• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۵۹۷۹۶
تاریخ انتشار: ۰۲ دی ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۰
اجتماعی » جامعه و شهری
ضرورت آموزش‌های مواجهه با زلزله؛

تغيير وضعيت قرمز به زرد زلزله تهران، از فردا

شهردار تهران: با توجه به زلزله چند روز گذشته ملارد و لرزاندن پایتخت از فردا تهران از وضعیت قرمز به وضعیت زرد تغییر خواهد یافت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري صداوسيما، محمدعلي نجفي در سومين جلسه اضطراري مديريت بحران شهر تهران در جمع خبرنگاران با اعلام اين خبر افزود: زلزله ملارد در حالي که يک زلزله واقعي بود، براي شهر تهران يک مانور به حساب آمد تا ما عملکرد مردم و مسئولان را نسبت به اين پديده مورد ارزيابي و نقد قرار دهيم.

وي ادامه داد: بعد از زلزله ستاد پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران بدون وقفه کار خود را ادامه داده و مسائل و موضوعات را رصد کردند و امشب آخرين گزارش کارگروه است که به يک جمع بندي نهايي براي رصد و پايش پايتخت رسيده ايم.

نجفي با اشاره به اينکه پايتخت به سمت شرايط سکون پيش مي رود تأکيد کرد: اولين مصوبه شوراي امشب اين بود که از فردا صبح، پايتخت از وضعيت قرمز برداشته شود و به وضعيت زرد تغيير يابد البته اين بدان معنا نيست که ما موضوع آمادگي خود را فراموش کنيم بلکه مسئوليت تمامي دستگاه ها به آنان داده شده تا همچنان در وضعيت آماده باش قرار داشته باشند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


شهردار تهران با اشاره به مسائل دستگاه هاي مختلف در رابطه با آموزش مردم در مواجهه با زلزله گفت: براي هر يک از دستگاه ها مسائل مختلفي ذکر شده و يکي از رويکردهاي ما موضوع محله اي کردن اين پديده با زلزله است که بر اين اساس به صورت محله اي و منطقه اي مقرر گرديده تا به مردم آموزش هاي لازم و تأثيرگذار نسبت به پديده زلزله داده شود.

نجفي با اشاره به ترافيک شب حادثه زلزله در تهران تصريح کرد: از آنجايي که مردم نمي دانستند در هنگام وقوع زلزله چه اقدامي انجام دهند به همين دليل با خروج از منزل و تردد در سطح شهر ترافيک بسيار عجيبي در پايتخت ايجاد شده بود در واقع اگر مشکلي در آن زمان بوجود مي آمد و نيازمند امداد رساني بود با توجه به ترافيک آن موقع امکان هيچگونه خدمات رساني و امدادگري وجود نداشت چرا که ما بايد جان پناه ايجاد کنيم تا مردم در اينگونه مواقع در سطح شهر ترافيک ايجاد نکنند.

وي ادامه داد: هجوم مردم به پمپ بنزين ها يکي ديگر از ضعف هاي عملکرد ما و مردم بود چرا که اين هجوم بسيار خطرناک و تانکرهاي بنزين به دليل ترافيک ايجاد شده در خيابان ها در بين مردم حبس شده بود که اين موضوع مي توانست با يک جرقه کوچک حادثه بزرگتري براي مردم بيافريند.

شهردار تهران گفت: يکي ديگر از مباحثي که مي توانست به خطر منجر شود اين بود که تعدادي از شهروندان با ظرف هاي پلاستيکي با مراجعه به پمپ بنزين ها به دنبال گرفتن بنزين بودند که اين عامل نيز نشان از ضعف مديريت ما بوده است.

نجفي با اشاره به ارزيابي عملکرد شب زلزله در تهران با دستگاه هاي مختلف در امشب افزود: ما در جلسه امشب به نقاط قوت و ضعف شب زلزله در تهران پرداختيم و نقاط ضعف را بايد از بين ببريم؛ يکي از آن موارد آموزش به مردم در مواجهه با زلزله است که قرار شد يک طرحي تهيه و تدوين شود و به صدا و سيما ارائه گردد و در مناطق و محلات تهران نيز مانور زلزله برقرار کنيم تا آمادگي مردم را در مواجهه با زلزله ارزيابي کنيم.

وي با اشاره به اجراي مانور زلزله در تهران گفت: اين مانور ظرف سه ماه آينده در مناطق و محله هاي تهران اجرايي مي شود.

نجفي با اشاره به مصوبه سال 89 در خصوص زلزله در پايتخت ادامه داد: سال 89 يک مصوبه به تصويب رسيد اما هيچگاه اجرايي نشد بنابراين امشب از تمامي دستگاه هاي مربوطه خواسته شده تا اين مصوبه را دوباره مطالعه کنند و قابليت اجرايي بودن آن را عنوان نمايند به عنوان مثال؛ در آن سال در مصوبه ذکر شده بود که هلال احمر بايد ظرفيت اسکان و نگهداري يک ميليون نفر در تهران را داشته باشد که متأسفانه امشب هلال احمر عنوان کرد؛ ما ظرفيت و نگهداري يک ميليون نفر اسکان و نگهداري زلزله زده را در زلزله به طور همزمان نداريم.


وي گفت: صبح روز چهارشنبه قبل از زلزله پايتخت، بنده به همراه رئيس شوراي شهر تهران با رئيس مجلس، جلسه اي داشتيم و تصميمات خوبي در اين زمينه گرفته شد و مقرر گرديد در بودجه سال 97 در خصوص مقابله با زلزله و امکانات و تجهيزات در پايتخت بودجه اي درنظر گرفته شود.

نجفي با اشاره به سوله هاي موجود مديريت بحران در تهران تصريح کرد: در واقع سوله هاي مديريت بحران از گذشته به نام پايگاه هاي مديريت بحران شهر تهران مدنظر بودند که در حال حاضر 120 پايگاه مديريت بحران در پايتخت وجود دارد که تعدادي از آنها واگذار نشده بلکه تغيير کاربري داده است و زلزله اخير شوک خوبي بود که ما اين سوله ها را تخليه کنيم و به مديريت بحران واگذار نماييم و برخي از پايگاه ها نيز ظرف چند ماه آينده تخليه و تحويل مديريت بحران خواهند شد.

شهردار تهران با اشاره به نقشه تخليه امن اضطرار در پايتخت گفت: شهرداري براي تمامي مناطق تهران يک نقشه تخليه امن اضطراري تهيه کرده و اين نقشه ها اينگونه است که مردم محلات بدانند که اگر زلزله اتفاق افتاد امن ترين منطقه کجاست و در حال حاضر اين نقشه به صورت ديجيتال در سايت شهرداري قرار دارد و تعدادي نيز به صورت دستي در سراهاي محله وجود داشته و به زودي اپليکيشن مناطق نيز تهيه تا افراد بتوانند آن را بر روي تلفن همراهشان نصب کرده و در مواقع اضطرار بتوانند از آن استفاده نمايند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صرفه‌جویی سالانه ۹۶ میلیون مترمکعب آب با طرح لوله‌کشی در قزوین
پایان عملیات گازرسانی به جیرفت تا نیمه نخست ۱۴۰۵
کشف ۱۵۹ کیلوگرم تریاک در استان‌های سیستان و بلوچستان و کرمان
تأکید رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور بر اصلاح نظام اداری با محوریت رضایت مردم
پایان اردوی تیم ملی کبدی بانوان در زنجان
شهردار نیویورک: اسلام دینی بر پایه مهاجرت است
برگزاری آئین گرامیداشت عملیات والفجر ۸ 
بررسی روند صدور مجوزهای واحدهای تولیدی در سمنان
آغاز مرحله دوم لیگ برتر تنیس روی میز با پیروزی مدعیان
بهره برداری از دستگاه ایکس‌ری در ایستگاه بازرسی شهید مدنی مهریز
کشف ۶۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق از دو کامیون عبوری در سیرجان
احیای مدیریت محلات در دوره ششم شورای شهر
دستگیری باند سرقت سیم و کابل در طارم
برگزاری مسابقات چندجانبه کشتی در اردستان
کشف سلاح و ادوات شکار غیرمجاز در سمیرم
دستگیری عاملین اغتشاشات در رضوانشهر
آسمانی شدن مادر شهید حسین رئیسی 
نمایش فیلم‌های جشنواره فجر در مسیر عدالت فرهنگی و هنری
انهدام باند قاچاق سلاح و مهمات در سروآباد
معرفی اعضای شورای راهبری کمیسیون ملی بررسی علمی اعتراضات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
دیدگاه وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از امشب ۱۷ بهمن
پایان دور جدید مذاکرات مسقط
حضور دو قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده البرز جنوبی
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران
هشدار نارنجی هواشناسی در ۱۲ استان
پایان دور اول مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا
شکارچیان متخلف در دام قانون
استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای کاهش جمعیت کیفری
عراقچی: مذاکرات امروز شروع خوبی بود
افزودنی‌های شیمیایی جایگزین مناسب سیمان در تولید بتن
بدون تعارف با فرمانده دانشگاه هوایی شهید ستاری
هوای بیشتر شهر‌های بزرگ در وضعیت سالم
بازدید معاون دادستان کل کشور از زندان مرکزی قزوین
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)