• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۸۹۷۳۰۱
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۶
اقتصادی » مسکن

همکاری ایران و آلمان در حوزه حمل و نقل ریلی

مدیر عامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران از توسعه همکاری با در حوزه حمل و نقل ریلی خبر داد.

همکاری ایران و آلمان در حوزه حمل و نقل ریلیبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما سعید محمدزاده امروز در دیدار آقای رودولف براون معاون بخش خاورمیانه وزارت اقتصاد و انرژی آلمان گفت : آلمان یکی از تأثیرگذارترین کشورهای عضو اتحادیه اروپا و بزرگ ترین اقتصاد این اتحادیه به شمار می رود.
وی افزود : روابط جمهوری اسلامی ایران با آلمان و گسترش آن در ابعاد سیاسی و اقتصادی از اولویت های مهم سیاست خارجی کشورمان در رابطه با اتحادیه اروپاست.
محمدزاده اظهار کرد : روابط اقتصادی ایران با آلمان که در دوره پیش از برجام به شدت کاهش یافته بود در دوره پسابرجام رشد قابل ملاحظه ای یافته و در سال گذشته میلادی به 2.9 میلیارد یورو رسید.
در هر صورت ایران و آلمان می توانند به عنوان دو شریک قابل اعتماد در زمینه های مختلف اقتصادی همکاری بسیار نزدیک تری
داشته باشند.
مدیرعامل راه آهن گفت :ایران در میان کشورهای خاورمیانه و آفریقای شمالی دومین کشور بزرگ اقتصادی است و تولید ناخالص داخلی GDP ایران در سال 2016 - چهارصد و 12 میلیارد دلار بوده است و با 80 میلیون نفر بیشترین جمعیت را در منطقه دارد.
اقتصاد ایران در سال 2016 جهش 6.4 درصدی داشته است.
محمدزاده گفت : ایران ایمن ترین و با ثبات ترین کشور منطقه است و با جمعیت جوان و پتانسیل هایی که دارد می تواند به یک بازار و شریک تجاری موفق برای سرمایه گذاری خارجی تبدیل شود، پس از برجام تجارت ایران و اتحادیه اروپا بیش از 60 درصد افزایش یافته و اروپا دومین مقصد صادراتی ایران در نظر گرفته شده و 13 درصد سهم صادرات ایران به مقصد کشورهای عضو این اتحادیه است لذا چشم انداز خوبی برای توسعه روابط با اروپا و آلمان وجود دارد.
وی تصریح کرد : دولت جمهوری اسلامی ایران در برنامه ششم توسعه یعنی از سال 2016 تا 2021 اولویت خود را به افزایش حمل و نقل ریلی و توسعه راه آهن داده و افزایش سهم راه آهن در حمل بار از 12 درصد به 30 درصد و در حمل مسافر از 8 درصد به 20 درصد پیش بینی شده است.
وی افزود : یکی از برنامه های ما افزایش سهم راه آهن در ترانزیت کالا میان قطب های اقتصادی دنیاست به ویژه بین خلیج فارس و شمال اروپا و بین آسیای شرقی و اروپا از طریق ایران.

ایران سالانه بیش از 1.5 میلیارد دلار در حمل و نقل ریلی سرمایه گذاری کرده است


­مدیرعامل راه آهن گفت : دولت ایران در چهار سال اخیر سالانه به طور میانگین بیش از 1.5 میلیارد دلار به صورت مستقیم در صنعت حمل و نقل ریلی سرمایه گذاری کرده است.

سعید محمدزاده در نشست مشترک با "رودولف براون" معاون بخش خاورمیانه وزارت اقتصاد انرژی همچنین مدیران شرکتهای حمل و نقل ریلی و فنی و صنعتی آلمان با بیان اینکه این سرمایه گذاریها علاوه بر قراردادهایی است که از طریق فاینانس انجام شده است ، افزود : در این مدت 7 میلیارد دلار فاینانس برای توسعه زیرساخت های ریلی منعقد شده که بخشی از آن عملیاتی شده است .
وی با بیان اینکه بهره برداری از ناوگان مسافری و باری اکنون به صورت کامل توسط بخش خصوصی انجام می شود ، گفت : در برنامه ششم ( 2021 - 2016 ) راه آهن و حمل و نقل ریلی در اولویت نخست توسعه شبکه حمل و نقلی قرار دارد ، همچنین مجموعه برنامه ریزی ها ، اقدامات مربوط به توسعه زیرساخت ، تامین ناوگان و نیز اصلاح ساختار راه آهن باید به صورتی باشد که سهم راه آهن در حمل بار از 12 درصد به 30 درصد و حمل مسافر از حدود 10 درصد به 20 درصد در پایان برنامه ششم افزایش یابد.
محمدزاده با اشاره به فرصت های افزایش سهم حمل بار و مسافر افزود : توسعه خطوط حمل و نقل ریلی حومه ای و عمومی یکی از مهم ترین محورهای توسعه حمل و نقل مسافر و نیز ترانزیت کالا بین قطب های اقتصادی دنیا از آسیای جنوب شرقی به خلیج فارس و اروپا با هدف افزایش سهم حمل و نقل ریلی بار از اولویت های راهبردی است.
وی گفت : همچنین افزایش خطوط برقی با هدف مدیریت مصرف انرژی و سرعت دادن به جابجایی بار و مسافر ، ایجاد خطوط پرشتاب برای توسعه گردشگری ، نوسازی ایستگاه ها و ناوگان با استفاده از توان فنی و مهندسی شرکت های ایرانی ، توسعه ماشین آلات و تجهیزات ریلی ، افزایش مشارکت بخش خصوصی در تامین منابع مالی و سرمایه گذاری ، تحول ساختاری در راه آهن متناسب با بازار ، توسعه بنادر و اتصال به بنادر و مراکز صنعتی و معدنی از دیگر برنامه ها و اولویت های راه آهن در توسعه شبکه حمل و نقل ریلی است.
محمدزاده با بیان اینکه رویکرد راه آهن مشارکت بخش خصوصی در حوزه های مختلف کاری است ، افزود : شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران برنامه طرح تحول ساختاری را با همکاری مشاور خارجی بررسی کرده و تدوین سرویس ها و سیستم ها را با راه آهن آلمان در دست اجرا دارد که پیش بینی می شود تا 2 سال آینده تحول چشمگیری در مدیریت حمل و نقل ریلی کشور ایجاد کند.
وی گفت : ایران در حال سرمایه گذاری بسیار وسیع در حوزه حمل و نقل ریلی در حوزه زیرساخت ، ناوگان و بهره برداری است و طرح های مشترکی با برخی شرکت های آلمانی داریم و مذاکراتی با شرکت زیمنس داشتیم.
محمدزاده با بیان اینکه راه آهن در همکاری ها از طریق پیمانکاران مختلف عمل می کند ، افزود : زمینه همکاری مشترک شرکت های ایرانی و آلمانی در برقی کردن خطوط ریلی تهران – مشهد ، گرمسار – اینچه برون ، قم – اصفهان وجود دارد.
وی با اشاره به وضعیت مطلوب کشور در تامین ناوگان و قطعات گفت : ما از سرمایه گذاری در توسعه دپوها ، زیرساخت ، ایستگاه ها ، تامین ناوگان و علایم الکترونیکی استقبال می کنیم.

 مدیرعامل شرکت راه آهن دیگر برنامه ها را به این شرح اعلام کرد :
- افزایش خطوط برقی با هدف مدیریت مصرف انرژی و ارتقاء سرعت به 200 کیلومتر بر ساعت
- احداث خطوط بر سرعت متناسب با صنعت گردشگری
- استفاده از توان فنی و مهندسی و صنعتی داخل ایران در تأمین توسعه ماشین آلات و تجهیزات ریلی
- نوسازی و بازسازی خطوط، ایستگاه ها و ناوگان
- توسعه ایستگاه های مسافری با تاکید بر TOD
- افزایش مشارکت بخش خصوصی در تأمین منابع مالی و سرمایه گذاری
- ایجاد تحول ساختاری در سازمان راه آهن متناسب با تحولات و نیاز بازار
- توسعه و ایجاد بنادر خشک و مراکز لجستیکی و
- اتصال به مراکز تجاری و معدنی و توسعه زیرساخت ها در بنادر
برای اجرای این برنامه ها، رویکرد ما مشارکت بخش خصوصی در 3 حوزه کاری می باشد. بهره برداری از ناوگان که بهره برداری از ناوگان مسافری و باری کلاً به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی افزود: حوزه دوم خدمات است که همه خدمات را از تأمین کنندگان کالا می گیریم و حوزه سوم سرمایه گذاری و تأمین منابع مالی است .
محمدزاده گفت : برای تحقق اهداف واقعی با توجه به پتانسیل های دو کشور راهی طولانی در پیش است و امیدوارم که نشست امروز بتواند سبب همکاری های بیشتر شود.

 

ا

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تضاد استقلال طلبی ملت ایران با سیاست‌های سلطه جویانه امریکا
شهر مقدس قم سوگوار ایام شهادت حضرت زهرا (س)
خبر‌هایی از بررسی روند اجرای طرح جی نف در سمنان
انعکاس مشکلات آسفالت معابربرخی مناطق استان کرمان
ششمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند فردا توسط معاون رئیس‌ جمهور افتتاح می‌ شود
تأکید وزیر صمت بر خوداتکایی صنعت فولاد در تأمین انرژی
الگو‌های برتر طرح «اسوه» معرفی شدند
توزیع ۱۰ هزار بسته پوشینه بزرگسال برای مدجویان اصفهان
اعزام ورزشکاران آباده‌ای به مسابقات قهرمانی بوکس آبادان
توزیع بیش از هزار و ۶۰۰ بسته جیره غذایی میان دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری
پیروزی تراکتور مقابل الشرطه عراق
 تبعید امام در ۱۳ آبان ۱۳۴۳ ریشه بیداری ملت ایران و نهضت انقلابی بود
دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای سکه‌های تقلبی در شهرستان ری
واگن سازی زرند ظرفیتی برای توسعه حمل و نقل ریلی استان
تخریب ورودی خانه دکتر نمازی در شیراز
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۲ آبان ۱۴۰۴
شهرستان ری آماده برگزاری راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان
تسریع تحویل واگن‌های متروی قم و آغاز نوسازی صنایع
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
برنامه ریزی برای ساماندهی بازار میوه در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)