• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۵۵۵۰۶
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۶
بین الملل » غرب آسیا

طالبانی: بارزانی، برگزاری همه پرسی را به ما تحمیل کرد

از نظر بعضی مسئولان حزب اتحادیه میهنی آنچه رخ داد عجیب و غیرقابل پیش بینی نبود.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ یکی از مسئولان حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق، تاکید کرد حزب دموکرات کردستان به ریاست مسعود بارزانی، برگزاری همه پرسی را به بقیه طرف ها در منطقه کردستان تحمیل کرد.
 آلاء طالبانی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الحدث، درباره اتهام حزب مسعود بارزانی به بعضی از سران حزب اتحادیه میهنی کردستان در خصوص خیانت به منطقه کردستان گفت: از نظر بعضی مسئولان حزب اتحادیه میهنی که من هم یکی از آنان هستم، آنچه رخ داد عجیب و غیرقابل پیش بینی نبود.

ما این مسئله را تکذیب نمی کنیم که از زمان بیماری جلال طالبانی و پس از درگذشت او با مشکل تصمیم گیری به ویژه در مسایل حساس روبرو هستیم. ما در اتحادیه میهنی کردستان به همکاری مشترک با عراق و در چارچوب قانون اساسی و خودداری کردن از تنش زایی و بحران آفرینی در برابر دولت مرکزی باور داریم و می گوییم مشکلات باید بر اساس قانون اساسی حل و فصل شود. جناح دیگری در اتحادیه میهنی کردستان که بر تصمیم گیریها در داخل این اتحادیه تسلط دارند، به این رویکرد میانه رو در داخل حزب توجه نمی کنند. این مسئله از مدت ها پیش باعث بروز مشکل در تعامل با حزب دموکرات کردستان و نیز با دولت مرکزی شده است. مسئله غیرمنتظره آن بود که یک روز پیش از تحولات کرکوک نشست مهم بین دفتر سیاسی حزب اتحادیه میهنی کردستان و حزب دموکرات با حضور مسعود بارزانی و نیز فؤاد معصوم رئیس جمهور عراق برگزار شد و این نشست تاریخی توصیف شد. آنچه پس از این نشست اعلام شد، متحد بودن شرکت کنندگان در آن بود و تاکید بر پایبندی به نتیجه همه پرسی بود. اما چند ساعت پس از آن، ما را خائن توصیف و متهم کردند که کرکوک را تحویل دادیم.
طالبانی افزود: همانطور که تاکید کردم ما در جناحی از اتحادیه میهنی هستیم که به گفتگو با بغداد باور داریم. حتی در مسئله همه پرسی هم ما از تعویق آن و پذیرفتن طرح های بین المللی در این باره حمایت می کردیم. حتی پیشنهاد کردیم همه پرسی در کرکوک و دیگر مناطق مورد اختلاف برگزار نشود.

در این مناطق عرب ها و ترکمان ها هم زندگی می کنند و نمی توانیم همه پرسی را با توسل به زور با وجود آنکه عرب ها و ترکمان ها آن را تحریم کرده اند، برگزار کنیم. متاسفانه همه پرسی به ما تحمیل شد و اکنون شاهد نتایج آن هستیم که این نتایج را پیش بینی می کردیم. نخست وزیر عراق در تماس مستمر با مسئولان حزب اتحادیه میهنی بود تا به توافقی برای ورود نیروها به کرکوک بر اساس قانون اساسی دست پیدا کنیم. ما از توافق و تشکیل نیروهای مشترک حمایت می کردیم. اما سران تصمیم گیرنده در حزب اتحادیه میهنی با همکاری حزب دموکرات این طرح را رد کردند. به همین علت هیچ جایی برای مذاکره باقی نماند و نیروهای عراقی در کرکوک وارد عمل شدند.
وی خاطر نشان کرد: فؤاد معصوم حامل پیام هایی برای مسئولان کرد به منظور آغاز گفتگوی بدون قید و شرط بود. اما فرصت نشد رئیس جمهور عراق در بازگشت به بغداد با مقامات عراقی گفتگو کند. ما در نشست هایی در سلیمانیه و بغداد حضور داشتیم که بعضی طرف های دولتی و نیز بعضی طرف ها از بسیج مردمی خواستار توافق و گفتگو شدند و تاکید داشتند زمان محدود است. زیرا نخست وزیر عراق تصمیم نهایی را برای تسلط نیروهای مرکزی بر مناطق مورد اختلاف اتخاذ کرده است. آنها ابتدا مهلت کمی را مشخص کردند، اما به درخواست ما حیدر العبادی این مهلت را چهل و هشت ساعت تمدید کرد تا شاید توافقی در داخل اتحادیه میهنی و حزب دموکرات کردستان به دست آید. بدون شک بخشی از ورود آرام نیروها بر اساس توافق با بخشی از اتحادیه میهنی کردستان بود.
مسعود بارزانی و حزب دموکرات، مسئولان اتحادیه میهنی را به خیانت متهم می کنند، اما سوال آن است که فرمانده کل نیروهای پیشمرگ چه کسی است؟ مسعود بارزانی فرمانده کل این نیروهاست و این نیروها به دستور بارزانی عمل می کنند. در بعضی مناطق هم نیروهای پیشمرگ از حزب دموکرات و اتحادیه میهنی به طور مشترک حضور داشتند. اگر نیروهای اتحادیه میهنی عقب نشینی کردند، چرا نیروهای حزب دموکرات در این مناطق جنگ نکردند. چاه های نفت کرکوک به طور مشخص در کنترل نیروهای حزب دموکرات قرار داشت. در زمان حمله داعش که نیروهای اتحادیه میهنی در حال جنگیدن با داعش بودند، نیروهای مسعود بارزانی از اربیل حرکت کردند و کنترل چاه های نفت را در دست گرفتند و از آن روز صادرات نفت را آغاز کردند و هیچ کسی نمی داند پول های نفت کجا رفت.

کارکنان منطقه کردستان حقوق دریافت نمی کنند. اگر نیروهای اتحادیه میهنی بدون درگیری عقب نشینی کردند، چرا نیروهای حزب دموکرات و نیروهای مسعود بارزانی و نیز نیروهای «آسایش» جنگ نکردند؟ چرا نیروهای عراقی به راحتی کنترل چاه های نفت را در دست گرفتند؟ همه افرادی که روز گذشته کشته شدند از نیروهای حزب اتحادیه میهنی هستند، اما حتی یک نفر از نیروهای حزب دموکرات زخمی هم نشد.
آلاء طالبانی گفت: بدون شک، با مشکلات زیادی در منطقه کردستان روبرو هستیم. باید به مسایل دیگر و بروز اشتباهات اعتراف کنیم. زمانی که نیروهای پیشمرگ مناطق گسترده ای از کرکوک و جنوب این شهر را از داعش و تروریست ها با هماهنگی دولت عراق پاکسازی کردند و در این مناطق باقی ماندند، عده ای می گفتند این مناطق، مرزهای منطقه کردستان است و آن را با خون ترسیم کردیم. این سخنان نامناسب و نادرست بود. اداره شهر کرکوک در اختیار کردها و اتحادیه میهنی کردستان بود. استاندار عضو دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان بود، اما بعضی اقدامات غیرقانونی و تحریک آمیز را انجام داد. شورای استانداری کرکوک برگزاری همه پرسی در این استان را در حالی تصویب کرد که نمایندگان عرب و ترکمان از جلسه خارج شده بودند. جلال طالبانی همواره به ما توصیه می کرد، کرکوک برای همه طیف هایی است که در آن زندگی می کنند و اداره آن هم باید به صورت مشترک باشد.
طالبانی در پاسخ به سوالی درباره اتهامات به قاسم سلیمانی در مورد طراحی عملیات در کرکوک خاطر نشان کرد: قاسم سلیمانی به طور علنی به سلیمانیه سفر کرد و برای عرض تسلیت به خانواده ام برای درگذشت جلال طالبانی آمده بود. او با ما و اعضای خانواده دیدار کرد و تسلیت گفت و قبر جلال طالبانی را هم زیارت کرد. بدون شک در این سفر، درباره تحولات سخنانی مطرح شد. من این مسئله را نفی نمی کنم که قاسم سلیمانی و ایران در بسیاری از تحولات منطقه نقش دارند. اما نقش آنها نقش مثبت و برای ارائه نصیحت و مشاوره است. توصیه ژنرال قاسم سلیمانی به ما، همان سخنان و توصیه های نخست وزیر و فرماندهان بسیج مردمی و دیگر گروه های عراقی بود که کرکوک باید به شرایط قانونی بازگردد و باید درباره آن توافق شود و لجبازی و اصرار بر تصمیم نسجیده برگزاری همه پرسی- که نتایج فعلی را به همراه داشت- کنار گذاشته شود. سخنان قاسم سلیمانی هم در این چارچوب بود.
وی گفت: مشکلاتی بین احزاب کردستان و مشکلی در اداره منطقه کردستان وجود دارد که به طور مشخص مربوط به درآمدها و واردات است. برگزاری انتخابات داخلی در این شرایط فکر نمی کنم درست باشد. پیش از آنکه با شرکای مان در دولت مرکزی عراق گفتگو کنیم، باید تکلیف اختلافات بین خود را مشخص کنیم. ما از برگزاری انتخابات حمایت می کنیم، اما مشخص نیست در سایه شرایط پیچیده فعلی چگونه می توان انتخابات برگزار کرد.

 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود تصویر
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قبولی دو نخبه قرآنی بردسکن بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
پیروزی خیبر خرم آباد مقابل ستارگان پاس ساری
استفاده از اقتصاد دریامحور برای توسعه اقتصادی گیلان
برگزاری همایش «فرشتگان زمینی» در اراک
تأکید معاون وزیر علوم بر ضرورت حکمرانی هوشمند در زیست‌بوم نوآوری کشور
معرفی قهرمانان لیگ اسکواش خوزستان
تجلیل از برگزیدگان جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور
پایداری جوی گلستان تا آخر هفته آینده
مطالبه‌گری خوزستانی‌ها برای مقابله با بحران آلودگی هوا
بیانیه گل گهر پس از دو شکست خانگی؛ به صدر برمی‌گردیم!
تعمیر خط انتقال آب شیرین کن بندرلنگه
حضور پرشور مردم در راهپیمایی مشت محکمی بر دهان دشمنان زد
اهدای ۳ دستگاه خودروی خدمات‌رسان به جمعیت هلال احمر سیاهکل
مصرف انرژی در کشور باید متناسب با آرایش جنگی باشد
اقتدار تنها را مقابله با استکبار است
تاکید امام جمعه نقده بر الگو گیری از شخصیت والای حضرت زهرا (س)
علم و توسعه باید در خدمت بشر و رفع گرفتاری انسانها قرار گیرد
قهرمانی گیلان در دومین دوره مسابقات کشوری کاراته بانوان
با تخصیص ارز دولتی، بازار کاغذ در مسیر آرامش قرار می‌گیرد
حمایت ۲۵۱ هزار دلاری فدراسیون جهانی والیبال از ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)