• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۶۴۹۳۴
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۷
بین الملل » تحلیلی

ناپدید شدن سه شاهزاده‌ منتقد خاندان آل سعود

خبرنگار شبکه بی بی سی: سه شاهزاده‌ عضو خاندان آل سعود، که از منتقدان و مخالفان خاندان حاکم بر عربستان سعودی هستند، مدتی است ناپدید شده‌اند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی بی بی سی، مجری این شبکه ابتدا گفت: برملا شده است که سه شاهزاده‌ی سعودی که از انتقاد کنندگان به خاندان سلطنتی آل سعودِ حاکم بر عربستان سعودی هستند، و هر سه در اروپا زندگی می‌کرده‌اند، مفقود شده‌اند. یکی از آن سه نفر، هم‌اکنون در عربستان سعودی - بدون هیچ محاکمه‌ای - در زندان محبوس است. این در حالی است که مکان دو نفر دیگر اصلاً معلوم نیست.
خبرنگار شبکه بی بی سی عربی طی گزارشی در این باره گفت: طی دو سال گذشته این سه شاهزاده‌ی منتقد به خاندان حاکم بر عربستان سعودی، مفقود شده‌اند. شاهزاده ترکی بن بندر آل سعود، زمانی خودش یکی از افسران در نیروی پلیس عربستان سعودی بود و این منصب، دسترسی به اطلاعات بسیار حساس را برای وی میسر می‌ساخت. در ژوئن 2012، وی بارگذاریِ تصاویر ویدیوییِ انتقادی از دولت عربستان سعودی را روی شبکه یوتوب آغاز کرد. این شاهزاده ناراضی از اوضاع داخلی عربستان سعودی خواستار ایجاد اصلاحات در این کشور بود و ادعا داشت اسنادی بسیار صدمه زننده در اختیار دارد. وی در این تصاویر ویدیویی تهدید می‌کرد که فساد موجود را در درون عربستان سعودی که در بالاترین سطوح حکومتی جریان دارد، افشا خواهد کرد.
ترکی بن بندر در یکی از این تصاویر ویدیویی خطاب به یکی از وزیران عربستان سعودی گفت: تو به‌جای این که وزیر مقابله با جرایم و فساد و پیشگیری از آن باشی، خودت در رأس جرایم و فساد قرار گرفته‌ای.
خبرنگار افزود: شاهزاده ترکی بن بندر بعدها در کشور مغرب دستگیر و از این کشور اخراج و به عربستان سعودی منتقل شد. مقامات مغربی این کار را به درخواست همتایان سعودیِ خود انجام دادند.
شاهزاده‌ای دیگر، به نام سعود سیف بن نصر، یکی از شاهزاده‌های نسبتاً کم‌اهمیت بود که هیچ فعالیت سیاسیِ شناخته شده‌ای نداشت. با این حال در سال 2015 میلادی، وی حملات خود را به خاندان سلطنتی عربستان سعودی در پایگاه اینترنتی توئیتر آغاز کرد. سعود سیف بن نصر در یکی از پیام‌های خود در شبکه توئیتر نوشت: به کسانی که به من می‌گویند چرا علیه خاندان خودت صحبت می‌کنی، باید بگویم که بیان حقایق واجب است.
خبرنگار افزود: در سپتامبر 2015، یکی از شاهزاده‌های سعودی، که نامش فاش نشده است، به صورت ناشناس، دو نامه‌ی مجزا نوشت و طی آن دو نامه، خواستار کودتا برای براندازی شاه سلمان، پادشاه عربستان سعودی شد. تاکنون میلیون ها نفر این دو نامه را به صورت آنلاین دیده‌اند.
شاهزاده سعودی سیف بن نصر، تنها عضو خاندان سلطنتی عربستان سعودی بود که علناً از این دو نامه و محتوای آن‌ها اعلام حمایت کرد. خاندان آل سعود چنین اقدامی را خیانت می دانند و شاید به همین دلیل است که سرنوشت این شاهزاده معلوم نیست و او فعلاً مفقود است. چند روز بعد، حساب شاهزاده بن نصر در پایگاه اینترنتیِ توئیتر، ساکت شد، زیرا دیگر پیام جدیدی در آن بارگذاری نمی شد.
خبرنگار اضافه کرد: شاهزاده سلطان بن ترکی، یکی از نوه‌های شاه عبدالعزیز آل سعود، پایه گذار عربستان سعودی، بود. شبکه بی بی سی تصاویری را (که با استفاده از هنرپیشه‌ها) بازسازی شده بود، نشان داد و خبرنگار افزود: این شاهزاده دو مرتبه‌ی مجزا روبوده شده است. بار اول در سال 2003، وی در حالی که در ژنو به‌سر می‌برد، به‌دست افرادی ناشناس ربوده شد. متعاقباً وی به عربستان سعودی منتقل و تحت حبس خانگی قرار گرفت. سال ها بعد، به وی اجازه داده شد برای درمان بیماری‌هایش به آمریکا برود، اما وقتی او به آمریکا رسید، با یک وکیلِ دعوای تماس گرفت. 
آن وکیل از طرف موکلش، یعنی شاهزاده سلطان بن ترکی، شکایتی رسمی تنظیم و به مقامات سوئیسی تحویل داد، ولی شاهزاده سلطان هرگز موفق نشد این پرونده را پیگیری کند، زیرا وی بار دیگر ربوده شد و در ژانویه 2016 به عربستان سعودی بازگردانده شد. وی از پاریس سوار هواپیمایی شده بود که قرار بود به قاهره برود، اما این هواپیما هرگز به قاهره نرفت، بلکه خلبانانِ این هواپیما مسیر حرکتِ آن را منحرف ساختند و آن را در ریاض به‌زمین نشاندند. در آن فرودگاه، سربازان مسلح، منتظر ورود این شاهزاده ی ربوده شده و همراهان اروپایی‌اش بودند. آنان این شاهزاده را به زور از هواپیما بیرون کشیدند. وی فریاد می زد و از همراهان اروپاییِ خود می خواست با سفارتخانه‌های کشورشان در عربستان سعودی تماس بگیرند (و این جریان را گزارش دهند).
خبرنگار افزود: این بسیار شگفت‌انگیز است که یک شاهزاده سعودی با همراهان اروپایی و آمریکایی‌اش، دسته جمعی ربوده و به عربستان سعودی منتقل شوند. سه روز بعد، وسایل مصادره شده از خارجی‌ها به آنان بازگردانده و به آن‌ها اجازه داده شد از خاک عربستان سعودی را ترک کنند. این در حالی است که از آن زمان تاکنون، هیچکس هیچ خبری درباره شاهزاده سلطان بن ترکی نشنیده است.
خبرنگار اضافه کرد: خالد بن فرحان آل سعود، یکی دیگر از شاهزاده‌های ناراضی از خاندان آل سعود است که هم‌اکنون در آلمان زندگی می‌کند. روی میز او کتابی با عنوان «ائتلاف شرورها» دیده می‌شد. خالد بن فرحان می‌گوید: سرنوشت شاهزاده‌های ناراضی در بالاترین سطوح دولتی در عربستان سعودی تعیین می‌شود.
بن فرحان گفت: وجود مخالفان سعودی در خارج، باعث می‌شود موضوعات بین‌المللی مطرح شود. هرگونه اشتباهی ممکن است بر مناسبات میان کشورها تأثیرگذار باشد. از اینرو، چنین تصمیماتی (برای ربودن شاهزاده‌های ناراضی) را شخصِ پادشاه (عربستان سعودی) می‌گیرد.
خبرنگار در خاتمه افزود: تلاش‌های ما برای برقراری ارتباط با این سه شاهزاده‌ی ناراضیِ سعودی، موفقیت آمیز نبوده است، زیرا ما خبر نداریم آنان کجا هستند. وقتی ما از مقامات عربستان سعودی خواستیم به این ادعاها و اتهامات (آدم‌ربایی) پاسخ دهند، آنان از اظهار نظر در این خصوص خودداری کردند.
بن فرحان در ادامه‌ مصاحبه با خبرنگار این شبکه گفت: چهار تن از ما که از آل سعود هستیم در اروپا بودند. ما از خاندان حاکم بر عربستان سعودی انتقاد کردیم. اکنون سه تن از آن چهار نفر، مفقود شده‌اند و فقط من باقی مانده‌ام ... الحمدلله.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح چهار طرح در مبارکه
ضعف آنتن تلفن همراه و اینترنت درشهرک فرزان شهرستان قدس
پس گرفتن بیش از ۱۵ هزار مترمربع زمین ملی در خوزستان از متصرفان
بهره‌برداری ازطرح بزرگ آبرسانی به ۸۱ روستای میاندوآب
نقش ممتاز ابوالعباس اسفراینی در حفظ زبان فارسی 
همایش اقتدار بسیجیان در بوکان
رونمایی از تجهیز موزه‌های آذربایجان‌شرقی به کیوآرکد‌های دو‌زبانه
با دستور ترامپ مهاجرت از افغانستان به آمریکا متوقف شد
پلمپ هشت واحد آلاینده ی هوا در شهرستان ورامین
نایب قهرمانی جوادی در دسته ۷۹ کیلوگرم
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
تفکر بسیجی اثربخش‌ترین رویکرد برای حل مسائل کشوراست
خبر‌های خوش سیستان و بلوچستان از پیشرفت و آبادانی
سردار نقدی: بسیج نسخه اعجازآمیز سپاه در برابر همه توطئه‌هاست
اختتامیه مسابقات قرآنی در میامی
واردات گوشت از افغانستان انجام خواهد شد
برگزاری کارزار خدمت در رباط کریم و نمایشگاه‌های بسیج در بهارستان
خراسان شمالی ظرفیت ویژه در بخش مفاخر دارد
دستگیری شکارچی غیرمجاز در منطقه حفاظت‌شده گدار
مذاکرات متوازن و منصفانه را مد نظر قرار خواهیم داد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام نحوه فعالیت بانک‌ها در روز‌های پنجشنبه در مشهد و خراسان رضوی
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
مهلت افتتاح حساب وکالتی برای ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تا ۱۰ آذر
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
جزئیات قانون جدید سهمیه‌بندی بنزین/ هر فرد تنها یک کارت سوخت
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
تساوی خانگی استقلال مقابل الوصل؛ صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
قاچاق با کارت سوخت شخصی
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)