سرگئي لاوروف در مصاحبه ويژه با شبکه تلويزيوني (RT)
استفاده ابزاری ائتلاف آمریکایی از تروریستها در سوريه
وزير امور خارجه روسيه، معارضان سوري و پيش شرط هاي آنها را عامل شکست نشست اخير ژنو دانست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از شبکه روسيا اليوم؛ وزير امور خارجه روسيه گفت گروه به اصطلاح ائتلاف بين المللي تلاش مي کند با حفظ تروريست ها در سوريه از آنها براي تغيير نظام حاکم بر اين کشور بهره برداري کند.
سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه در مصاحبه ويژه با شبکه تلويزيوني (RT) گفت نشست گفت و گوي ملي سوچي جايگزين نشست ژنو نخواهد بود بلکه اين نشست براي آغاز روند تدوين قانون اساسي خواهد بود. لاوروف همچنين ائتلاف(به اصطلاح) بين المللي را به تلاش براي بهره برداري از تروريست ها در سوريه براي تغيير نظام حاکم در اين کشور متهم کرد.
اريج محمد خبرنگار روسيا اليوم در مسکو گزارش داد: سرگئي لاوروف وزير امور خارجه روسيه در مصاحبه ويژه با شبکه تلويزيوني (RT) به بررسي مسائل پيچيده و مهم بين المللي پرداخت که در صدر عنوان هاي خبري قرار دارد. در مقدمه اين مسائل، بحران سوريه است. لاوروف، معارضان سوري و پيش شرط هاي آنها را عامل شکست نشست اخير ژنو دانست و تاکيد کرد گفت و گوي ملي در سوچي براي احياي نشست ژنو اهميت دارد؛ نشستي که روند اصلي حل و فصل در سوريه به شمار مي آيد.
وزير امور خارجه روسيه افزود راه و روش غرب در سوريه، شفاف نيست به طوري که براي مسکو چنين به نظر مي رسد که واشنگتن به طور جدي به نبرد با گروه هاي تروريستي تمايلي ندارد.
لاوروف گفت: هنوز بخش هايي از گروه هاي تروريستي از جمله جبهه النصره که در فهرست سازمان هاي تروريستي شوراي امنيت درج شده است وجود دارند اما اعضاي ائتلاف بين المللي به فرماندهي واشنگتن تمايلي ندارند با اين گروه ها به طور جدي نبرد کنند. اين در حالي است که ما پيوسته لزوم رسيدگي به اين مسئله را به آنها يادآوري مي کنيم و اين به معناي آن است که آنها براي حفظ اين گروه طرح هايي دارند تا چنانچه کسي بخواهد نظام حاکم (در سوريه) را دوباره تغيير دهد آنها در آينده بتوانند از اين گروه استفاده کنند.
وزير امور خارجه روسيه درباره موضوع بحران پيونگ يانگ هم گفت هر کسي که از عقل سليم برخوردار باشد نمي خواهد در شبه جزيره کره وارد جنگ شود. وي تصريح کرد مسکو از واشنگتن نشانه هايي دريافت کرده است که نشان مي دهد آمريکا آماده گفت و گو با کره شمالي است.
لاوروف گفت: گمان مي کنم وقتي به مرحله اي مي رسيم که ممکن است رويداد جبران ناپذيري پيش آيد در اين صورت بايد نخستين گام در جهت مخالف با قدرت و هوشياري ترسيم شود. اميدواريم چنين افرادي در آمريکا وجود داشته باشند؛ کساني که اهميت کاهش کشمکش ها و يافتن راه حل ديپلماتيک را درک مي کنند. ما براي جلوگيري از بحراني شدن اوضاع از طريق گام هاي يکسان و فراگير و نه گام هاي تفرقه انگيز دست به هر اقدامي خواهيم زد تا کسي را منزوي نکنيم بلکه هدف ما رسيدن به توافق است.
خبرنگار گفت: لاوروف در اين گفت و گو به روابط آمريکا و روسيه هم پرداخت. وزير امور خارجه روسيه بر موضع مسکو در مخالفت با تصميم هاي اخير آمريکا ضد شبکه تلويزيوني RT تاکيد کرد و آن را نقض اصول روزنامه نگاري و آزادي بيان دانست.
لاوروف همچنين جهان چند قطبي با تکيه بر اصول قانون بين المللي و احترام متقابل را خواستار شد. لاوروف در ديدار ويژه با شبکه تلويزيوني RT آر تي به بسياري از پرونده هاي مهم از آينده روابط روسيه و آمريکا گرفته تا بحران کره شمالي و سوريه و ديگر مسائل و پرونده هاي مختلف بين المللي پرداخت.