• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۷۰۴۴۵
تاریخ انتشار: ۰۵ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۶
بین الملل » سیاسی

ولیعهد عربستان از تمدید کاهش تولید نفت اوپک حمایت کرد

محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در مصاحبه اختصاصی با بلومبرگ، از تمدید کاهش تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام (اوپک) پس از مارس 2018 حمایت کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در مصاحبه اختصاصی با بلومبرگ، از تمدید کاهش تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام (اوپک) پس از مارس 2018 حمایت کرد.
بلومبرگ در گزارش به قلم ویویان نریم، خاویر بلا، و علاء شاهین در پایگاه اینترنتی خود نوشت: سخنان بن سلمان این موضوع را قطعی کرد که اوپک و متحدانش در نشست ماه آینده کاهش تولید نفت را تمدید خواهند کرد.
بن سلمان که به نیروی سیاسی برتر عربستان تبدیل شده است، در مصاحبه با بلومبرگ گفت «البته» که خواستار تمدید کاهش تولید اوپک در سال 2018 است. وی گفت: «ما باید به تثبیت بازار ادامه دهیم.»
تاکنون، مقامات سعودی این پیام را القاء کرده بودند که از تمدید کاهش تولید نفت اوپک حمایت می کنند، اما به طور رسمی چنین چیزی را اعلام نکرده بودند و فقط می گفتند هنوز همه گزینه ها مطرح است. در پی اظهارات بن سلمان، قیمت نفت اندکی افزایش یافت، به طوری که هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت در ساعت 10:26 دقیقه صبح به وقت محلی در لندن به قیمت 52 دلار و 17 سنت به فروش رسید، این در حالی است که قیمت این نوع نفت اندکی پیش تر، چهار دهم درصد کاهش یافته بود.
سخنان بن سلمان -چند هفته پس از آنکه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز از تمدید کاهش تولید نفت حمایت کرده بود- حاکی از آن است که ریاض و مسکو آماده ادامه همکاری برای کاهش تولید نفت و بالا بردن قیمت انرژی هستند. اگر این امر در نشست ماه آینده اوپک تایید شود، تمدید کاهش تولید نفت ممکن است موجب افزایش قیمت نفت شود، و وضعیت مالی صنعت انرژی جهان و کشورهای وابسته به درآمدهای نفتی، از نیجریه گرفته تا برزیل، بهبود یابد.
افزایش قیمت نفت به بن سلمان - که اوایل امسال به جای پسرعمویش به عنوان وارث تاج و تخت عربستان منصوب شد- کمک خواهد کرد تا رشد اقتصادی کشور را احیا کند، و در نهایت به عرضه اولیه سهام آرامکو، شرکت بزرگ نفتی عربستان کمک خواهد کرد.
ولیعهد 32 ساله عربستان گفت عرضه اولیه سهام آرامکو، به احتمال زیاد در نیمه دوم سال 2018 انجام خواهد شد. وی با تکرار همان فرمولی که مقامات سعودی هفته ها برای رد هر گونه صحبت از تاخیر احتمالی این اقدام استفاده کرده اند گفت: «ما در مسیر درست هستیم.»
بن سلمان تصریح کرد: «ما هیچ مشکلی نداریم، ما کارهای زیادی برای انجام داریم و تصمیم های زیادی هم برای اتخاذ وجود دارد. چیزهای زیادی هست که اعلام خواهد شد.» عرضه اولیه سهام آرامکو، مبنای طرح گسترده تر موسوم به «چشم انداز 2030» است
که هدف از آن شکل دهی مجدد به اقتصاد عربستان و کاهش وابستگی این کشور به نفت است.
خالد الحسن، مدیر اجرایی بازار بورس عربستان موسوم به تداول، گفت انتظار می رود تداول تنها مکانی باشد که سهام آرامکو در آن عرضه خواهد شد. این شرکت همچنان مشغول بررسی درباره مکان های عرضه سهام خود است، و این در حالی است که(بازارهای بورس) لندن و نیویورک در کنار (بازارهای بورس) هنگ کنگ، سنگاپور، توکیو و تورنتو برای ایفای نقش مهم در این زمینه با یکدیگر رقابت می کنند.
محمد بن سلمان گفت تمدید کاهش تولید نفت مزایایی برای اوپک و تولیدکنندگان غیر عضو اوپک خواهد داشت.
وی گفت: «همه از این اقدام سود می برند. این نخستین بار است که ما توافقی بین اوپک و تولیدکنندگان غیر عضو اوپک برای تثبیت بازار نفت داریم.»
پوتین اوایل این ماه در مسکو گفت اگر اوپک و متحدانش تصمیم به کاهش تولید نفت بگیرند، باید این کار را تا پایان سال آینده انجام دهند. محمد بارکیندو، دبیر کل اوپک هفته پیش گفت این اظهارنظر مبنای گفتگوها در آستانه نشست ماه آینده به ریاست الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، و خالد الفالح، همتای سعودی وی است.
بن سلمان با خودداری از اعلام جدول زمانی تمدید کاهش تولید نفت، در ریاض گفت: «هر روز، همه بیشتر به این امر باور پیدا می کنند. آنها شاهد نتایج (کاهش تولید نفت) بوده اند. بنابراین همه علاقه دارند این توافق ادامه یابد.»
اوپک و ائتلافی از کشورهای غیر عضو این سازمان که روسیه در راس آنها قرار داشت، یک سال پیش توافق کردند تولید خود را یک میلیون و 800 هزار بشکه در روز -رقمی معادل مصرف روزانه نفت در فرانسه- کاهش دهند. این توافق که محمد بن سلمان و پوتین شخصاً درباره آن مذاکره کردند، نخستین همکاری روسیه و عربستان در زمینه نفتی در یک دهه اخیر بود، که حاکی از تغییر در روابط سرد این دو کشور است.
24 کشور تولیدکننده نفت که در کاهش تولید نفت مشارکت کردند، در ابتدا قصد داشتند تولید خود را از ماه ژانویه به مدت شش ماه کاهش دهند، اما روند فروکش کردن عرضه بیش از حد نفت به بازار نفت که قیمت نفت را از پایان سال 2014 تحت تاثیر قرار داده بود، کندتر از حد انتظار بود. در نتیجه، این گروه توافق کردند کاهش تولید نفت را ماه ژوئن برای نه ماه دیگر یعنی تا مارس 2018 تمدید کنند.
با اینکه قیمت نفت افزایش یافته است، و بهای هر بشکه نفت برنت دریای شمال به 60 دلار رسیده است، معامله گران و تحلیلگران هنوز به خاطر پیش بینی ها درباره افزایش تولید نفت آمریکا، برزیل و قزاقستان، چشم انداز محتاطانه ای را برای سال آینده ترسیم می کنند.
با این همه، بن سلمان چشم انداز خوشایندتری از بازار نفت را ترسیم کرد و گفت معتقد است قیمت ها افزایش می یابد.
وی گفت: «ذخایر جدید نفت شیل که به بازار عرضه شده، تا همین حالا مصرف شده است. نفت شیل بخشی از نیاز بازار را تامین می کند. ما هم اکنون در حال ورود به عصر جدیدی هستیم.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
راه‌یابی سه دانش‌آموز اصفهانی به تیم ملی فوتسال دختران
تشکیل کارگروه رفع موانع تولید در پردیس
مدرسه‌ها و اراده‌ها
جایگزینی ۹ کیلومتر نیوجرسی به جای گاردریل در جاده‌های مازندران
نمایشگاه بین‌المللی واردات چین؛ «دروازه طلایی» بازار چین برای ایران
افتتاح تصفیه خانه فاضلاب رباط کریم صبح امروز به دستور رئیس جمهور
برگزاری نمایشگاه تخصصی اقتصاد، صنعت و ورزش در لرستان
آشنایی خادم‌یاران رسانه با شیوه تهیه گزارش در حرم امین ولایت
دلجویی از دانش آموز بوکانی توسط امام جمعه و فرماندار 
توسعه فرودگاه شهید صدوقی از سال آینده
کشف محموله قاچاق غذای حیوانات در شهرضا
نساجی مقابل سایپا و شهرداری نوشهر برابر پیکان در جام حدفی
افتتاح بیمارستان ۶۴ تختخوابی شهر مامونیه
حریف چادرملو در جام حذفی مشخص شد
حمایت دولت انگلیس از خلع مسئولیت‌های سلطنتی شاهزاده اندرو
باور ملی و رهبری مقتدر رمز اقتدار ایران است
آمریکا در همه عرصه‌ها از ملت ایران شکست خورده است
بررسی عدم تکمیل کریدور شمال استان همدان در مسیر رزن به دمق
دیدار دانش‌آموزان و دانشجویان به مناسبت ۱۳ آبان با رهبر انقلاب اسلامی
نصب بنر مخالفت با حضور تیم رژیم صهیونیستی در سارایوو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)