مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان پیش بینی کرد امسال هشت هزار تن محصول برداشت شود که در مقایسه با پارسال 10 درصد بیشتر است.
مسعود گرگیج افزود: رعایت اصول فنی و بهداشتی باغها، انجام عملیات به زراعی، مدیریت تغذیه و مبارزه با آفات علت افزایش تولید پیارم است.
وی گفت:70 درصد خرمای برداشت شده به کشورهای استرالیا، کانادا، روسیه و حاشیه خلیج فارس صادر میشود.
برداشت پیارم تا آخر آبان ادامه دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: هر کیلو خرمای پیارم هیجده هزار تومان از کشاورزان خریداری میشود.
شهرستان حاجی آباد به علت داشتن آب و هوای گرم و خشک تنها منطقه کشت پیارم در ایران است.
بیشترین نخلستانهای پیارم در دهستانهای درآگاه و طارم، تزرج، سیروئیه و اطراف شهر حاجی آباد است.
خرمای پیارم دارای ویتامین ب. ۱ وب ۲، مواد معدنی، کلسیم، پتاسیم، فسفات، منیزیم و آهن است.
در هرمزگان ۵۵ نوع خرما تولید میشود که ۲۰ نوع آن تجاری داخلی و خارجی است و سه نوع پیارم، خاصویی و مضافتی به خارج از کشور صادرمی شود.
هرمزگان با برداشت سالانه ۱۵۰ هزار تن خرما از ۳۸ هزار هکتار رتبه چهارم تولید و سوم سطح زیرکشت خرما را در کشوردارد.
برداشت خرما در هرمزگان با خرمای آل مهتری از اول خرداد آغاز میشود و با برداشت پیارم به پایان میرسد.