• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۵۰۶۲۲
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۸
اصفهان » اجتماعی
نخستین گام اصفهان ؛

ساختن شهر دوستدار سالمند

استان اصفهان گام‌های نخستین را برای پیوستن به شهر‌های جهانی دوستدار سالمند برداشته است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز اصفهان؛  امروزه حدود 700میلیون نفر از جمعیت جهان را افراد سالمند بالای 60سال تشکیل می دهند، در گام نخست اصفهان برای ساختن شهر دوستدار سالمندکشور ما نیز همانند بسیاری از کشورهای جهان به دلیل بهبود شرایط بهداشتی متوسط عمر افراد بالا رفته و تعداد سالمندان بالای 60سال افزایش یافته و تعدادشان به حدود 5میلیون نفر رسیده است و به گفته خانم سرتیپ زاده کارشناس سالمندان مرکز بهداشت استان اصفهان پیش بینی  می شود جمعیت سالمندان تا دو دهه دیگر دو برابر شود.
حدود 10درصد جمعیت استان اصفهان که 500هزار نفر می باشند، بالای 60سال دارند و سالمند محسوب می شوند یعنی پیر و سال خورده شده اند و فعالیت های فیزیکی آنها کاهش و بیماری های مزمن شان افزایش یافته است.

برای پیوستن اصفهان به جمع شهرهای دوستدار سالمندان، لازم است همه افراد به نحوی زندگی کنند که درآینده سالمندان سالمی باشند و بتوانند در زمینه های اجتماعی و اقتصادی جامعه خود فعال باشند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان هم با بیان اینکه حدود نیمی از سالمندان استان از خدمات مراقبتی رایگان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بهرمند می شوند گفت: 40درصد سالمندان از ارائه خدمات آموزشی تغذیه سالم و 60درصد از خدمات تفریحی و ورزشی معاونت بهداشتی دانشگاه استفاده می کنند.
دکتر عقدک افزود: سالمندان سراسر استان می توانند با مراجعه به مراکز، خانه ها و پایگاه ها از این خدمات به طور رایگان استفاده کنند.

حدود 10درصد جمعیت استان اصفهان که 500هزار نفر می باشند، بالای 60سال دارند و سالمند محسوب می شوند

در این طرح  پس از تشکیل پرونده، بررسی سالمند از نظر بیماریهای قلبی و عروقی، اختلالات فشار خون اختلالات تغذیه ­ای، دیابت، اختلال­ات بینایی وشنوایی، روانی، افسردگی، اختلال خواب، ارزیابی پوکی استخوان، بی اختیاری ادراری، سقوط و عدم تعادل، بررسی از نظر سل ریوی انجام می گیرد.

افسانه سرتیپ زاده کارشناس دفتر سالمندان مرکز بهداشت استان، تشکیل پرونده بهداشتی تمامی افراد  60سال به بالا را از نخستین فعالیت­ های مراکز بهداشتی در ارتباط با برنامه سلامت سالمندان عنوان کرد و گفت: این اقدامات از نظر ایمن سازی توسط پرسنل بهداشتی و پزشک به صورت رایگان انجام می گیرد.
وی دومین اقدام را انجام مراقبت های دوره ­ای به صورت سالیانه و مراقبت­ های ویژه در صورت نیاز اعلام کرد و افزود: اقدام سوم،
اجرای برنامه آموزش گروهی برای اصلاح شیوه زندگی دردوران سالمندی است.
به گفته سرتیپ زاده، ارجاع به مراکز تخصصی و آزمایشگاهی در صورت نیاز آخرین اقدام مراکز بهداشتی است.

رسول زرگرپور استاندار اصفهان هم به مسوولان دو ماه فرصت داده است تا شرایط پیوستن استان اصفهان به شبکه جهانی شهرهای دوستدار سالمند را تعیین کنند.

دکتر صادقی مدیرکل سازمان بهزیستی استان اصفهان داشتن زیرساخت های مناسب شهری و سکونتگاهی، ارائه خدمات درمانی و بهداشتی، ایجاد شرایط ارتباط بین نسلی و توسعه ورزش در بین سالمندان را از جمله شرایط پیوستن به این شبکه دانست و گفت: باید برای پیشگیری از مشکلات روحی سالمندان شرایط ایجاد شغل های آسان برای این قشر از جامعه فراهم شود.
دبیر شورای ساماندهی سالمندان استان افزود: بالا رفتن کیفیت زندگی سال خوردگان و ارائه خدمات درمانی از کمترین اقداماتی ساختن شهر دوستدار سالمند است که باید برای سالمندان صورت بگیرد.
به گفته دکتر صادقی در این طرح از تجربه سالمندان برای ایجاد مشاغل هنری و سنتی استفاده می شود و سالمندانی که در عرصه های گوناگون اقتصادی و هنری و اجتماعی فعال هستند، فعالیت های مشترکی با جوانان خواهند داشت. 

اما در این بین سالمندانی هستند که نیاز به نگهداری دارند که به گفته دبیر شورای سالمندان استان 33مرکز نگهداری سالمندان در استان اصفهان به 1700سالمند خدمت رسانی می کنند.
در استان اصفهان از سال54 با کمک نیکوکاران مرکز نگهداری سالمندان تاسیس شد که به گفته کریم پوستی مدیرعامل خیریه سرای سالمندان صادقیه اصفهان این مرکز دومین مرکز خیریه نگهداری سالمندان در کشور است، که بیش از 400سالمند در آن زندگی می کنند.  

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نمایش تصاویر کودکان میناب در دانشگاه برکلی آمریکا
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ و گنده‌گویی وزیر خزانه‌داری آمریکا
ترامپ: به نتانیاهو گفتم در حمله به لبنان دقت کند!
ایندیپندنت: طوفان جنگ علیه ایران دو هفته دیگر به انگلیس می‌رسد
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت
رژیم اشغالگر به تعهداتش در آتش‌بس در نوارغزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ و گنده‌گویی وزیر خزانه‌داری آمریکا
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
نمایش تصاویر کودکان میناب در دانشگاه برکلی آمریکا
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)