• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۷۲۸۹۸
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۲
اقتصادی » صنعت
گزارش؛

کم توجهی ها کارگاه های تولید مبل را به تعطیلی می کشاند

حمایت از تولید و صادرات صنایع مبلمان می تواند ضمن افزایش ارز آوری به کشور دولت را در رفع مهمترین مشکل کشور یعنی بیکاری کمک کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ بی تردید به صنایعی که علاوه بر تضمین دستیابی به ارزش افزوده مناسب در کوتاه مدت، بالاترین بازده اشتغالزایی را به نسبت میزان و مدت زمان سرمایه‌گذاری موجب شود باید توجه ویژه داشت، که این رمز تحقق برنامه های بالادستی همینطور سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
صنعت مبلمان یا تولید مصنوعات چوبی از دهه‌های گذشته همواره به عنوان یکی از مصادیق صنایع زنجیره‌ای زودبازده که می‌تواند منجر به توسعه اقتصادی کشورها شود، در نهادهای اقتصادی بین المللی به کشورهای درحال توسعه پیشنهاد شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود فیلم

صنعت چوب و مبلمان ایران با دهها هزار واحد صنعتی و کارگاهی که از نظر تعداد و نه از نظر بازده تولید با واحدهای مشابه در کشور چین برابری می‌کند، می‌تواند با تولید مبلمان با کیفیت و قیمت قابل رقابت در بازارهای جهانی این کالا، به بازارهای چند میلیارد دلاری خارجی دست یابد.
حمایت از تولید و صادرات صنایع مبلمان می تواند ضمن افزایش ارز آوری به کشور دولت را در رفع مهمترین مشکل کشور یعنی بیکاری کمک کند.
با وجود ظرفیت ‌های زیاد این صنعت مبلمان، متاسفانه مبلمان ایران چه در داخل و چه در بازار های جهانی ناشناخته است. صنعتی که با حضور جوانان خلاق و پر تلاش ایرانی می تواند آینده روشنی پیش رو داشته باشد اما موانع ریز و درشت اثر بخشی این صنعت را در اقتصاد کشورمان کم رنگ کرده است.
در حال حاضر در کشور حدود 50 هزار واحد صنفی تولیدی در صنعت مبل فعال است و در این صنعت بیش از 117 هزار نفر شاغلند.
وجود پاره ای از مشکلات و چالش ها در این بخش مانند عدم تامین مواد اولیه با کیفیت با وجود تعرفه بالا، حضور قدرتمند رقبا و تاثیر مالیات بر ارزش افزوده در قیمت تمام شده کالا از جمله موانع توسعه صادرات صنعت مبلمان است.
در این بین حجم واردات مواد اولیه از کل واردات در بخش مبلمان و مصنوعات چوبی به داخل کشور در این صنعت 95 درصد و حجم واردات محصول نهایی 5 درصد برآورد می شود. از نئوپان که تولید داخل نیاز این صنعت را پاسخگو است که 70 درصد آن از خارج کشور وارد می شود تا پارچه و یراق آلات و حتی چوب که از اوکراین تا کشورهای آفریقایی حتی آمریکای جنوبی در مبلمان ایرانی به کار می رود.
صنعتی که می تواند در تولید شبکه ای و زنجیره وار با صنایع مرتبط با آن، محصول نهایی را هم با قیمت تمام شده پایین تر و هم با اشتغالی بیشتر راهی بازار مصرف کند، حالا به دلیل کامل نبودن حلقه تولید، سود کمتری در مقایسه با رقبای بین المللی اش دارد.
علاوه بر این از موانع مهم رشد این صنعت تداوم تولید سنتی است، هنوز بخش عمده ای از 50 هزار واحد صنفی تولیدی ما، مبلمان را زیرپله ای و مغازه ای و در تیراژ پایین آماده تحویل به مشتری می کنند.
کارشناسان معتقدند اگر چین یا ترکیه پیشرفت کرده اند به این دلیل است که تولیداتشان به صورت کارخانه ای و کاملا صنعتی انجام می شود اما ما کماکان به شیوه سالیان سال دور خود محصول را آماده عرضه می کنیم.
از طرفی ماشین آلات این صنعت کهنه و فرسوده هستند که تولیدکنندگان مبل برای بروز رسانی آن هم مشکل کمبود نقدینگی و هم سرمایه در گردش دارند.
برآوردها حاکی از آن است که اگر کم توجهی ها ادامه پیدا کند و قیمت تمام شده محصول بالا برود، نه تنها از ظرفیتهای صادراتی مبلمان کم می شود که در نهایت واحدهای فعال تولیدی ورشکسته و تعطیل می شوند.
این همه موجب شده سهم مبلمان ایران از گردش مالی 460 میلیارد دلاری این صنعت در جهان به یک درصد هم نرسد، صنعتی که با 50 درصد ظرفیت تولیدی اش، سالانه 30 هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد و 8 درصد اشتغال بخش تولید.
کمی توجه به این صنعت هم سهم تولید و درآمد ما را دوبرابر می کند و هم تعداد شاغلان صنعت مبلمان را افزایش می دهد، صنعتی که در آن هم مزیت اقتصادی در تولید داریم و هم بازار صادراتی 400 میلیون نفری کشورهای همسایه برای فروش.


گزارش:علیرضا بای

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهره برداری از ۸ پایگاه اورژانس در استان
تیم ملی دوچرخه سواری ایران از رقابت‌های قهرمانی آسیا بازماند
هم‌افزایی فعالان مسجدی یزد برای گرامیداشت هرچه باشکوه‌تر دهه فجر
ارائه ۲۷ طرح در کارگروه زیربنایی استان زنجان
معدن مس سرگز در جنوب استان کرمان اشتغال افرین است
شادی مردم استان مرکزی در نیمه شعبان
ثبت بارش ۲۴ میلی‌متری در خرم‌دره
بارش ۵۰ سانتیمتری برف در کوهرنگ
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان
تولید دارو با استفاده از گیاهان دارویی بومی گلستان
برگزاری مراسم میهمانی لاله‌ها؛ پنج شنبه ۱۶ بهمن ماه در ۲۰هزار گلزار شهدای سراسر کشور
نشست سالانه اندیشمندان و اساتید سراسر کشور در حرم شاهچراغ
تیم ملی دو و میدانی ایران عازم تیانجین شد
رتبه اول کشور در تنوع محصولات صنعتی با تولید ۸۰ هزار نوع محصول
افتتاحیه ۴۴مین جشنواره فیلم فجر در اراک
نو نوار شدن بیش از۳۶ کیلومتر از راه های روستایی استان زنجان در ایجرود
تب برفکی مهار شد
بارش برف در محور‌های اصلی و فرعی آذربایجان شرقی
روند کاهشی دما در سمنان
این فیلم روایتی از زندگی چمران جنوب بر پرده نقره ای است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
جزئیات تمهیدات ترافیکی ویژه مراسم جشن نیمه شعبان در تهران
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)