تحقیق و راهکارهای پیشنهادی برای رفع مسائل مرتبط با ضابطان تدوین و در اختیار قضات دادسرا قرار خواهد گرفت.
 
چهارمین نشست شورای معاونان دادستانی تهران در موضوع تحقیقات پرونده های قضایی، روز یکشنبه هشتم مرداد سال جاری با حضور تعدادی از معاونان دادستان، سرپرستان نواحی و دوایر نظارت دادسرای تهران و بازپرسان چهار ناحیه دادسرا، به ریاست عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران برگزار شد. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرداخت بیش از ۱۸ هزار فقره وام ودیعه مسکن در زنجان
جدال دونماینده کرمان در لیگ برتر والیبال
صدرنشینی مس کرمان درپایان نیم‌فصل هندبال
مس شهربابک مدعی صعود به لیگ برتر فوتبال
صعود مس کرمان به رده ششم جدول لیگ یک فوتبال
افتتاح طرح های صنعتی با حضور معاون رئیس‌جمهور در سیرجان
حضور روئینگ‌سوار زنجانی در اردوی تیم ملی
افتتاح طرحهای دهه فجر در بم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۱ بهمن ۱۴۰۴
بیانیه تشکل اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم به مناسبت یوم الله ۲۲بهمن
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۴
یادواره شهدای آهندان لاهیجان
هم‌نوایی مردم کرمان در مشاغل مختلف، برای حضور در جشن انقلاب
کشف ۱۷۵ قطعه عتیقه تقلبی در مراغه
پایتخت مقاومت آماده خلق حماسه در یوم ا... ۲۲ بهمن
ادامه روند افزایش دمای هوا در سمنان
کشف بیش از ۸۰ دستگاه انواع موتور کشاورزی قاچاق در آستانه اشرفیه
محفل انس با قرآن کریم در بخش لوشان
صدای مراسم جشن و شادی از گوشه، گوشه ایلام به گوش می‌رسد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
۲۲ بهمن شکوه ملت ایران را مضاعف و دشمنان را مایوس می‌کند
زمین لرزه دقایقی قبل بندرعباس را لرزاند
پیش‌بینی بارش برف و باران در مناطقی از کشور
واکنش پلیس به خبر قتل یک دختر ۲۲ ساله
تمهیدات ترافیکی روز ۲۲ بهمن
تامین مسکن کارکنان، از اولویت‌های فراجا است
اجرای سرود ۱۳۵۷ نفره دانش‌آموزان دختر در شیراز
اجرای حکم قطعی شکوری راد، بهزادیان‌نژاد و کروبی
الحاق ناوگان پهپادی به جمعیت هلال احمر ایران
اژه‌ای: پرونده اغتشاشگران سریع‌تر تعیین تکلیف شود
کشف نوعی سنگ قیمتی در افغانستان
مناظر استرالیا از آسمان
الحاق ۱۰۰ فروند پهپاد امدادی به ناوگان هلال احمر
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است
اضافه شدن بالگرد‌های دید در شب به ناوگان جمعیت هلال احمر، به زودی
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
وزیر نفت: شبکه گاز خانگی پایدار است  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است  (۱ نظر)