• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۰۱۹۴۱
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۷
آذربایجان شرقی » اقتصادی

بررسی وضع صنایع معدنی و فرش آذربایجان شرقی

در سی و هفتمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی وضع صنایع فرش و معدنی این استان بررسی شد.

بررسی وضع صنایع معدنی و فرش آذربایجان شرقیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، استاندار آذربایجان شرقی در این نشست گفت : اگر بخواهیم هنر صنعت فرش به جایگاه شایسته ای دست یابد باید برنامه های مناسبی هم داشته باشیم.
خدابخش افزود : نباید گفته شود واسطه ها و فروشندگان فرش حذف شود چرا که در دنیا هم علم تولید وجود دارد و هم علم توزیع و این بخش خصوصی است که باید در هر دو شاخه وظایف خود را محقق کند.
وی ایجاد نمایشگاه دائمی فرش را در تبریز ضروری دانست و گفت : اینکه امروز یک نمایشگاه متمرکز دائمی در خود تبریز برای فرش وجود ندارد ، ناشی از ارائه نشدن برنامه ای از سوی دست اندرکاران است.
خدابخش با بیان اینکه اگر در گذشته صادرات فرش موفق تر بوده ایم ، امروز هم باید از ان الگوها درس بگیریم خاطرنشان کرد : تولید کنندگان ما امروز سلیقه مخاطب جهانی را نمیشناسند وثبت سفارش و بازاریابی نمی دانند پس با این وضعیت نمیشود در دنیا حرفی برای گفتن داشت.
بیمقدار نماینده مردم تبریز اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی هم ایجاد کنسرسیومی برای صادرات در حوزه فرش را پیشنهاد کرد و افزود : باید هلدینگها و شرکتهای بزرگ تشکیل شود تا هم مواد اولیه باکیفیت و ارزان به بافنده بدهد و هم تولیدات او را بفروشد.
وی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی زمانی می تواند نقش ایفای کند که دولت برای او برنامه ریزی و حمایت داشته باشد گفت:باید در قالب استاندارد طرحی ارائه شود که بافندگان از شیوه سنتی فاصله گرفته و به علم روز متصل شوند.
در این جلسه مقرر شد دبیرخانه ای در سازمان صنعت معدن و تجارت استان دایر شود تا پیشنهادات و طرحها و استارت آپ های مرتبط را ثبت و بررسی و مدیریت واحدی برای ساماندهی هنر صنعت فرش در استان ارائه کند.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به جایگاه استان در بخش معدن گفت : اگر استان بیش از 7 میلیارد تن ذخیره معدنی دارد ، امتیاز مهمی است اما این مواد معدنی باید با دانش و فناوری روز استخراج و فرآوری شود تا مواد نهایی قابلیت فروش و صادرات داشته باشند.
خدابخش افزود : 5 میلیارد تن نفلین سینیت نقش مهمی در اقتصاد استان دارد اما باید بدانیم که کارشناسان امروزه برای تبدیل آن به آلومینا توجیه اقتصادی قائل نیستند بنابراین باید به فکر تولید ماده با ارزش دیگری از ذخیره موجود باشیم.
وی با اشاره به موانع متعدد در مقابل سرمایه گذاران معدنی هم گفت : اینکه هر سرمایه گذار باید با محیط زیست ، منابع طبیعی ، میراث فرهنگی و بخشداریها و معارضان محلی به توافق برسد ، نباید برای سرمایه گذاریهای کلان در بخش معدن مانع تراشی کند ضمن اینکه برای ارائه زیرساختهای مورد نیاز معادن هم باید همچون شهرکهای صنعتی طرح مدونی وجود داشته باشد تا بهره برداران در محدوده های معدنی آن را دریافت کنند.
خدابخش گفت : واگذاری برخی معادن به شرکتهای ساختمانی در سوددهی آنها تاثیر زیادی دارد و برای این شرکتها هم به صرفه است و لازم است سازوکاری اندیشیده شود تا بتوانیم در این خصوص برنامه بدهیم.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز هم گفت : نوسانات ارز موجب کاهش سرمایه 20 الی 27 درصدی سرمایه گذاران استان شده است.
حسن زاده افزود : در عرض 2 ماه قیمت ارز 800 تومان گرانتر شده و این برای تولید کنندگان استان که تمام داد و ستد و مراودات بانکی آنها به صورت ریالی است ، ضرر زیادی وارد کرده است چون تولیدات خود را به صورت مدت دار به فروش رسانده اند .

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کولاک سپاهان زنجان در انزلی
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
مسئولیت‌های اجتماعی معادن به‌صورت منسجم، هدفمند و قانون‌مند اجرا شوند
شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستون نظام فرهنگی کشور
کشت زعفران راهکار مقابله با کم آبی
پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی بیمارستان شهید مفتح ورامین
استاد آواز زنجانی در جمع مفاخر میراث ناملموس جهانی
بازارچه میوه با قیمت مصوب به زودی در شهر راه‌اندازی می‌شود
رصد انبارهای کالاهای اساسی در استان تهران؛ هیچ کمبودی وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش رایگان مشاغل خانگی به دانش آموزان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)