• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۷۸۶۵۶
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۰
سیاسی » دولت
آقای روحانی در دیدار الهام علی اف:

اراده ایران و آذربایجان تقویت همه جانبه روابط و همکاری‌هاست

رئیس‌ جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به پیوندهای تاریخی و علایق دینی و مذهبی مشترک ایران و جمهوری آذر بایجان، تاکید کرد: هر چه در مسیر گسترش مناسبات دو ملت تلاش کنیم هنوز از تاریخ علایق دو ملت عقب هستیم.

دیدار رئیس جمهور آذربایجان با آقای روحانیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، آقای روحانی روز چهارشنبه در دیدار "الهام علی‌اف" رئیس جمهور آذربایجان که برای شرکت در اجلاس سه‌جانبه سران کشورهای ایران، روسیه و آذربایجان به کشورمان سفر کرده است،‌ گفت: بسیار خوشحالیم که امروز علاوه بر روابط دوجانبه تهران – باکو مناسبات سه‌جانبه ایران، روسیه و آذربایجان نیز مورد توجه و اهتمام مسئولان سه کشور قرار دارد و تهران و باکو الگوی روابط چندجانبه و منطقه ای شده اند.
وی با اشاره به اینکه روسای جمهور ایران و آذربایجان در سال‌های اخیر ده بار با یکدیگر دیدار کرده‌اند، اظهار داشت: این نشان از اراده مسئولان دو کشور برای توسعه، تقویت و تعمیق همه جانبه روابط و همکاری‌های فی‌مابین است.
رئیس جمهور ملاقات‌ها و گفتگوهای مستمر هیأت‌های عالی‌رتبه دو کشور را مثبت ارزیابی و نتایج آن را در راستای توسعه و پیشرفت مناسبات و همکاری‌های فی‌مابین حایز اهمیت دانست و گفت: روابط تجاری و اقتصادی ایران و آذربایجان پیشرفت و تحرک خوبی داشته است و باید تلاش کنیم تا در جهت رفع نیازهای دو طرف از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در دو کشور بیش از پیش استفاده کنیم.
رئیس جمهور تسهیل در تعرفه‌های گمرکی و توسعه روابط بانکی ایران و آذربایجان را در گسترش همکاری‌ها و مراودات اقتصادی و تجاری فی‌مابین مهم دانست و گفت: توسعه روابط اقتصادی در گرو روابط بانکی خوب است و باید با تلاش مسئولان روابط بانکی دو کشور توسعه پیدا کند.
آقای روحانی سرمایه‌گذاری‌ها و همکاری‌های تجاری ایران و آذربایجان در زمینه‌های مختلف از جمله احداث کارخانه داروسازی و خودروسازی توسط ایران در آذربایجان را مثبت دانست و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا همکاری‌های خود را با آذربایجان در سایر بخش‌های صنعتی، کشاورزی، کشت فراسرزمینی، سوآپ انرژی در نفت و گاز و اکتشاف و استحصال نفت در حوزه دریای خزر، گسترش دهد.
رئیس جمهور با اشاره به ضرورت گسترش همکاری‌های ایران و آذربایجان در بخش ترانزیت و حمل و نقل، خاطرنشان کرد: شروع فعالیت راه آهن آستارا – آستارا یگ گام مهم در توسعه همکاری‌های ترانزیتی ایران و آذربایجان به شمار می‌رود.
آقای روحانی احداث راه‌آهن رشت – آستارا به عنوان طرح مشترک ایران و آذربایجان را گامی مهم در توسعه روابط ترانزیتی دو کشور در کریدور شمال – جنوب عنوان کرد و افزود: از این خط ترانزیتی می‌توان برای نقل و انتقال کالا از منطقه دریای عمان و خلیج فارس به منطقه قفقاز و اروپای شرقی استفاده کرد.
رئیس جمهور با اشاره به ضرورت استفاده از پول ملی در مراودات تجاری و اقتصادی ایران و آذربایجان، گفت: دو کشور می‌توانند تبادلات تجاری خود را از طریق بانک‌های مرکزی با پول‌های ملی انجام دهند و حتی این روابط می‌تواند به صورت سه‌جانبه با سایر همسایگان نیز به انجام برسد.
آقای روحانی با اشاره به همکاری‌های مشترک دو کشور در حوزه نفتی دریای خزر و توسعه روابط بانکی و سوآپ ارزی، گفت: روسای کمیسیون‌های مشترک دو کشور باید همانطور که تاکنون در راستای گسترش روابط تلاش کرده‌اند، همکاری‌های خود را در این راستا افزایش دهند.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه ثبات و امنیت منطقه بسیار حایز اهمیت است، گفت: امروز باید بیش از گذشته در راستای توسعه همکاری کشورهای منطقه برای مبارزه با تروریسم تلاش کنیم.
آقای روحانی با بیان اینکه ایران و آذربایجان باید رایزنی های خود را در عرصه‌های مختلف سیاسی، منطقه‌ای و بین‌المللی، گسترش دهند، اظهار داشت: امروز سوریه و یمن هر یک در نقطه‌ای قرار دارند که می‌بایست با تلاش‌های سیاسی ثبات را به این کشورها برگردانیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز مسلمانان میانمار به ویژه مردم روهینگیا دچار فاجعه‌ای بزرگ شده اند، تأکید کرد: وظیفه همه مسلمانان این است که به آوارگان در این کشور کمک کنند و در این راستا هماهنگی و همکاری‌های ایران و آذربایجان بسیار حایز اهمیت خواهد بود.
آقای روحانی همچنین بر حل و فصل مناقشات میان کشورهای منطقه، در چارچوب مذاکره و مقررات بین‌المللی تأکید کرد و ادامه اختلافات موجود را به ضرر مردم و کشورهای منطقه دانست.
الهام علی‌اف، رئیس جمهور آذربایجان نیز در این دیدار با تقدیر از دعوت و میهمان‌نوازی جمهوری اسلامی ایران در برگزاری اجلاس سه‌جانبه سران کشورهای ایران، روسیه و آذربایجان، گفت: ملاقات و ارتباط پیوسته مقامات عالی‌رتبه ایران و آذربایجان نشانه این است که روابط و همکاری‌های دو کشور با موفقیت در حال پیشرفت است.
رئیس جمهور آذربایجان ضمن ابراز خرسندی از گسترش و تعمیق همکاری‌های سه جانبه ایران، روسیه و آذربایجان، گفت: توسعه مناسبات سه جانبه به نفع توسعه، ثبات و گسترش همکاری‌های سه کشور در زمینه حمل و نقل و کریدور شمال – جنوب است و مطمئناً زیر ساخت توسعه منطقه است و نتایج و آینده خوبی به همراه خواهد داشت.
علی‌اف با بیان اینکه تاریخ، فرهنگ و دین مشترک به عنوان سرمایه‌ای بزرگ دو ملت ایران و آذربایجان را با یکدیگر پیوند می‌دهد، گفت: باید بر پایه این ثروت عظیم، مناسبات و همکاری‌های خود را بیش از پیش گسترش دهیم.
رئیس جمهور آذربایجان با بیان اینکه اعتماد متقابل به توسعه، تقویت و تعمیق همه جانبه روابط دو کشور منجر خواهد بود، گفت: روابط و تبادلات تجاری دو کشور در سال‌های اخیر، بسیار خوب و قابل توجه بوده است و جمهوری آذربایجان از برقراری روابط تجاری با ایران با استفاده از ارزهای ملی استقبال می‌کند،‌در عین حالی که این روابط می‌تواند به طور سه جانبه میان با سایر همسایگان نیز برقرار شود.
علی‌اف همکاری‌ها و سرمایه‌گذاری‌های مشترک دو کشور در بخش‌های مختلف از جمله داروسازی و تولید خودرو را مثبت و موفق ارزیابی کرد و گفت:‌ باید تلاش کنیم تا از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در دو کشور در راستای گسترش حجم سرمایه‌گذاری‌های مشترک و تأمین نیازهای دو کشور استفاده کنیم.
رئیس جمهور آذربایجان با اشاره به ضرورت گسترش همکاری‌های ایران و آذربایجان در بخش‌های مختلف از جمله انرژی، همکاری در زمینه برق و استحصال از منابع نفتی خزر؛ و کریدور شمال و جنوب، گفت: همه توافقات برای احداث راه‌آهن رشت – آستارا انجام شده و در حال تکمیل است و همکاری‌های مشترک ایران و آذربایجان در بخش حمل و نقل و ترانزیت می‌تواند به همکاری‌های گسترده بین‌المللی تبدیل شود.
رئیس جمهور آذربایجان روند مبارزه با تروریسم در منطقه را مثبت دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران نقش بسزایی در برقراری ثبات و امنیت در منطقه و مبارزه با تروریسم داشته است.
علی‌اف همچنین با اشاره به شرایط دشوار مسلمانان میانمار گفت: آماده توسعه همکاری و مشارکت با ایران برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم این مناطق هستیم.

برای دیدن آلبوم تصاویر اینجا کلیک کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز عملیات لایروبی و پاکسازی مسیل کمشچه در برخوار
عمل موفقیت آمیز کاشت ضربان ساز بدون سیم در کاشان
بررسی فرصت‌ها و ظرفیت‌های همکاری‌های نفتی ایران و بلاروس
صادق گودرزی سرمربی تیم کشتی آزاد نوجوانان ایران شد
حضور ۳۰۰ نیروی پلیس راه در گشت محور‌های مازندران
پایان فرار ۳ ساعته قاتل جوان شاهرودی
تردد در محور تاراز تنها با زنجیرچرخ
طراوت وشادمانی کرمانیان ازبارش‌های رحمت الهی
آیین یلدای شهدایی در بجنورد برگزار شد
توضحیات سخنگوی کمیسیون آموزش درباره وضعیت دانشجویان بین‌الملل دانشگاه پیام نور
انسداد ۲ جاده اصلی مشهد-کلات و تربت جام -صالح آباد
هفته ۶ فوتبال لیگ کنفرانس اروپا؛ امشب میزبانی کریستال پالاس و فیورنتینا مهمان است
خوزستان آماده اجرای مصوبه دولت برای تسهیل واردات از مبادی مرزی
لحظه‌ای در مسیر پاسداری از ایران درنگ نخواهیم کرد­
کلاهبرداری با شگرد گرفتن بیعانه در فروش خودرو
استقرارخودروهای مکانیزه برف روب در معابر اصلی پایتخت
افزایش نانوایی ها در تره بار
آغاز فصل دوم نمایش فیلم‌تئاتر‌های خانه هنرمندان
فعالیت سامانه بارشی تا اواسط وقت فردا در خوزستان
مردمی‌سازی رسانه از رویکردهای جدید رسانه ملی در خراسان رضوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۴ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)