• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۷۴۱۰۹
تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۳۵
اقتصادی » صنعت

صندوق حمایت از ادغام و بزرگ‌سازی صنایع تولیدی در کشور ایجاد شود

عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران یکی از عارضه‌های تولید در کشور را تعدد غیر ضروری واحد‌های صنعتی در رشته فعالیت‌های مختلف دانست و ایجاد صندوق حمایت از ادغام و بزرگ‌سازی صنایع تولیدی را خواستار شد.

علیرضا کلاهی صمدی در مصاحبه تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه تعدد واحد‌های تولیدی و پدیده اشباع‌شدگی در بازار برخی تولیدات داخلی نتیجه علایم غلط و سیاستگذاری نادرست است ، گفت : قوانین فعلی به هیچ وجه مشوق ادغام و بزرگ‌سازی صنایع نیست و پیشنهاد می کنم صندوقی برای حمایت از ادغام واحد‌های خرد که در اغلب رشته فعالیت‌های صنعتی وجود دارد، ایجاد شود.
وی افزود: برای نمونه گفته ‌می‌شود صنعت سیمان با مازاد ظرفیت و زیان‌دهی مواجه است در حالی که این مشکل گریبان گیر بسیاری از صنایع است. صنعت سیمان در این حال از پرداخت تسهیلات ارزی خود با شرایط اعلام شده نیز ناتوان است.
کلاهی اظهار داشت : گفته ‌می‌شود چنانچه دولت موافقت کند بازپرداخت این تسهیلات با نرخ مرجع صورت می گیرد که بار مالی آن برای دولت به حدود 8 هزار میلیارد تومان ‌می‌رسد.
اما دولت ‌می‌تواند با نگرشی بلندمدت ، صندوقی ایجاد کرده است و این رقم را برای حمایت از ادغام و بزرگ‌سازی واحد‌های کوچک که به مرز ورشکستگی رسیده‌اند، اختصاص دهد.
کلاهی گفت: عارضه تعدد واحد‌های تولیدی در صنعت برق نیز وجود دارد، در تولید کابل 200 واحد در کشور وجود دارد در حالی که شاید تعداد واحدهای فعال در تولید کابل در اتحادیه اروپا به بیش از 30 واحد نرسد. در این حال، ظرفیت تولید کنتور برق به حدی است که اگر همه کارخانه‌ها با حداکثر ظرفیت فعالیت کنند، کارخانه‌های کنتورسازی ‌می‌توانند هر سال همه کنتورهای برق موجود در کشور را تعویض کنند. بنابراین وجود این تعداد واحد تولیدی در یک صنعت، غیرمنطقی است.
وی افزود: راهکار منطقی برای مدیریت صنعتی که با این معضل دست به گریبان است، ادغام واحد‌های کوچک و ورشکسته با واحدهای بزرگ کارآمدتر و احیای آنهاست. همان رویه‌ای که در کشورهای اروپایی حاکم است؛ در این کشورها، زمانی که شرکتی ورشکسته ‌می‌شود، یک تیم حقوقدان دست به کار ‌می‌شوند و سعی ‌می‌کنند که برای این شرکت، خریدار صالح بیابند و منافع تمام ذی‌نفعان اعم از کارگران، طلبکاران یا مشتریان حفظ شود.
چنانچه خریداری پیدا شود، سود بانکی تسهیلاتی که شرکت ورشکسته دریافت کرده است ، برای چند سال بخشوده ‌می‌شود و این سیاست برای واحد‌های بزرگ، انگیزه خرید واحدهای ناکارآمد را ایجاد ‌می‌کند.
کلاهی با بیان اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت، اغلب بدون توجه به ظرفیت‌های اشباع شده صنعتی برای طرح‌های توسعه، مجوز صادر ‌می‌کند ، گفت : البته این ایراد به فعالان صنعتی نیز وارد است که گاهی بنابر برخی تصمیم های محفلی و هیئتی و بدون تجزیه و تحلیل صحیح اقتصادی به تدوین و اجرای طرح‌های توسعه‌ای اقدام ‌می‌کنند.
وی افزود: ممکن است، وزارت صنعت نیز قائل به ایجاد محدودیت برای توسعه صنایع نباشد. در چنین شرایطی، برای جلوگیری از هدررفت منابع ملی، اگر تشکل‌ها اعلام ‌می‌کنند که در یک رشته فعالیت صنعتی، اضافه ظرفیت وجود دارد، وزارت صنعت، معدن و تجارت، از اعطای تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی یا اعطای معافیت مالیاتی به واحد‌های تازه تاسیس در این رشته فعالیت خودداری کند. در این صورت، این علامت برای فعالان صنعتی صادر ‌می‌شود که در این بخش ‌سرمایه‌گذاری نکنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهره برداری از دو طرح نیروگاه خورشیدی در قم
پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه تأمین آب شرب رابر از سد شهیدان امیرتیموری
به مناسبت دهه مبارک فجر مسابقات ورزشی در رشته‌های مختلف برای کارکنان صدا و سیما برگزار شد.
هدفگذاری بخش درمان استان؛ بی‌نیازی بیماران از مراجعه به سایر استان‌ها است
بازرسی از داروخانه‌های دولتی و خصوصی توسط معاونت غذا و دارو در زنجان
رویکرد مردم‌ محوری عامل توفیقات دولت در آذربایجان شرقی
رونمایی از ماشین‌آلات دهیاری‌های و افتتاح پروژه‌های برق‌رسانی
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان، ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
کشف بیش از دو هزار لیتر سوخت قاچاق در پلدختر
استان زنجان جزو سه استان پیشرو کشور
تشریح نتایج طرح ارتقاء امنیت اجتماعی شهرستان کرمان
زخمی تازه از جلاد‌های آشنا
افزایش مشارکت مردمی در توسعه اماکن متبرکه در سراسر کشور
خرید ۴ میلیارد ریال پسته با وجوه حاصل از فریب و کلاهبرداری
تداوم افتتاح طرح‌های عمرانی در گیلان در هشتمین روز دهه فجر
بسته خبر‌ی دهه فجر ۱۹ بهمن ۱۴۰۴ در چهارمحال و بختیاری
لیگ برتر تنیس روی میز؛ شکست سپاهان مقابل مناطق نفت‌خیز جنوب
فعالیت سامانه بارشی از امشب در گلستان
برگزاری دومین دوره مسابقه ملی کتابخوانی مجازی در زنجان
توسعه خوشه خرمای خوزستان با اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
آغاز عملیات اجرایی آزاد راه شیراز بوشهر
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
ادامه فعالیت سامانه بارشی در فارس تا فردا
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
افزایش ۴۰ درصدی بارش‌ها در کرمانشاه نسبت به میانگین بلندمدت
نام ۲ کشاورز زنجانی در فهرست کشاورزان نمونه زراعت کشور
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)