• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۷۴۱۰۹
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۵
اقتصادی » صنعت

صندوق حمایت از ادغام و بزرگ‌سازی صنایع تولیدی در کشور ایجاد شود

عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران یکی از عارضه‌های تولید در کشور را تعدد غیر ضروری واحد‌های صنعتی در رشته فعالیت‌های مختلف دانست و ایجاد صندوق حمایت از ادغام و بزرگ‌سازی صنایع تولیدی را خواستار شد.

علیرضا کلاهی صمدی در مصاحبه تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه تعدد واحد‌های تولیدی و پدیده اشباع‌شدگی در بازار برخی تولیدات داخلی نتیجه علایم غلط و سیاستگذاری نادرست است ، گفت : قوانین فعلی به هیچ وجه مشوق ادغام و بزرگ‌سازی صنایع نیست و پیشنهاد می کنم صندوقی برای حمایت از ادغام واحد‌های خرد که در اغلب رشته فعالیت‌های صنعتی وجود دارد، ایجاد شود.
وی افزود: برای نمونه گفته ‌می‌شود صنعت سیمان با مازاد ظرفیت و زیان‌دهی مواجه است در حالی که این مشکل گریبان گیر بسیاری از صنایع است. صنعت سیمان در این حال از پرداخت تسهیلات ارزی خود با شرایط اعلام شده نیز ناتوان است.
کلاهی اظهار داشت : گفته ‌می‌شود چنانچه دولت موافقت کند بازپرداخت این تسهیلات با نرخ مرجع صورت می گیرد که بار مالی آن برای دولت به حدود 8 هزار میلیارد تومان ‌می‌رسد.
اما دولت ‌می‌تواند با نگرشی بلندمدت ، صندوقی ایجاد کرده است و این رقم را برای حمایت از ادغام و بزرگ‌سازی واحد‌های کوچک که به مرز ورشکستگی رسیده‌اند، اختصاص دهد.
کلاهی گفت: عارضه تعدد واحد‌های تولیدی در صنعت برق نیز وجود دارد، در تولید کابل 200 واحد در کشور وجود دارد در حالی که شاید تعداد واحدهای فعال در تولید کابل در اتحادیه اروپا به بیش از 30 واحد نرسد. در این حال، ظرفیت تولید کنتور برق به حدی است که اگر همه کارخانه‌ها با حداکثر ظرفیت فعالیت کنند، کارخانه‌های کنتورسازی ‌می‌توانند هر سال همه کنتورهای برق موجود در کشور را تعویض کنند. بنابراین وجود این تعداد واحد تولیدی در یک صنعت، غیرمنطقی است.
وی افزود: راهکار منطقی برای مدیریت صنعتی که با این معضل دست به گریبان است، ادغام واحد‌های کوچک و ورشکسته با واحدهای بزرگ کارآمدتر و احیای آنهاست. همان رویه‌ای که در کشورهای اروپایی حاکم است؛ در این کشورها، زمانی که شرکتی ورشکسته ‌می‌شود، یک تیم حقوقدان دست به کار ‌می‌شوند و سعی ‌می‌کنند که برای این شرکت، خریدار صالح بیابند و منافع تمام ذی‌نفعان اعم از کارگران، طلبکاران یا مشتریان حفظ شود.
چنانچه خریداری پیدا شود، سود بانکی تسهیلاتی که شرکت ورشکسته دریافت کرده است ، برای چند سال بخشوده ‌می‌شود و این سیاست برای واحد‌های بزرگ، انگیزه خرید واحدهای ناکارآمد را ایجاد ‌می‌کند.
کلاهی با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت، اغلب بدون توجه به ظرفیت‌های اشباع شده صنعتی برای طرح‌های توسعه، مجوز صادر ‌می‌کند ، گفت : البته این ایراد به فعالان صنعتی نیز وارد است که گاهی بنابر برخی تصمیم های محفلی و هیئتی و بدون تجزیه و تحلیل صحیح اقتصادی به تدوین و اجرای طرح‌های توسعه‌ای اقدام ‌می‌کنند.
وی افزود: ممکن است، وزارت صنعت نیز قائل به ایجاد محدودیت برای توسعه صنایع نباشد. در چنین شرایطی، برای جلوگیری از هدررفت منابع ملی، اگر تشکل‌ها اعلام ‌می‌کنند که در یک رشته فعالیت صنعتی، اضافه ظرفیت وجود دارد، وزارت صنعت، معدن و تجارت، از اعطای تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی یا اعطای معافیت مالیاتی به واحد‌های تازه تاسیس در این رشته فعالیت خودداری کند. در این صورت، این علامت برای فعالان صنعتی صادر ‌می‌شود که در این بخش ‌سرمایه‌گذاری نکنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برپایی نمایشگاه محصولات کشاورزی و دستاورد‌های زنان روستایی در نورین ابهر
گرامیداشت دهه مبارک مبارک در زورخانه جهان پهلوان تختی بیجار
پیروزی انقلاب حاصل اتکا بر قدرت مردم بود
سربلندی جمهوری اسلامی در گرو تربیت نسلی آگاه و متدین است
مخزن غدیر افتتاح شد
بهره برداری و کلنگ زنی ۵۶ طرح عمرانی و اقتصادی در بهمئی
بهره‌برداری از ۶ هزار طرح وزارت نیرو در دهه فجر
فریاد غیرت نوجوانان مازندرانی
ثبت ۴۱ اثر در رویداد بازارپردازی فرهنگی هفت خوان
قهوه، نوشیدنی مناسب برای افزایش تمرکز و عملکرد ورزشکاران
آمادگی گسترده مردم برای حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن
برف‌روبی بیش از ۴هزار کیلومتر باند از محور‌های زنجان
فرزندان شهدا، پشتوانه‌ای مستحکم برای ساختن آینده
افتتاح چند طرح گردشگری با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در آذربایجان‌غربی
کشف انبار روغن‌های احتکاری در کرمان
نجات جان اتباع افغانستانی در مرز تایباد
نیاز بیش از ۴ میلیون نفر به سرپناه در افغانستان
پایان تنش آبی در پنج روستای کوهپایه
کارگاه رایگان فرزندپروری در اراک
دوومیدانی قهرمانی آسیا، احمدی و عجمی از کسب نشان بازماندند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
ملاقات مردمی مسئولان سازمان وظیفه عمومی ۲۰ بهمن
ترافیک نیمه‌سنگین جاده‌ها و آزادراه‌ها منتهی به تهران
آغاز عملیات اجرایی آزاد راه شیراز بوشهر
گروه‌های حساس در خانه بمانند
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
ششمین نوبت طرح خوزستان پاکیزه، گامی برای بهبود چهره ورودی شهرهای استان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
گلایه فروشندگان از تاخیر در پرداخت وجه کالابرگ  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)