• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۹۸۸۵۹۵
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۴
فارس » علمی و فرهنگی
گزارش مکتوب...

تولید پروبیوتیک‌های مقاوم در برابر حرارت در شیراز

متخصصان شیرازی، موفق به تولید پروبیوتیک‌های مقاوم در برابر حرارت شدند که از التهاب روده و مشکلات گوارشی جلوگیری می‌کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر عامل شرکت دانش بنیان فراورده‌های زیستی پردیس رشد مهرگان گفت: این مواد در ترکیب با سه نوع باکتری دیگر به صورت پودر، تولید و در بسته بندی‌های مختلف برای رفع مشکلات گوارشی افراد کاربرد دارد.
دهقان بیان کرد: پیش از این بهره بردن از خواص پروبیوتیک‌ها تنها با استفاده از فرآورده‌های تخمیری سنتی نظیر ماست، دوغ و کشک میسر بود که با تلاش شرکت‌های تولید فرآورده‌های لبنی و با افزودن باکتری‌های پروبیوتیک به محصولات لبنی نظیر ماست، تولید و عرضه صنعتی فرآورده‌های پروبیوتیک میسر شد.
وی افزود: با تلاش محققین ایرانی در دهه نود شکل‌های جدید کپسول و قرص محصولات پروبیوتیک در کشور رایج شد و در حال حاضر محصولات غذایی فراسودمند پروبیوتیک نظیر نان، کیک، کلوچه، دونات، گز، مسقطی و حتی نوشابه در کشور تولید شده است.
تولید پروبیوتیک‌های مقاوم در برابر حرارت در شیراز
 
پروبیوتیک ها، میکروب‌ها، مخمر‌ها و باکتری‌های مفید و خوبی هستند که به حفظ سلامتی انسان کمک می‌کنند و به طور طبیعی در بدن وجود دارند.
فارس پس از تهران دومین استان تولید کننده مواد پروبیوتیکی است و در حال حاضر ۲۵ درصد این مواد در شیراز تولید می‌شود.
دکتر پورخواجه فوق تخصص گوارش و کبد می‌گوید: پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفید دستگاه گوارش هستند که از التهاب روده و مشکلات گوارشی جلوگیری می‌کنند.
وی افزود: این مواد در تقویت سیستم ایمنی در درمان سندرم روده تحریک پذیر، بیماری التهابی روده و درمان اسهال‌های عفونی، درمان سرطان، تقویت سیستم ایمنی، کاهش کلسترول، درمان بیماری‌های کبدی، درمان بیماری‌های زنان، معده و فشار خون موثر هستند.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دکتر کامران باقری لنکرانی نیز معتقد است: پروبیوتیک‌ها به جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله کلسیم، آهن، کروم و ویتامین‌های A، D، E. و K. کمک می‌کنند.
این متخصص گوارش افزود: استفاده از غذا‌های آماده، مصرف غذا‌های چرب، استفاده از غذا‌هایی که با روغن در حرارت زیاد به مدت کم پخته شده اند، روغن‌های چند بار استفاده شده، مصرف قند زیاد و استعمال دخانیات در برهم زدن تعادل باکتریایی روده و خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی روده نقش موثری دارد.
فرآورده‏ های حاوی باکتری‏‌های پروبیوتیک شامل سه گروه فرآورده ‏های لبنی، فرآورده ‏های غذایی غیر لبنی و مکمل‏‌های غیرغذایی است.
فرآورده‏‌های لبنی پروبیوتیک به ویژه ماست پروبیوتیک، رایج ‏ترین مواد غذایی است که به عنوان محصولات پروبیوتیک مصرف می‏ شود
آمریکا، ژاپن و پس از آن کشور‌های اروپایی بیشترین تولید محصولات پروبیوتیک را دارند و مردم این کشور‌ها از خرید و مصرف این مواد غذایی استقبال می‌کنند.
بسیاری از ایرانی‌ها هنگام خرید مواد غذایی کمتر به مندرجات نصب شده روی مواد غذایی توجه می‌کنند و از سوی دیگر کمتر به سراغ مصرف این فراورده‌های سالم می‌روند.
مواد پروبیوتیک را می‌توان در جیره غذایی گونه‌های مختلف دام، طیور و آبزیان استفاده کرد. استفاده از پروبیوتیک‌ها در صنعت دامپروری باعث می‌شود تا با کاهش میزان مصرف آنتی بیوتیک‌ها و سایر مواد مضر نظیر سموم قارچی و شیمیایی که به طور ناخواسته وارد غذای آن‌ها می‌شود، زنجیره تولید مواد غذایی بهتری ایجاد شود.
تولید پروبیوتیک‌های مقاوم در برابر حرارت در شیراز
احمدی تولید کننده محصولات لبنی در فارس می‌گوید: در برخی از شرکت‌های تولید لبنیات استان محصولات دارای مواد پروبیوتیک تولید و به بازار عرضه می‌شود که از نظر قیمت تفاوت زیادی با محصولات عادی ندارد، اما مردم از مصرف این مواد استقبال نمی‌کنند.
یکی از مصرف کننده‌های این نوع مواد غذایی در شیراز هم می‌گوید: لبنیات پروبیوتیک در بیشتر سوپر مارکت‌ها وجود دارد و از نظر قیمت هم خیلی گران نیستند، اما مردم آگاهی کافی از این مواد غذایی ندارند.
مواد پروبیوتیک باید در جیره دام چهارپایان هم استفاده شود تا پس از ورود به کارخانه بتوان از شیر حاوی پروبیوتیک بیشتر استفاده کرد.
استاد دانشکده دامپزشکی شیراز می‌گوید: پروبیوتیک‌ها ترکیبات میکروبی زنده‌ای هستند که به جیره دام و طیور اضافه می‌شوند و اثر بسیار مطلوبی بر عملکرد و سلامت آن‌ها دارند.
شکر فروش افزود: این مواد نه تنها ایجاد بیماری نمی‌کنند، بلکه از تکثیر و رشد باکتری‌های بیماری زا نیز در دستگاه گوارش حیوانات جلوگیری کرده و موجب افزایش میکروفلور مفید در سیستم گوارش طیور می‌شوند.
بسیاری از تولیدکنندگان تمایلی به دریافت مجوز تولید محصولات غذایی پروبیوتیک ندارند، زیرا دریافت این مجوز چندان تاثیری در افزایش مصرف محصولات آنان به دلیل ناآگاهی مردم از فواید پروبیوتیک‌ها ندارد.
خرم عمادی از گاوداران استان فارسی که از پربیوتیک به صورت مکمل در خوراک دام‌ها استفاده می‌کند، افزایش میزان تولید و سلامت دام هایش را از مهم ترین مزایای استفاده از این مواد اعلام می‌کند.
اما برخی گامداران هم می‌گویند: هزینه بالای مکمل‌های پربیوتیک، عاملی است که سبب می‌شود آن‌ها نتوانند از این مواد استفاده کنند.
با توجه به فواید بی‏ شمار مکمل‌های پربیوتیک بر سلامتی افراد جامعه و با افزایش روزافزون مصرف انواع مختلف مواد غذایی مخاطره آمیزی که در دسترس همگان قرار گرفته، مصرف فرآورده‏‌های پروبیوتیک جزء جدایی ناپذیر رژیم غذایی جوامع پیشرفته شده است.
*زهرا شکری
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
تسریع تکمیل مدرسه فاطمه‌الزهرا با مشارکت مردم در طرح مالیاتی
قرار گرفتن نام علامه طباطبایی در فهرست جهانی بزرگداشت‌های یونسکو
هشدار پلیس فتا لرستان درباره پیامک ها و لینک های جعلی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
مختومه شدن بیش از ۶ هزار پرونده مسن در لرستان
پیشرفت طرح‌های کلان قم با جدیت دنبال می‌شود
ضرورت نظارت بر کیفیت نان در نانوایی‌های لرستان
استاندار گیلان خبر داد: مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات لوندویل آستارا
نقش کلیدی بسیج در مدیریت ناترازی انرژی در استان قم
مدارس نوبت صبح هویزه غیرحضوری شد
کاهش کیفیت هوا در سمنان
اطلاعیه قطعی گاز در شهرستان بویراحمد
افتتاح نمایشگاه بزرگ آبی و خاکی بسیجیان فاطمی در اهواز
اختتامیه نمایشگاه استانی پایگاههای اسوه در خرم آباد
مهار آتش در دو جبهه از جنگل‌های الیت
گفتگوی تلفنی مسئولان استان قم با مردم درمرکزسامد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
مسیرهای که هموار می شوند؛اجرای ۳۰ طرح راه‌سازی روستایی در زنجان
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
دستور پیگیری کیفری سهامدار اصلی بانک آینده صادر شد
تداوم وضعیت قرمزی هوای کلانشهر تبریز
غیر حضوری شدن مدارس در سه شهر و برخی روستاهای استان مرکزی
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
نخبه زنجانی؛ از سکوی قهرمانی ورزشی تا صدرنشینی در کنکور دکتری
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ آذر ۱۴۰۴
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)