• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۰۶۶۱۶
تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۰۸
اصفهان » اجتماعی
گزارش مکتوب؛ حلول ماه ربیع الاول، بهار ماه‌های قمری مبارک.

ربیع حیات است، ربیع زندگی است + فیلم

ربیع الاول، ماه شادی و سرور اهل البیت علیهم السلام و ماهی که آثار رحمت خداوند در آن هویداست.

حلول ماه ربیع الاول ، بهار ماه های قمری مبارکبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ در ماه ربیع الاول ذخایر برکات خداوند و نورهاى زیبایى او بر زمین فرود آمده، حادثه تاریخی لیلة المبیت، ولادت پیامبرمکرم اسلام حضرت محمد مصطفی صلی ا...علیه وآله و امام جعفر صادق علیه السلام، هجرت پیامبر از مکه به مدینه و ازدواج آن حضرت با حضرت خدیجه علیها السلام، آغاز امامت امام زمان عجل ا...تعالی فرجه و هلاکت یزید بن معاویه حوادث تاریخی مهمی است که در این ماه اتفاق افتاده است.
با پشت سرگذاشتن محرم و صفر که با اندوه و اشک و ناله ،اشک ریخته و دل تازه کردیم و با یاد عظمت آقا ابا عبدا... الحسین علیه السلام بزرگ شدیم، به برکت اشک های محرم و صفر به بهاری رسیدیم که در این بهار سجده شکر به جای آورده و این بهار را قدر بدانیم و بندگی کنیم.
غزوه بنی نظیر در سال چهارم هجری، صلح امام حسن مجتبی علیه السلام با معاویه در سال ۴۱هجری قمری، شهادت حضرت امام حسن عسگری علیه السلام در سال ۲۶۰، سوزاندن کعبه در هنگام جنگ یزید با عبدا... بن زبیر در سال۶۴، حادثه صاحب زنج و قتل ۳۰۰هزار نفر از مردم بصره به دست موفق عباسی در سال۲۵۸ نیز از دیگر حوادث مهم ماه ربیع الاول است.
رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان نظام و میهمانان کنفرانس وحدت اسلام که در سال 91 برگزار شد در رابطه با این ماه فرمودند: بعضی از اهل معرفت و اهل سلوک معنوی معتقدند که ماه ربیع‌الاول، به معنای حقیقی کلمه، ربیع حیات است، ربیع زندگی است؛ زیرا در این ماه، وجود مقدس پیامبر گرامی و همچنین فرزند بزرگوارش حضرت ابی‌عبداللّه جعفربن‌محمدالصّادق ولادت یافته‌اند و ولادت پیغمبر سرآغاز همه‌ی برکاتی است که خدای متعال برای بشریت مقدر فرموده است.
ایشان گفتند: ما که اسلام را وسیله‌ی سعادت بشر و راه نجات انسان میدانیم، این موهبت الهی مترتب بر وجود مبارک پیغمبر است که در این ماه اتفاق افتاد.
حقیقتاً باید این میلاد عظیم را مبدأ همه‌ی برکاتی دانست که خدای متعال جامعه‌ی بشری را، امت اسلامی را، پیروان حقیقت را به آن سرافراز کرده است.

و حالا یک سوال:

آیا حدیث «هر کس مژده حلول ماه ربیع الأول را به من بدهد من مژده بهشت را به او می‌دهم» صحیح است؟
همزمان با پایان یافتن ماه صفر و حلول ماه ربیع الأول شاهد رواج یک باور غلط هستیم که بیشتر در شبکه‌های مجازی منتشر می‌شود، با این مضمون که پیامبر فرموده است: «هر کس خروج از ماه صفر را به من اطلاع دهد، اهل بهشت است»!
اما اصل واقعه و حدیث چیست؟

آیا حدیث «هر کس مژده حلول ماه ربیع الأول را به من بدهد من مژده بهشت را به او می‌دهم» صحیح است؟

این روایت در شأن یکی از بهترین صحابه پیامبر اعظم ابوذر غفاری است که به دلیل رواج آن باور غلط، محور حدیث به کلی فراموش شده است.
این حدیث از کتاب معانی الاخبار (النص/۲۰۴) و همچنین کتاب علل الشرایع شیخ صدوق (ج۱/ص۱۷۵) بیان شده است.
سلسله سند این روایت به صحابی بزرگوار عبدالله بن عباس منتهی می‌شود که وی اصل واقعه را این‎گونه توصیف می‌کند:

"روزی پیامبر صلی الله علیه و آله به همراه تعدادی از اصحابشان در مسجد قبا نشسته بودند، رسول خدا فرمود: اولین کسی که الان بر شما وارد می‌شود، مردی از اهالی بهشت است.

برخی از اصحاب تا این سخن را شنیدند، برخاسته و از مسجد خارج شدند تا دوباره وارد شده و اولین کسی باشند که بهشت بر او واجب می‌شود، پیامبر متوجه شده و به بقیه اصحاب که نزد ایشان بودند، فرمودند: اکنون جماعتی در حال سبقت گرفتن از یکدیگر، بر شما وارد می‌شوند، (ولی از میان آن‌ها) کسی که پایان یافتن ماه آذار (معادل خرداد و در آن زمان معادل ماه صفر) را بر من بشارت بدهد، اهل بهشت است.
آن جماعت برگشتند و وارد شدند و این بار ابوذر نیز همراه‌شان بود، پیامبر به آن‌ها فرمود: ما در کدام ‌یک از ماه‌های رومی هستیم؟ ابوذر گفت: یا رسول الله! ماه آذار به پایان رسیده است.
پیامبر فرمود: ای اباذر! من این مسأله را می‌دانستم، ولی دوست داشتم قوم من بدانند که تو مردی از اهالی بهشتی و چطور این‌گونه نباشد، در حالی که تو بعد از من به دلیل محبتت به اهل بیتم، از حرم من طرد (تبعید) می‌شوی، تنها زندگی می‌کنی و تنها می‌میری."
درواقع این حدیث برای فضیلت اباذر نقل شده نه برای بهشتی شدنِ هرکس که خبر حلول ماه ربیع الأول را بدهد!!
بهتر است در برخورد با روایاتی که در فضای مجازی و اجتماعی مطرح می‌شود و به گونه‌ای منطبق بر عقل و منطق نیست، با دیده تأمل نگریسته شود و با مشورت کارشناسان خبره از میزان صحت حدیث مطمئن شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دانلود
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان موفقیت‌آمیز طرح ملی پایش آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در زنجان
خیر نیک‌اندیش ابهری ۶۰ جفت کفش به مددجویان اهدا کرد
تولید سالانه ۲۰ هزار تن محصولات شیلاتی در استان زنجان
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
ساترا تحریم شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
دریابان شمخانی: جغرافیای جنگ فقط به دریا محدود نخواهد شد
تحویل ۲۴۰۰ پروژه آموزشی در کشور طی گام اول نهضت عدالت آموزشی
آغاز هفته ای با افزایش دمای هوا در سمنان
نیمه شعبان و دهه فجر پیام نور و امید برای دل‌ها دارند
ضرورت تحقق سیاست‌های تحولی آموزش
برگزاری پنجمین دوره رقابت سازه‌های ماکارونی
واریز کالابرگ ۴ میلیون تومانی برای ماه رمضان
چالش ها و فرصت های توسعه مناطق آزاد قشم و کیش
وحدت اقوام و مذاهب، ستون اصلی بازدارندگی ایران
آغاز مسیر چابک‌سازی در آزمایشگاه فنی مکانیک خاک
۱۱ بهمن ۱۳۶۵ یادآور حماسه و ایثار فرزندان فریدن
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد
نظارت دقیق بر نهاده‌ها؛ نمونه‌برداری از کود سوپرفسفات ساده در کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
ایران آمادگی کامل برای مقابله با تهدید‌ها را دارد
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
ثبت بارش باران و برف در ۸۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
آغاز روند گرمایش هوا در مازندران
آقای لاریجانی دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
تداوم فعالیت سامانه بارشی در خراسان جنوبی
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس
ورود سامانه جدید بارشی به جنوب آذربایجان غربی
مشروح اظهارات عراقچی در نشست با فیدان و پاسخ به سئوالات خبرنگاران
بازدید رئیس رسانه ملی از پشت‌صحنه مجموعه «هتل بسیار بسیار عجیب»
اختتامیه شانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
ایران به جمع کشور‌های تکثیر صنعتی اسبک دریایی پیوست
ترافیک سنگین در برخی محور‌های شمالی کشور
حریق یک واحد مسکونی در مهرویلا کرج سه مصدوم در پی داشت
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)