• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۰۰۸۶۴
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۳

حریری و آزادی مشروط

بازگشت سعد حریری به لبنان معمای بازداشت وی را در ریاض حل نخواهد کرد چرا که خانواده اش در عربستان همچنان در گروگان سعودی ها هستند.

پس از دوازده روز از سفر سعد حریری نخست وزیر لبنان به عربستان و استعفای غیر منتظره اش در ریاض، او روز چهارشنبه اعلام کرد که خودش به بیروت باز می گردد اما خانواده اش در عربستان باقی خواهند ماند.
وضعیت حریری در عربستان واقدام غیر معمول استعفایش در این کشور  به ویژه هم زمانی آن با موج بازداشت شاهزاده های سعودی،  این گمانه را تقویت کرد که وی با فشار سعودی ها از سمت خود کناره گیری  و برای توجیه آن ادعاهایی را علیه ایران و حزب الله مطرح کرده است.
هم زمان با استعفای غیر عادی حریری، مقام ها و رسانه های سعودی نیز موج تازه ای از هجمه علیه ایران و حزب اله را به راه انداختند که بیانگر این نکته است که سعودی ها با تحت فشار قرار دادن حریری برای استعفا در صدد راه انداختن فتنه دیگری بودند تا پس از شکست در سوریه و عراق درگیری ها را به لبنان بکشانند. به نظر می رسد انتقام گیری از حزب الله به قیمت فتنه انگیزی در لبنان هدف اصلی سعودی ها بود اما این هدف با واکنش هوشمندانه مردم و دولت لبنان خنثی شد.
ادعاهای  عادل جبیر وزیر امور خارجه عربستان مبنی بر اینکه اوضاع تاسف بار لبنان نتیجه فعالیت های حزب الله است. یا موضع گیری های ثامر السبهان وزیر مشاور در امور خلیج فارس عربستان که لبنانی هارا به خاطر حمایت از حزب الله تهدید کرد  از نشانه هایی است که روشن می کند سعودی ها قصد داشتند اوضاع لبنان را نا آرام کنند.
به موازات این مواضع رسمی، رسانه های سعودی نیز با فضاسازی علیه ایران وحزب الله، سعی کردند مردم را به خیابانها بکشانند اشاره به سخنان یک کارشناس سعودی که در گفتگو با اسکای نیوز عربی گفت : باید لبنانی ها علیه حزب الله قیام کنند.» (اسکای نیوز عربی/ 20/8/96)‌ یا گزاره  هایی از این دست که  «الحریری باز گردد یا باز نگردد، این مسئله نیست، بلکه مسئله خروج ایران از لبنان و پایان دادن به دخالت در  لبنان است! » (عکاظ / 21/8/96) ؛«با استعفای حریری، توافق میان او با حزب الله و میشل عون فروپاشید و اکنون رئیس جمهور لبنان باید تبعات تحقق بخشیدن به رویای ریاست جمهوری خود با کمک حزب الله را بپذیرد.»‌(الحیات/ 21/8/96)؛ «سفر اسقف مارونی های لبنان به ریاض به وحدت لبنانی ها برای مقابله با حزب الله و دخالت های ایران در لبنان، کمک خواهد کرد.» (العربیه / 23/8/96) همه از جریان سازی برای فتنه انگیزی در لبنان حکایت داشت.
اما این توطئه  که به نظر می رسد در ورای آن ولیعهد عربستان قرار دارد و جمال خاشقچی روزنامه نگار مشهور عربستان در مقاله ای در روزنامه آمریکایی واشنگتن پست تاکید کرده که محمد بن سلمان عامل ماجرای سعد الحریری است تا کنون نتیجه دلخواه سعودی ها را به دنبال نداشته است.
چرا که رئیس جمهور لبنان در موضعی بی سابقه رژیم عربستان را به ربودن نخست وزیر این کشور متهم کرد و گفت نمی توان درباره استعفایی که از خارج اعلام شده است قاطعانه صحبت کرد پس حریری به لبنان بازگردد و استعفایش را بدهد یا آنکه از استعفایش اعلام انصراف کند.
حتی پایگاه خبری النشره نزدیک به گروه چهارده مارس مورد حمایت آمریکا و عربستان  نیز اذعان کرد سعد الحریری در گروگان سعودی هاست.  پایگاه خبری  النشره در یادداشتی با عنوان «عربستان تا چه زمانی حریری را گروگان نگه خواهد داشت » نوشت، عربستان به علت مواضع رسمی لبنان و ابراز همبستگی اقشار و گروه های مختلف این کشور قادر نیست سعد حریری نخست وزیر مستعفی لبنان را مدت زیادی گروگان نگه دارد.
حالا قرار است حریری به لبنان بازگردد اما خانواده اش در عربستان باقی خواهند  ماند که این به معنی این است که آزادی حریری به گروگان گرفته شدن خانواده اش در عربستان  مشروط شده است و بنابر این نمی توان انتظار داشت که باز گشت حریری به حل معما کمک کند . چرا که اگر او برای ماندن در پست خود در قدرت برمی گردد با توجه به گروگان بودن خانواده او در عربستان بازهم باید شاهد تکرار ادعاهایی علیه حزب اله وایران باشیم که این به معنای فتنه انگیزی و شعله ور کردن آتش بی ثباتی در لبنان خواهد بود و اگر هم برای استعفای قانونی به بیروت باز می گردد  و قرار است پس از استعفا به عربستان برگردد تکلیف دولت لبنان روشن است و می تواند در مسیر جایگزینی برای وی گام بر دارد چنانچه میشل عون رئیس جمهور لبنان گفته است که ما نمی توانیم بیش از این منتظر بمانیم و وقت را تلف کنیم، امور حکومتی نمی تواند متوقف شود.»    
 
--------------------------------------
رضا محمدمراد
 
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حمایت‌های ما از فناوران و دانش‌بنیان‌ها وابسته به شرایط تحریمی نیست
برگزاری بزرگترین رویداد دو و میدانی خانوادگی در منطقه ۱۳
دعوت سه بسکتبالیست خراسان رضوی به اردوی تیم ملی بانوان
امدادرسانی به ۷۱۹ نفر و رهاسازی ۱۹۹ خودرو در محور‌های برف‌گیر شهرستان کوهرنگ
توسعه متوازن استان‌های شمال‌غرب یکی از الزامات تحقق عدالت منطقه‌ای
تبیین اجرای طرح محله‌محور در شهرستان چهاربرج
برف روبی بیش از ۳ هزار کیلومترو بازگشایی راه ۱۴۰۰ روستا در آذربایجان‌غربی
اجتماع بزرگ دختران حاج قاسم در نظرآباد برگزار شد
فناوری هسته‌ای برای تولید مرکبات بی هسته
رفع تصرف اراضی تحت حفاظت محیط زیست استان تهران
اشتغال زایی در صنایع دستی
تحقق ظرفیت‌های بخش خصوصی با تقویت حمایت قضایی از فعالان اقتصادی
رونمایی از کتاب «جهنم منهای من»
بهره مندی گردشگران داخلی و خارجی در فارس از حمایت حقوقی و قضایی
سپاه: آینده قطعا از آن مقاومت است
شبکه خاوران با تمام ظرفیت در میدان برای بزرگداشت سردار دلها
حضور موفق هنرمندان قمی در جشنواره تئاتر «آفتاب»
سازمان تنظیم مقررات رتبه دوم ارزیابی دولت الکترونیک را کسب کرد
بررسی راهکار های کاهش مصرف انرژی گلستان در گرگان
نشست هم اندیشی و گردهمایی مدیران حقوقی صنعت برق کشور در آبادان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی ادارات مازندران فردا چهارشنبه ۱۰ دی
فارس چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
رویکرد دولت پرداختن ریشه‌ای به موضوع افزایش قیمت‌ها است
ادارات، مدارس، دانشگاه‌ها و بانک‌های تهران فردا تعطیل شد
ادامه فعالیت سامانه بارشی و کاهش محسوس دما
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی
کاهش محسوس دمای هوا در خراسان جنوبی
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
کاهش ۱۳ درجه ای دما در استان همدان
اصفهان فردا چهارشنبه دهم دی ماه تعطیل شد
مأموریت رئیس‌جمهور به وزیر کشور برای گفتگو با معترضان
سال آینده حقوق کارمندان بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌یابد
حضور گسترده مردم تهران در مراسم ۹ دی
فوتبال جام ملت‌های آفریقا؛ صعود چهار تیم به مرحله یک هشتم نهایی
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند  (۲ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۲ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
تعطیلی مدارس و ادارات استان گلستان فردا چهار شنبه ۱۰ دی  (۱ نظر)
نظام حکمرانی انرژی دیگر قابل ادامه نیست  (۱ نظر)
صدور اطلاعیه سطح نارنجی هواشناسی در فارس  (۱ نظر)
توسعه عدالت آموزشی یک مأموریت ملی است  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
بخش خصوصی مسئولیت اجتماعی خود را فراموش نکند  (۱ نظر)
جریمه ۵۳ هزار راننده تهرانی در پاییز برای استفاده از تلفن همراه  (۱ نظر)
نوعروسان کمیته امداد درخواست جهیزیه را در سکوی اینترنتی ثبت می‌کنند  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قاتل خاموش جان مرد ۵۰ ساله را گرفت  (۱ نظر)