• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۰۰۸۲۴
تاریخ انتشار: ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۸
اقتصادی » صنعت

حذف ارز مسافری تاثیر چندانی بر بازار ندارد

رییس کانون صرافان ایرانیان در باره متوقف شدن فروش ارز مسافری گفت: این کار تاثیر چندانی بر بازار ندارد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ با اصلاح مقررات ارزی ناظر بر ارز مسافرتی، از امروز بانک‌ها می‌توانند ضمن تسهیل فرآیندهای مرتبط با فروش ارز مسافرتی اعم از سیاحتی و زیارتی، برای فروش این ارز به نرخ بازار آزاد در مقابل ارائه گذرنامه، بلیت و ویزای کشور مقصد اقدام کنند. 

سعید مجتهدی گفت: با توجه به اختلاف ریالی اندکی که ارز مسافرتی با ارز بازار آزاد داشت و مقدار ناچیزی (۳۰۰ دلار) که پرداخت می‌شد و همین‌طور تشریفاتی که مسافران باید برای دریافت این ارز می‌گذراندند که شامل حضور در بانک تا دریافت حواله و مراجعه به شعبه فرودگاه را در بر می‌گرفت، در حالت عادی هم اغلب مسافران اقدام به خریداری این ارز نمی‌کردند.

مجتهدی این اقدام را تصمیمی مدبرانه خواند و تاکید کرد: این کار جدید تاثیر چندانی در بازار نخواهد داشت.

حذف ارز مسافرتی در مسیر یکسان سازی نرخ ارز  است

احمد حاتمی یزد تحلیل گر مسائل بانکی  گفت : حذف ارز مسافرتی از فهرست ارزهایی که با نرخ مبادله ای به مردم پرداخت می شد گام خوبی است. 
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ حاتمی یزد افزود : هرچند این اقدام را نمی توان عامل یکسان سازی نرخ ارز دانست اما اینکه بخشنامه اخیر بانک مرکزی قدمی در راه یکسان سازی نرخ ارز است، انکار نشدنی است.
وی افزود: در زمان تصدی گری نعمت زاده در وزارت صنعت، معدن و تجارت تلاش هایی برای کاهش کوچک شدن دایره کالاهای وارداتی با ارز مبادله ای انجام شد. به تدریج بیشتر کالاهایی که از اقلام اساسی یا مرتبط با مسائل دفاعی نبود مورد هدف قرار گرفت و تلاش شد تا مصارف ارزی تا اندازه ممکن به سمت استفاده از نرخ بازار حرکت کند.
این کارشناس گفت : اقدام اخیر بانک مرکزی را می توان در راستای چنین حرکاتی در نظر گرفت اما مشخص نیست که بانک مرکزی با توجه به حجم تقاضای عظیمی که ناشی از سفر دو میلیون نفر از مردم به عراق برای شرکت در مراسم اربعین است، چگونه اجرای این بخشنامه را مدیریت کند.
وی گفت : در بخشنامه بانک مرکزی مسافران اربعین برای دریافت ارز مبادله ای مستثنا شدند و قرار است به هر مسافر 200 دلار آمریکا پرداخت شود. شاید  مابه التفاوت 200 دلار ارز مبادله ای برای هر مسافر آنچنان نباشد اما ما به التفاوت 200 دلار برای دو میلیون نفر به نرخ مبادله ای با نرخ آزاد بر وضعیت اقتصاد کشور اثرگذار است. 
حاتمی یزد تصریح کرد : حذف ارز مسافرتی باعث انصراف مردم از سفر نخواهد شد اما پابرجایی آن به معنی هدر رفت منابع کمیاب ارزی است و در ماه های پیش رو و آغاز سفر تعداد زیادی از مردم به عراق شاهد نوسان شدیدی در بازار ارز نخواهیم بود.
وی گفت :  بانک مرکزی در چهار سال اخیر بازار ارز را به خوبی مدیریت کرده است. اگر متوسط نرخ ارز را 3 هزار و 800 تومان در نظر بگیریم، شوک 5 درصدی به بازار شدید نیست و اگر در بهترین حالت میزان افزایش را 3 درصد یعنی 120 تومان در نظر بگیریم، ارز در بالاترین قیمت با نرخ 4 هزار و 100 تومان و در پایین ترین قیمت قیمت در شرایط گرانی با نرخ 3 هزار و 900 تمان به فروش می رسد.
حاتمی یزد گفت : مهم ترین اهرم تک نرخی شدن ارز تسهیل روابط بین بانکی ایران با کشورهای اروپایی است. زمانی که بانک مرکزی بتواند نزد بانک های اروپایی حساب باز کند و از آن راه ارز را به کشورهایی که می خواهد از آن خرید کند انتقال دهد، می توان ارز را تک نرخی کرد. در حال حاضر هنوز بانک مرکزی ما تحریم است و بانک های بزرگ اروپایی با شبکه بانکی ما همکاری نمی کنند. تا زمانی که این شرایط پابرجاست، تک نرخی شدن ارز را آرزو می کنیم اما به آن نمی رسیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
توزیع ۳ هزار بسته گوشت گوسفندی بین نیازمندان اصفهانی
خدمت سبز به مردم
برگزاری یادواره شهدا در شهرها و روستاهای گلستان
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
بارش برف و باران از فردا در لرستان
مقاومت، کلید تحقق آرمان‌ها است
هشدار سطح نارنجی در پی ورود سامانه بارشی
استقبال مردم از تماشای فیلم‌های جشنواره فیلم فجر
کشف ۲ تن و ۴۰۰ کیلوگرم آرد قاچاق در شادگان
برپایی جشن بزرگ خیابانی نیمه شعبان و گرامیداشت دهه فجر در نیشابور 
ایران اسلامی مرعوب هیاهوی دشمن نخواهد شد.
دستگیری تعدادی از لیدرهای اغتشاشات اخیر در گرگان
سفیر ایران در پاکستان حمله تروریستی اسلام‌آباد را محکوم کرد
انقلاب اسلامی ایران زمینه ساز ظهور
افتتاح طرح های عمرانی و اقتصادی در گالیکش و مراوه تپه
ورود سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری
جمع‌آوری ۸۹ میلیارد تومان زکات در استان
برگزاری همایش یاوران انقلاب با هدف تقویت روحیه انقلابی در سردشت
برخورد تیبا با اتوبوس در محور شاهرود–آزادشهر ۳ فوتی برجای گذاشت
آزادی۴۸ زندانی جرائم غیرعمد در اردبیل به مناسبت دهه فجر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
دشمن با بزرگ‌نمایی سایه جنگ در پی عملیات روانی است
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
آزادی ۲۶ زندانی جرایم غیرعمد استان کرمان به مناسبت ایام دهه فجر
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۲ نظر)
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)