• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۸۲۵۰۱
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۰
اقتصاد مقاومتی(28):

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال"اقتصادمقاومتی،تولیدواشتغال"

نام گذاری سال 1396 به عنوان " اقتصاد مقاومتی؛‌ تولید و اشتغال" در ادامه نام گذاری سال1395 در رویکردی راهبردی برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی است.

به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صداوسیما، نام گذاری سال 1396 به عنوان " اقتصاد مقاومتی؛‌ تولید و اشتغال" در ادامه نام گذاری سال1395 در رویکردی راهبردی برای مقابله با دشمن در جنگ نابرابر اقتصادی می باشد. حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی  در اجتماع انبوه زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی(ع)، فرمودند:" دشمن در تبلیغات وسیع خود به‌دنبال نسبت دادن کمبودهای معیشتی و اقتصادی به نظام جمهوری اسلامی است تا این‌گونه وانمود کند که نظام اسلامی قادر به  حل مشکلات و گره‌گشایی از زندگی مردم نیست."
 
همچنین در قسمت دیگری از صحبت های ایشان در خصوص خلاء های اقتصادی امروز کشور بیان شده است که:"«بیکاری به‌خصوص بیکاری جوانان تحصیلکرده» و «مشکلات معیشتی مردم به‌ویژه طبقات ضعیف» دو مشکل اصلی در عرصه اقتصادی است و مردم از لحاظ معیشت دچار مشکل هستند و مشکلات معیشتی تبعات اجتماعی و فرهنگی را در پی دارد و دشمن نیز برروی همین مسائل متمرکز می‌شود."
 
 برای اینکه نظام اسلامی بتواند با نقشه های دشمن هوشمندانه برخورد کند، می بایست گره های اصلی مشکلات اقتصادی کشور را شناسایی کرده و اقدام به برطرف کردن آنها نماید به اذعان بسیاری از کارشناسان گره های اصلی اقتصادی کشور ،«رکود تولید» و «بیکاری» است که در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ، راه‌حل این مشکلات آورده شده است. که نتیجه حل این مشکلات رونق تولید و اشتغال می باشد.چنانچه برخی از فواید رونق گرفتن تولید ملی، نیز در فرمایشات مقام معظم رهبری در حرم مطهر عنوان شده است.در نتیجه ایشان هدف نظام اسلامی را، "پیشرفت همه‌جانبه، استقلال از قدرت‌های سلطه‌گر جهانی، شکوفایی استعدادها، رهایی کشور از آسیب‌های اجتماعی و عزت و امنیت و اقتدار ملی" بیان کردند و برای رسیدن به آن نیز در راستای سیاست ­های اقتصادی سال گذشته نقشه راهی برای رونق تولید و به تبع آن اشتغال ترسیم کردند. که در دوبخش رونق تولید و اشتغال، قابل رصد کردن می باشد. بخش اول نیز در هفت محور تقسیم بندی شده است.

مدیریت پژوهش­ های خبری معاونت سیاسی تلاش دارد اقدامات مسئولان رادر خصوص فرمایشات مقام معظم رهبری، در خصوص تولید و اشتغال -در سال 1396 – را رصد کرده و در قالب گزارش­ های هفتگی به اطلاع مخاطبان خود برساند.

مهمترین محورهای مهم و برجسته مورد بررسی در06/ 08/ 96 الی10/ 08/ 96 عبارتند از:

در رصد هفته مورد بررسی، از نکات ده گانه تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری به موارد ذیل پرداخته شده است:

"دخالت دادن مردم در کار تولید"، "گسترش صادرات و طرف های صادراتی" ، "تامین امنیت سرمایه گذاری" ، "جلوگیری از واردات کالاهایی که یا در داخل تولید می­ شوند یا قابل تولید کردن است." ،" مبارزه با باندهای قاچاق"،  " اشتغال " .

 و مهم ترین محورهای رصد شده از نکات فوق عبارتند از:

  • در نیمه نخست امسال 17 هزار تن محصول تولیدی شرکت آلومینای ایران در این شهرستان، به کشورهای آسیای میانه صادر شد.
  • امسال ۱۵۰ تعاونی برتر داشتیم که بالای یک میلیون دلار تا ۶۰ میلیون دلار صادرات داشته است سازمان‌های دولتی که در حوزه صادرات هستند عبارتند از سازمان توسعه تجارت، وزارت صنعت و معدن، بانک توسعه صادرات و صندوق توسعه صادرات که صندوق توسعه صادرات می‌تواند ضمانتی باشد برای تعاونی‌هایی که می‌خواهند صادرات انجام دهند.
  • از ابتدای سال تاکنون، حدود ۸۰۰ هزار تن لبنیات از کشور صادر شده و پیش بینی می شود این عدد تا پایان سال، از مرز یک میلیون تن عبور کند.
  • ارزش صادرات غیرنفتی ایران در مهرماه ماه سال‌جاری نسبت به شهریور ماه یک درصد بهبود یافته صادرات ایران به چین ۱۲ درصد افزایش داشته است  . 
  • مرکز توسعه خدمات سرمایه گذاری خارجی با رویکرد سهیم شدن بخش خصوصی در جذب منابع خارجی از سوی کانون مشاوران بانکی و سرمایه گذاری ایجاد شده است تا بتوان هماهنگی های لازم را در آن صورت داد و امکان اینکه سالانه بتوانیم 10 میلیارد دلار جذب سرمایه داشته باشیم وجود دارد
  • گندم باید در حیطه اختیارات وزارت کشاورزی باقی بماند/ واردات گندم اشتباه است واردات از هر نوع اشتباه است اگر در استان خوزستان هم آب را تامین کنند ما صادرات خواهیم داشت. ما نباید به دنبال واردات باشیم. 
  • با فعال شدن سامانه پرونده‌های قاچاق در سازمان تعزیرات حکومتی، قاچاقیان شناسنامه دار می‌شوند و دیگر حق فعالیت اقتصادی نخواهند داشت. با عملیاتی شدن همه سامانه، زیرسیستم‌ها و تبادل اطلاعات با سامانه شناسایی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز می‌توان به پیش بینی و پیشگیری از قاچاق در حوزه تجارت اقدام کرد.
  • سامانه یکپارچه سازی مدیریت املاک (سیماک) و هویت بخشی مکانی (جی نَف) دوشنبه با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیرعامل شرکت ملی پست ایران در استان خوزستان راه اندازی شد.
  • طرح توسعه رسته‌های منتخب اشتغال در برنامه اشتغال فراگیر ۹۶ دیده شده که دستورالعمل آن هفته گذشته از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به استان‌ها ابلاغ شد. بر اساس این طرح ظرفیت‌های اشتغال متناسب با هر استان و هر منطقه شناسایی و برای رشد اشتغال در همان رسته اقدامات لازم انجام می شود.
  • پرداخت 1.5 میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستایی که معادل ریالی این منابع حدود 5 هزار میلیارد تومان است از طریق 3 بانک؛ پست بانک، کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت و دو صندوق؛ کارآفرینی امید و حمایت از کشاورزی در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.
  • پست بانک از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی وام اشتغال روستایی می دهد .این تسهیلات تمام فعالیت های بخش روستایی را در بر می گیرد.
  • برنامه کلی و اولویت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی  ایجاد فرصت های شغلی جدید و ارتقای کیفیت و پایداری اشتغال است. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر این متمرکز شد که در وهله نخست 950 هزار فرصت شغلی جدید تا پایان امسال ایجاد کند و در مرحله بعد کیفیت و پایداری اشتغال را افزایش دهد.
  • طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی از ابتدای امسال جزو برنامه های کلان دولت در راستای تحقق شعار سال و توسعه اشتغال در قالب گسترش اشتغال خانگی و محلی بود که پس از تصویب، از سوی فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی کشور ابلاغ شد.
  • بخش تعاون سرمایه زیادی برای ایجاد شغل نمی‌خواهد و انجام فعالیتهای جمعی و کارآفرینی در آن به سهولت امکانپذیر است در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار تعاونی فعال در کشور وجود دارد که برای حدود دو میلیون نفراشتغالزایی کرده‌اند و با توجه به گرایش‌ها و پتانسیل‌های بالای این بخش بیش از این برای کشور می‌توان اشتغالزایی کرد.
  • 100هزار میلیارد ریال تسهیلات برای اشتغال روستاییان اختصاص یافت . 50 هزارمیلیارد ریال از صندوق توسعه ملی و 50 هزار میلیارد ریال از منابع بانکی تامین شده است که این تسهیلات با سود چهار تا 6 درصد در اختیار افراد بیکار در روستاها قرار می گیرد. 
  • اجرای توافق نامه چابهار بیکاری شرق کشور را حل می کند توافق نامه ایران، هند و افغانستان که با نام چابهار معروف شده، مسیر مطمئنی برای حل مشکل بیکاری منطقه شرق کشور است .
  • امسال 46هزار میلیارد ریال منابع برای حمایت از واحدهای تولیدی صادرات گرا در نظر گرفته شده که 23 هزار میلیارد ریال آن متعلق صندوق توسعه ملی و مابقی متعلق به بانک های همکار است که با نرخ ۱۳.۵ درصد در اختیار واحدها قرار می گیرد
  • احتمال مثبت شدن تراز تجاری کشور در پایان سال جاری ، افغانستان به جمع ۵ شریک اول صادراتی ایران بازگشت. و رشد قابل توجهی را هم در سبد صادراتی به خود اختصاص داده است؛ پس حضور صادراتی ایران در افغانستان، پررنگ‌تر شده است.
  • واردات نفت چین از ایران با 60 درصد رشد سالانه به 784 هزار بشکه در روز و خرید نفت کره جنوبی نیز با یک چهارم افزایش سالانه به 504 هزار بشکه در روز رسید که بیشترین سهم را در افزایش واردات نفت از ایران داشت. 
  • افزایش و تک نرخی شدن نرخ ارز به ضرر واردات و به سود صادرات است. ما همچنین از تک نرخی شدن نرخ ارز نیز حمایت می کنیم و اکثریت بخش خصوصی کشور موافق این سیاست ها هستند.
  • قاچاق کالا با اعمال سیاست هایی مانند واقعی شدن نرخ ارز، افزایش نرخ ارز، اعمال قوانینی که موجب شفاف سازی اقتصاد کشور می شوند، کنترل نرخ تورم و بهبود محیط کسب و کار کنترل می شود.

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال

رصدتوصیه های مقام معظم رهبری درسال

پژوهش خبری // گروه اقتصاد

 

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پتروشیمی لردگان در چهارمحال و بختیاری نقطه درخشان صنعت در مسیر دستاورد‌های انقلاب
آذربایجان غربی جزو ۵ استان اول کشور در ذخایر معدنی
افتتاح بیش از هزار طرح با اعتباری بیش از ۶ هزار میلیارد تومان در ساوجبلاغ
رضایی: ۱۰ نفره نمی‌شدیم استقلال گل بزن نبود
جمعه ۱۷ بهمن، مراسم تشییع آیت الله سید مرتضی محمودی گلپایگانی
 افتتاح چندین طرح عمرانی در مناطق مختلف استان قزوین 
عطرافشانی مزار شهدای شهر جغتای
گازرسانی به آخرین روستا‌های قزوین در مراحل پایانی
افتتاح طرحهای برق رسانی در شهرستان زاوه با ۵۸ میلیارد تومان هزینه
ساپینتو: خوش شانس بودیم که بردیم
تکریم مقام شامخ شهدا در میهمانی لاله‌ها استان قم
به امتیاز بازی فردا نیاز داریم
از جبهه‌های دفاع مقدس تا آن سوی مرز‌های ایران
شتاب توسعه انرژی خورشیدی در خراسان جنوبی
مزار شهدای استان ایلام، گلباران شد
۸ حمله هوایی جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
لزوم حمایت از هنرمندان متعهد و تقویت ارتباط با جوانان
اعلام عزای عمومی در روز جمعه ۱۷ بهمن در شهرستان ورامین
آغاز عملیات اجرایی نخستین پاسگاه محیط‌بانی دریایی کشور
جشن نیمه شعبان در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)