• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۸۴۵۸۳
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
به پاس سال ها تلاش دکتر ملک زاده درباره سرطان؛

اعطای مدال افتخار آژانس بین المللی تحقیقات سرطان

مدال افتخار به پاس سال‌ها تلاش موثر و ارائه دستاورد مطالعاتی مهم در زمینه سرطان، به پروفسور رضا ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت اعطا شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، آژانس تخصصی سازمان بهداشت جهانی و مقر آن در فرانسه است که فعالیت خود را از سال ۱۹۶۵ با ماموریت تحقیقات گسترده درباره سرطان و نیز ترویج همکاری‌های بین المللی در این زمینه آغاز کرد.

مدال افتخار آژانس تحقیقات سرطان به دانشمندانی اعطا می‌شود که تحقیقات آن‌ها سهم قابل توجهی در درک جهانی از اپیدمیولوژی سرطان، شناسایی عوامل ایجاد آن، پیشگیری و کمک به کاهش بار این بیماری فزاینده داشته باشد.

مراسم اعطای مدال افتخار تحقیقات سرطان به دکتر ملک زاده، سه شنبه، ۹ ژانویه ۲۰۱۸، با سخنان کریستوفر وایلد، رییس آژانس بین المللی تحقیقات سرطان و با حضور دانشمندان، محققان و سرطان شناسان برجسته دنیا، در مقر آژانس برگزار شد.

دکتر ملک زاده، پیش از دریافت مدال افتخار آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، یازدهمین سخنرانی «ریچارد دال» را ارائه کرد.

آژانس بین المللی تحقیقات سرطان از سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۳ همزمان با اعطای مدال افتخار تحقیقات سرطان به برندگان، سخنرانی «ریچارد دال» استاد دانشگاه آکسفورد و دانشمند فقیدی که موفق به شناسایی ارتباط مصرف سیگار و سرطان ریه شد برگزار کرده است.

مجری بزرگترین مطالعه کوهورت خاورمیانه و شمال آفریقا در ایران در سخنرانی خود، به تشریح نتایج این مطالعه که یکی از دستاورد‌های مهم آن اثبات «سرطانزایی تریاک» بوده است پرداخت و گفت: استفاده از مواد مخدر، در حال حاضر، یک مشکل بهداشتی عمده در بسیاری از نقاط جهان است به طوری که بیش از ۳۲ میلیون نفر از ترکیبات مواد مخدر استفاده می‌کنند.

دکتر ملک زاده افزود: تولید جهانی تریاک از دهه ۱۹۳۰ به بالاترین سطح خود در ۲۰۱۴ رسید که عمدتا به علت افزایش کشت خشخاش در افغانستان بوده است و این درحالیست که دستیابی به مطالعاتی با داده‌های معتبر درباره «مصرف طولانی مدت مواد مخدر» چالش برانگیز است.

وی گفت: فقدان مطالعات دقیق درباره «مصرف طولانی مدت» ترکیبات مواد مخدر، منجر به کمبود مطالعات اپیدمیولوژیک آینده نگر می‌شود؛ مطالعاتی که می‌توانند تاثیرات مصرف درازمدت این ترکیبات را بر بیماری‌های قلبی عروقی و انواع سرطان ارزیابی کنند و این در حالیست که اغلب مطالعات منتشر شده اخیر در این زمینه، مطالعات موردی گذشته نگر بوده است.

معاون تحقیقات وزیر بهداشت، مطالعه بزرگ کوهورت در شمال شرق ایران (گلستان) که بیشترین شیوع سرطان مری در جهان را داراست، تنها مطالعه‌ای دانست که اطلاعات دقیق و معتبری درباره تعداد زیادی از افرادی که ترکیبات مواد مخدر را در «طولانی مدت» مصرف کرده اند، ارائه می‌دهد.

وی گفت: مصرف تریاک در شمال شرق ایران، عمدتا با اهداف تفریحی، مشابه مصرف الکل در کشور‌های غربی صورت می‌گیرد و امکان ارائه اطلاعات معتبر از جمعیت عمومی و نه جمعیتی خاص را فراهم می‌آورد.

دکتر ملک زاده با اشاره به نتایج حاصل از سال‌ها بررسی و پیگیری ۵۰ هزار و ۴۵ فرد شرکت کننده در مطالعه بزرگ کوهورت گلستان، افزود: بر پایه نتایج این مطالعه که با توجه به شاخص‌های جنس، سن، مصرف دخانیات، مصرف الکل، سطح سواد، میزان درآمد و به دست آمده است، ۱۷ درصد شرکت کنندگان شامل ۸ هزار و ۴۸۷ نفر، مصرف دائمی تریاک را گزارش کردند

وی گفت: از میان بیش از ۵۰ هزار شرکت کننده تحت مطالعه، ۶ هزار و ۴۶۶ نفر تاکنون فوت کرده اند و نتایج بررسی علل مرگ افراد فوت شده نشان داد: مصرف تریاک با افزایش میزان خطر مرگ و میر ناشی از همه علل مرگ در ارتباط است.

به گفته این سرطان شناس برجسته ایرانی، دیگر نتایج بررسی علل مرگ فوت شوندگان در مطالعه بزرگ کوهورت گلستان حاکیست که مصرف ترکیبات مواد مخدر بویژه تریاک، با افزایش خطر مرگ بر اثر بیماری ایسکمیک قلبی، به میزان ۹۲ درصد، بیماری‌های ریوی ۵۹ درصد، سرطان مری ۴۷ درصد، سرطان معده ۴۴ درصد، سکته مغزی ۴۱ درصد و سایر سرطان‌ها شامل مثانه، حنجره، لوزالمعده در ارتباط است و این یافته‌ها به شدت این ارتباط را تایید می‌کنند.

فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد در ادامه به این یافته مهم مطالعه کوهورت گلستان اشاره کرد که ارتباط مصرف تریاک با مرگ و میر، بسیار قوی‌تر از ارتباط مصرف سیگار با مرگ و میر است و این ارتباط در مطالعه کوهورت گلستان، از نظر آماری معنی دار بوده است.

استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران، با یادآوری ۳۳ هزار مرگ ناشی از مصرف بیش از حد مواد مخدر در «کوتاه مدت»، طی سال ۲۰۱۵ در ایالات متحده آمریکا گفت: این درحالیست که میزان مرگ و میر واقعی ناشی از مصرف «طولانی مدت» مواد مخدر می‌تواند بطور قابل توجهی بیشتر از این آمار باشد، زیرا علاوه بر «مصرف بیش از حد»، «مصرف طولانی مدت مواد مخدر» نیز موجب ایجاد سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و سایر بیماری‌های مزمن خواهد شد.

دکتر ملک زاده نتایج حاصل از مطالعه بزرگ کوهورت گلستان را که دارای شرکت کنندگان بسیار (بیش از ۵۰ هزار نفر) بوده است با یافته‌های تعداد زیادی از مطالعات مورد – شاهدی، همسو دانست و افزود: این نتایج نشان می‌دهد که بار مرگ ناشی از مصرف «طولانی مدت» مواد مخدر ممکن است بالاتر از برآورد‌های فعلی باشد.

در ادامه این مراسم و پس از پایان یازدهمین سخنرانی «ریچارد دال»، مدال افتخار آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، توسط کریستوفر وایلد، رییس آژانس به دکتر ملک زاده، پزشک و محقق برجسته ایرانی و معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت اعطا شد.

این مدال افتخار به پاس دو دهه تلاش دکتر ملک زاده و محققان همکار او در مطالعه بزرگ کوهورت گلستان اعطا شد؛ مطالعه‌ای که به منظور شناسایی عوامل شیوع بالای سرطان مری در منطقه شمال شرق ایران بر روی بیش از ۵۰ هزار نمونه و جهت پیگیری به مدت ۱۴ سال به اجرا درآمد و به نتایج مهمی دست یافت.

این دانشمند ایرانی، برای نخستین بار در جهان ثابت کرد که مصرف تریاک موجب ایجاد انواع سرطان می‌شود.

همچنین مصرف نوشیدنی‌های داغ نقش بسیار مهمی در ایجاد سرطان مری دارد.

دستاورد تحقیقاتی دکتر ملک زاده در زمینه تاثیر مصرف نوشیدنی‌های داغ بر ایجاد سرطان مری، توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان سازمان بهداشت جهانی ثبت شده است و دیگر دستاورد مطالعات وی تحت عنوان «سرطانزایی تریاک» در فهرست آژانس بین المللی تحقیقات سرطان برای ثبت قرار دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کولاک سپاهان زنجان در انزلی
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
مسئولیت‌های اجتماعی معادن به‌صورت منسجم، هدفمند و قانون‌مند اجرا شوند
شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستون نظام فرهنگی کشور
کشت زعفران راهکار مقابله با کم آبی
پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی بیمارستان شهید مفتح ورامین
استاد آواز زنجانی در جمع مفاخر میراث ناملموس جهانی
بازارچه میوه با قیمت مصوب به زودی در شهر راه‌اندازی می‌شود
رصد انبارهای کالاهای اساسی در استان تهران؛ هیچ کمبودی وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش رایگان مشاغل خانگی به دانش آموزان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)