زندگی نخلها ؛ از شکوفه تا شیره + فیلم
سالانه ۶۶ تن خرما از هزار و ۴۰۰ هکتار نخلستانهای گراش تولید و روانه بازار می شود .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، نخل در گراش که در گویش محلی به آن فسیل (Fasil) میگویند، در فصل بهار همزمان با شکوفه زدن درختان، شروع به طاره زدن میکند.
پس از اینکه طاره ترک خورد و باز شد، نخلداران با قرار دادن مقداری طاره نخل نر در میان طارههای نخل ماده آن را بارور می کنند.
در ماههای مرداد و شهریور این طارهها تبدیل به خارک و رطب میشوند و مردم گراش به صورت تازه خوری آن را مصرف میکنند.
با شروع فصل پاییز و در مهرماه خرمای نخل کاملا رسیده و نخلداران مشغول برداشت محصول میشوند.
خرماهای برداشت شده در باغها و منازل از هم جدا میشوند؛ برخی از خرماها برای مصرف روزانه، برخی دیگر برای مصرف سالانه ذخیره میشوند، مقداری نیز خوراک دام میشود و خرماهای خشک و مغزدار راهی شیره پزیها میشود.
شیره خرما، پس از فراوری، علاوه بر مصارف خانگی برای تهیه انواع شیرینیهای سنتی و صنعتی به صنایع و شیرینی پزیها ارسال میشود.