در همایش روز جهانی خاک عنوان شد
تسریع فرسایش خاک در کشور با مدیریت غیرعلمی
تنها ۱۰ درصد از اراضی ایران برای کشاورزی مناسب است و مدیریت غیر علمی موجب شده فرسایش خاک در سالهای اخیر سرعت بیشتری بگیرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، ۹۵ درصد غذای انسان از خاک حاصل میشود و باتوجه به رشد جمعیت و نیاز به افزایش غذا و محدودیت منابع خاک لازم است که از آن به گونهای بهره برداری کنیم که در آینده دچار مشکل نشویم.

رئیس موسسه تحقیقات آب و خاک کشور، امروز در دانشگاه کردستان گفت: کمبود مواد آلی، شور شدن زمینها، کاهش حاصلخیزی خاک و کاهش اراضی کشاورزی به دلیل تغییر کاربری، از جمله علل فرسایش است.
کامبیز بازرگان افزود: در هر ساعت نیم هکتار از اراضی حاصلخیز ۶ کلان شهر کشور، تغییر کاربری یافته و از چرخه تامین مواد غذایی خارج میشود.
وی گفت: افزایش ظرفیت شستشوی پروفیلی به خاک برای کاهش نمک در اراضی و افزایش سهم کودهای آلی میتواند از بحران کاهش حاصلخیزی خاک جلوگیری کند.
به گفته بازرگان با انتخاب صحیح محصول متناسب با منطقه، توجه به روشهای کشت مناسب از جمله کشت حفاظتی، نشایی و کشاورزی کم خاک ورزی جبران کمبود منابع آبی میسر است.
در کشور ما ۸۹ کیلو کود شیمایی درهر هکتار مصرف میشود که ۲۰ کیلوگرم کمتر از میانگین جهانی است.