• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۵۱۱۷۵
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۴
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
صالحی در مراسم بزرگداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه:

انقلاب اسلامی؛ فرصتی مشترک برای حکومت داری حوزه و دانشگاه

وزیر ارشاد: با وقوع انقلاب اسلامی، حوزه و دانشگاه فرصت یافتند تا در تجربه‌ای مشترک به حکومت داری بپردازند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سید عباس صالحی در مراسم بزرگداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه که در تالار شهید مفتح دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: شعار و آرمان امام راحل در بحث وحدت شیعه و سنی و همچنین در موضوع وحدت حوزه و دانشگاه، پرهیز از واگرایی و دعوت به همگرایی‌ها بود و مراد از وحدت حوزه و دانشگاه هم یکسان سازی نیست، مراد همگرایی است که این دو نهاد باید داشته باشند.

وزیر ارشاد گفت: مسئله وحدت حوزه و دانشگاه از همان اوایل انقلاب اسلامی آغاز شد به نحوی که پس از درگذشت آقا مصطفی خمینی، امام خمینی (ره) در سخنانی به واگرایی‌ها هشدار دادند و نهاد‌ها را به وحدت دعوت کردند.

وی با بیان اینکه امام خمینی (ره) وحدت را در چارچوب مفهومی بزرگتری از یکسان سازی می‌دیدند، افزود: وحدت در عین کثرت و همگرایی حوزه و دانشگاه آرمان امام راحل بود، زیرا جامعه ایرانی با تکثر‌هایی که از درون دارد و فشار‌هایی که از بیرون می‌تواند متحمل شود، اگر بخواهد استقلال و آزادی داشته باشد و در مقابل بیگانگان بایستد، باید متحد باشد و این اتحاد در میان نخبگان اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و نهاد حوزه و دانشگاه به عنوان دو نهاد اصلی برای اینکه بتوانند در این زمینه اثر گذار باشند، اتحاد و همگرایی آن‌ها بسیار اهمیت دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه وحدت یک موضوع حاشیه‌ای برای جمهوری اسلامی نبوده و همواره در متن انقلاب جا داشته است و دارد، گفت: نه به عنوان وزیر و از جایگاه حقوقی خود که به عنوان کسی که در زیست بوم هر دو نهاد حوزه و دانشگاه تجربه داشته ام، می‌گویم که با وقوع انقلاب اسلامی حوزه و دانشگاه فرصت یافتند تا در تجربه‌ای مشترک به حکومت داری بپردازند.

صالحی افزود: علما و استادان حوزه و دانشگاه از ابتدای پیروزی انقلاب در شورای انقلاب، در شورای نگهبان قانون اساسی، در مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام تجارب مشترکی داشته اند، اما این تجربه‌ها هیچ وقت در یک پژوهش علمی ارزیابی نشده است تا ببینیم نتیجه این همکاری‌ها چگونه می‌تواند آسیب‌ها را کاهش دهد.

وی با تاکید بر اینکه خرده گفتمان‌های حوزه و دانشگاه در تجربه حکومت داری ترویج پیدا کرد و این خرده گفتمان‌ها یکی از اختلال‌های این تجربه مشترک شد، گفت: هم مدیران دانشگاهی ما و هم حوزویان ما به مرور با عقبه‌های خود فاصله پیدا کردند و با عقبه دانشگاهی و حوزوی خود دیگر ارتباطی نداشتند و این موجب می‌شد که آنگونه که باید و شاید تجربه حکومت داری به عقبه‌های دانشگاهی و حوزه منتقل نشود.

خبر تکمیل می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نمایش تصاویر کودکان میناب در دانشگاه برکلی آمریکا
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ و گنده‌گویی وزیر خزانه‌داری آمریکا
ترامپ: به نتانیاهو گفتم در حمله به لبنان دقت کند!
ایندیپندنت: طوفان جنگ علیه ایران دو هفته دیگر به انگلیس می‌رسد
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت
رژیم اشغالگر به تعهداتش در آتش‌بس در نوارغزه عمل نمی‌کند
تخریب کامل ۳۵ واحد تجاری و مسکونی بروجرد در جنگ
نفت رکورد ۱۲۲ دلار را زد
هلاکت ۲ شرور مسلح در جنوب سیستان و بلوچستان
یورش رژیم صهیونیستی به ناوگان جهانی الصمود
انتقاد ایران از بی‌عملی نهاد‌های بین‌المللی در قبال حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی
رمز پیروزی ایران، وجود رهبری و میدان‌داری مردم است
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
کامیونداران استان زنجان؛ همراه و همدل با وطن
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵
رایزنی تلفنی عراقچی و نبیه بری  
بانگ اتحاد و همدلی در شصتمین شب حضور مردم ارومیه در خیابان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ به افق قم
زمین نه؛ تکه‌ای از خاکِ آسمان است این...
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعتماد ۸۹/۹ درصدی مردم به توان نیروهای مسلح
افزایش قیمت جهانی نفت و فشار هم‌زمان بر اقتصاد اندونزی
مسابقه «حروف دانش» از شبکه آموزش
استفاده از ظرفیت نیرو‌های عملیاتی برای مدیریت مصرف گاز
ارائه خدمات نوین قضایی به شهروندان
کشف سلاح در مرز‌های سیستان و بلوچستان
عارف: حیدرعباسی از شخصیت‌های اثرگذار در پاسداشت فرهنگ غنی آذربایجان و ایران بود
واکنش قالیباف به ادعای ترامپ و گنده‌گویی وزیر خزانه‌داری آمریکا
برخورد قاطع دستگاه قضا با اخلالگران در حوزه مایحتاج مردم
پنجاه و نهمین حضور شبانه شهروندان منطقه ۱۸ در میدان معلم
نمایش تصاویر کودکان میناب در دانشگاه برکلی آمریکا
ملت متحد و ولایتمدار بار دیگر دشمن را تحقیر کرد
خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به جاده‌های دلفان
ساخت نخستین تیمچه ساماندهی خدمات در مشهد مقدس
تمهیدات ترافیکی اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در پایتخت
پرچم متبرک حرم رضوی در مناطق مختلف خراسان شمالی  (۱ نظر)